reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Jesli chodzi o krem to ja mam Nivea krem ochronny na słońce z faktorem 30. z filtrami mineralnymi. Postanowiłam kupić wszystkie kosmetyki z jednej firmy tak jak to radziła położna na szkole rodzenia.
Roni pisała że się źle rozsmarowuje i własnie postanowiłam spróbować na swojej ręce... no fakt trochę gęsty jest i raczej cięzko bedzie tak brzdącowi to wcierać. Roni miałaś rację szkoda że miałam już zakupiony ten nivea.:baffled:
Kupię chyba ten jeszcze z Rossmana, jak coś to zużyję na sobie:-):-)
wiem że cała seria oliatum jest rewelacyjna zwłaszcza dla dzieci z wrażliwą bardzo skórą. Ponieważ jest trochę droga stwierdziłam że najpierw sprawdzę jednak tańsze wersje.
Jedno jest pewne, napewno nigdy nie kupię Johnsona....... ostatnio jakoś w oślepienu kupiłam sobie taki krem co ma delikatnie opalać. Byłam cała w plamach i paskach chociaż wcierałam przykładnie..... Wróciłam do Garniera i jestem z niego bardzo zadowolona.

reklama
Tak naprawdę to ja też bym sobie poskładowała w szczególności chusteczki i pieluchy, ale niestety nie wiem jak długo dziecko używa pieluch Newborn i w związku z tym nie wiem czy kupować kolejną paczkę pieluch Newborn czy też inną. Co do chusteczek to kupiłam ostatnio jedne co prawda Rossmannowskie i okazało się że ich zapach powala nawet dorosłego:happy:
Wiadome jest że jak wyślę faceta do sklepu po coś dla dziecka to pewnie kupi coś innego więc chciałam zaopatrzyć się w większą ilość pieluch i chusteczek. No ale niestety nie da rady :-(

A ja kupiłam emulsję z faktorem 30. Sprawdzona na miom synku-Ziajka. Fajnie się smaruje i nadaje się dla bobasów od 1 dni życia. Można smarować całe ciałko, buźkę też.

surv, właśnie zamierzam zakupić parasolkę do wózka, bo z tego co pamiętam mojego Bartka próbowałam jakoś zasłaniać od słońca dziwnymi sposobami ;-)Nawet jak miał budkę zasłoniętą i słońce grzało z drugiej strony to zawieszałam mu pieluszkę tetrową i to była masakra:baffled: bo ciągle mi ją zwiewało. Duszno nie miał bo w budzie było okienko z siatki (klima :))) ale ja się musiałam nagimnastykować.
Także teraz kupuję, nie oryginalną do x-landera bo szkoda mi wydać tyle kasy na osprzęt, ale upatrzyłam na allegro takie fajne (niby z filtrem UV-ile w tym prawdy nie wiem) i zamierzam zamówić.
Jak będziesz kupowała parasolkę zwróć uwagę jakie masz rurki w wózku do których ją przymocujesz. W jednych są wąskie okrągłe, w innych szersze, owalne.... no i w parasolkach uchwyty mocujące się różnią. Udanych zakupków :tak:

A nam przywieźli łóżeczko :-D:-D:-D Jak skręcimy to wstawię fotki. Ale już się pochwalę że śliczne :-)

Sylcia, śliczny wózeczek :tak: Ogladałam go kiedys w sklepie, z tego co pamiętam, to ma fajną, dużą gondolkę. Super zakup. Szerokiej drogi życzę :-D

ja newbornów mam tylko jedną paczkę do szpitala, a reszta to już 2;-) tak doradziła mi koleżanka, która w ogóle nie kupowała newbornów tylko od razu 2 i były dobre:-) zresztą Dzidzia szybko rośnie i nie ma co jej trzymać w za ciasnych pieluszkach:-p

Dzięki za informację :-) W takim razie następnym razem będąc w sklepie obkupię się pieluszkami :happy: Ja też myślałam nad parasolką i nawet przeglądałam allegro ale jakoś nie mogę się zdecydować:-(

Ja się zastanawiam nad taką:
<OK> PARASOLKA_____ DO WóZKA MUTSY, QUINNY (382262862) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko nie jestem pewna czy kolor będzie oki. Mam takiego turkusowo-niebieskiego x-landerka i tu na zdjęciach ten niebieski jest taki podobny, więc chyba zaryzykuję
Zawsze to taniej niż te 89zł za oryginalną, a wydaje się być naprawdę porządna.
Patrzyłam w sklepach koło siebie, ale taki badziew że szok (za 30zł) więc...

Ja też sie właśnie zastanawiałam nad tymi pieluchami, też chyba kupię tylko jedną pake newborn, a potem juz większe.
I też muszę dokupić parasolkę do wózka, ale jeszcze nie myślałam jaką.

reklama
no a ja znowu o wozkach:-)
bylam w sklepie zobaczyc mure4
taka nastawiona pozytywnie wrecz uskrzydlona
podeszla pani coby go zaprezentowac i na dzien dobry uslyszalam ze to strasznie ciezki wozek, ona nie poleca
i jak za dotknieciem czarodziejskiej różczki moj entuzjazm skamienial
straznie go skrytykowala, ze gondola jedna z ciezszych, ze jak jest spacerowka to nie zlozysz wozka dopiero po zdjeciu siedziska, a fotelik jest bez regulacji poziomow tylko pollezaco (w mutsy moze sobie dziecko lezec)
od tych narzekan az rozbolal mnie lepek
wiec pytam "ktory najlzejszy" i ona pokazala mi firmy ABC
ale to zupelnie inna stylistyka
wiec teraz siedze i sie zastanawiam co zrobic i na co sie decydowac
ale z innych zakupow na poprawe humoru ciuszki zakupilam - i tym razem dla siebie:-) wiec do konca ciazy jestem ubraba
sorki ze tak dlugo i duzo pisze

Do góry