reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Pabla: no właśnie sęk w tym, że Flora tak sobie główkę w pionie trzyma, jeszcze leci jej do tyłu i na boki, więc Mei-Tai na razie odpada.
Liwus: no ja własnie na takie nosidło, jak pokazujesz się namierzam, ale też boję się ryku, bo z niego za wiele nie widać, a już w chuście ostatnimi czasy małej nie pasuje, że za mało widać.
Myślałam o chicco-go albo baby bjorn, które wygląda mniej więcej tak jak Hashi opisuje, ale poluję na używane, bo nówka kosztuje jakieś kosmiczne pieniądze....będę się jeszcze rozglądać, aczkolwiek chciałabym kupić jak najszybciej, żeby nie być skazaną tylko na wózek.

reklama
Ja osobiście uważam że takie małe dziecko, nie powinno sie nosić w czymś co ma usztywniane plecy, dziecko wtedy właściwie wisi co bardzo obciaza kręgosłup. No ale to moje osobiste zdanie, każdy robi jak uważa:-)

Te nosidła nie są tak właściwie sztywne tylko właśnie trochę usztywniane. W moim za usztywnienie służy coś niewiele grubszego od plastiku na dokumenty. Daje to tyle, że nie robi się worek ale ładnie się profiluje do kształtu ciała, i tak trochę otula maluszka.
Górna połowa maluszka odstaje od mamy więc nie siedzi sztywno w pionie.
Na pewno nowsze modele mają więcej udogodnień i wygląda to dużo lepiej.
No i najważniejsza zaleta. Wózkiem za chiny nie pospacerowała bym po łąkach, laskach, górkach i innych krzaczorach a to jakoś bardziej mi odpowiada niż stateczny marsz wzdłuż drogi ( a jak pozytywnie wpływa na figurkę). Jak będzie trochę większy to muszę kupić coś na plecy z porządnym pasem biodrowym :) a jak tylko mały będzie chodził to będziemy ćwiczyc nóżki i noszenie na barana (przy starszym też prawie wózka nie używałam). Tyle mojej weny i opisywania bo idziemy własnie na spacerek :)
Miłego dnia i fajnych spacerków.

pabla Właśnie ja gdzieś czytałam że takie nosidełka to są dla dzieci co to już ładnie główkę trzymają i siedzą . Więc jakieś 6-5 miechów.....

Ostatnia edycja:
Ja mam nosidelko troche usztywniane, uzywane(dostalismy od znajomych) . Mala tez za bardzo nie chce w nim siedziec. Bylismy z nia na grzybach wiec sie przydalo maz caly czas ja nosil.Pozniej wkleje zdjecia na zamkniety( znajomi robili i dopiero dostaniemy te zdjecia). Tyle tylko ze ja za dlugo nie moge z nia w tym chodzic bo boli mnie kregoslup.

Tymuś dostał w prezencie na chrzest od cioci właśnie nosidełko Mei Tai
(jest ono aktualnie robione bo wzór zamówiony:-))
ale i tak nie powinno się używać go do czasu aż dziecko samo siedzi bo chodzi o kręgosłup
podsyłam linka dziewczyny która je robi
dolina_błękitnych_kwiatów

Renia - super prezent, ja sobie zażyczyłam na świeta taki prezent od Mikołaja Świeego:-) a ile czka sie na realizacje zamówienia od tej dziewczyny?? bo muszę wiedzieć kiedy zamówić.

Moja kolezanka ma nosidełko firmy babybjorn czy co takiego,dosyć drogie są te nosidełka ale jej synek je uwielbia ona go nosi od 4 miesiąca i on chętniej w tym nosidełku jest niż w wózku

reklama
pabla to wszystko zależy od tej dzewczyny bo ona ma 3 chłopców i różnie bywa z pracą po godzinach:-)
ale jeżeli chcesz na mikolaja to może lepiej juz zagadaj ją - tam na stronce chyba sa podane jej namiary

Do góry