reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja tez sie zastanawialam nad rozmiarem kombinezonika,bo akurat byly w promocji wiec chcialam kupic.Maialam dylemat czy kupic na 3-6 m,czy 6-9m ,bo na poczatku stycznia stuknie 6 miesiecy i w koncu kupilam ten wiekszy,bo lepiej miec troszke za duzy niz za maly.

reklama
No to zakupimy ten pierwszy leżaczek co ma Kate :-)
Co do kombinezonów to na jesień kupiłam taki KOMBINEZON NAME IT 62 / 68 (422146407) - Aukcje internetowe Allegro ( są też różowe KOMBINEZON NAME IT 62 / 68 (436275205) - Aukcje internetowe Allegro ) rozmiar tego kombinezonu to 62/68. Obecnie Adaś zaczął wchodzić w ubranka o rozmiarze 62 a kombinezon jest dla niego jeszcze za duży , więc bardziej jest to 68 :happy: Natomiast mamy też na zimę kombinezon o taki tylko że koloru jasnoniebieskiego Kombinezon dla dziewczynki SMYK....... OKAZJA !!! (437469247) - Aukcje internetowe Allegro :happy:

Ja dla starszego, urodzonego w listopadzie (50cm) miałam na zimę kombinezonik 3-6 i pamiętam że z ledwością starczył. Niektóre zimowe ubranka mam ze starszego w rozmiarze 80. Dla Tymusia na zimę będe pewnie musiała kupić coś nowego, zwłaszcza że będzie starszzy od brata w zimie i w dodatku urodził się większy.
Co do leżaczków to najbardziej podoba mi się ten pierwszy i taki bym sobie kupiła zwłaszcza, że starszy syn też mógł by się pobujać bo jest do 17 kg. No i baterii niedużo a zabawki fajne.
Ten 3 jest co do konstrukcji chyba podobny do naszego (o takiego FISHER PRICE USPOKAJAJĄCY LEŻACZEK Z ZABAWKAMI (431553777) - Aukcje internetowe Allegro) . Fajny i poręczny do noszenia po domu ale nie starczy na długo. Przy takiej podstawie wygodnie kołysze się też maluszka nóżką np. siedząc na kanapie :-p. Tymcu bardzo lubi wibracje, chętniej siedzi kiedy są włączone, często też zasypia.
Zwróć uwagę na ilość baterii, to przy pozytywce może być spory wydatek. My mamy tylko wibracje, fotelik potrzebuje 1 r20 i starcza na ok 2 tygodnie częstego używania.

Ja uskuteczniłam wypad z teściową do TESCO i trochę się obkupiłam w ciuszki dla Julki marki CHROKEE. Bardzo chwale sobie ich ciuszki, bo po pierwsze są słodkie, a po drugie dobrze się użytkują (to najważniejsze). Część bodziaków i śpioszków właśnie cherokee dostałam po starszej dziewuszce. Prałam już niezliczoną ilość razy i jest naprawdę ok. Cenowo również przystępny dlatego zamierzam tam się głównie zaopatrywać w garderobę dla Julki. H&M jest super - dostałam od koleżanki bluzkę i spódnicę jeansową dla maleńkiej. Cenowo jednak dość konkretnie:tak: Zawsze się jednak coś fajnego w promocji lub wyprzedaży trafi. Trzeba mieć niestety trochę czasu, żeby coś wypatrzyć. A czas to towar deficytowy w chwili obecnej:baffled: Podejrzewam, że nie tylko dla mnie:rofl2:

ja jako zaciety zakupoholik mam cala rozmiarowke kombinezonow na zime dla malej,ale u nas zima bedzie do poczatkow maja,wiec bedzie okazja wszystkie te rozmiary wyprobowac :-)
Kociata-Adrianna jeszcze nie interesuje sie tym zabawkami z maty,ale kupilismy jej dwie zabawki z Fisher Price'a : konika wodnego i pozytywke na lozeczko - byly na spacial w Toys'r'us- i tatusiowi sie bardzo podobaly,wiec kupil :tak::-D i sam slucha przy okazji ;-):-D:-D,a mala jest w nie zapatrzona,ze az milo... pamietasz jak pisalas,ze tutaj dzieci zima nie ubieraja w kombinezony tylko w grubsze rzeczy i spiwor w foteliku- otoz byla u nas pielegniarka i powiedziala nam,ze zima jesli wkladam dziecko do fotelika samochodowego to bez kombinezonu,bo jest to nielegalne i policja moze ci dac mandat,a tlumacza to tym,ze wszystkie testy bezpieczenstwa sa robione bez kombinezonow i foteliki przez to sa bezpieczne tylko bez takowych... swietnie,tylko jak ja nie mam przejscia bezposredniego z domu do garazu,to bede dziecko dziesiec razy ubierac zanim gdzies ruszymy....

Ja uskuteczniłam wypad z teściową do TESCO i trochę się obkupiłam w ciuszki dla Julki marki CHROKEE. Bardzo chwale sobie ich ciuszki, bo po pierwsze są słodkie, a po drugie dobrze się użytkują (to najważniejsze) (...) H&M jest super - dostałam od koleżanki bluzkę i spódnicę jeansową dla maleńkiej. Cenowo jednak dość konkretnie:tak: Zawsze się jednak coś fajnego w promocji lub wyprzedaży trafi.

Magdzik, zgadzam się z Tobą w 100%:tak:

otoz byla u nas pielegniarka i powiedziala nam,ze zima jesli wkladam dziecko do fotelika samochodowego to bez kombinezonu,bo jest to nielegalne i policja moze ci dac mandat,a tlumacza to tym,ze wszystkie testy bezpieczenstwa sa robione bez kombinezonow i foteliki przez to sa bezpieczne tylko bez takowych...

A numer! Ewa-Krystyna zawsze cos ciekawego/innego napiszesz... U nas o takich sprawach w ogóle sie nie mówi. I faktycznie jak przenieść malucha bez kombinezonu???:no:

no rzeczywiscie jeszcze o tym nie slyszalam,zeby w kombinezonach nie mozna bylo dziecka wozic:baffled:Natomiast sa do fotelikow specjalne spiwory,takie malutkie,co nawet zle nie jest,bo sie dziecko nie zapoci w aucie w kombinezonie,a spiworek mozna latwo rozpiac.

no i znowu nici z zakupów:sorry2: bo dostałam śpiworek od koleżanki, a tak chciałam pochodzić po sklepach hehe no ale ciesze sie bo nie musze wydawać tyle kasy, teraz tylko dokupie mu jakąś cieplejszą czapke i szalik i zime przejeździmy a na wiosne kupie mu cos fajnego cieplejszego:tak:

Madzia a masz ten śpiworek do fotelika?ja nie kupiłam bo mi szoda kasy było a i tak dużo nie jeździmy z samochodem z małym

reklama
Kicrym chcialam kupic ten spiworek,ale jak bylam w Polsce i spytalam o niego w sklepie,to pan zrobil wielkie oczy i sie mnie spytal cza ja wiem ile to kosztuje,bo podobno majatek,ze az nie maja tego na stanie,bo nikt by nie kupil,ale moga mi zamowic.Natomiast tutaj widzialam tylko na eBayu na Ł30,ale w koncu nie kupilam,bo stwierdzilam,ze zawsze mozna dziecko kocem przykryc,na tyle co sie z auta i do auta idzie.

Do góry