RENIA to czekamy na wiesci he he DZiewczyny! wiem ze ten temat był poruszany juz 1000 razy ale jaki w koncu kupujecie ten krem dla dzidziusia na słonce ja zamowilam w Avonie z faktorem 50 ale nie pisze na nim ze od narodzin wiec zostanie dla mnie a co dla małego w lipcowym numerze Mjak mama całą strona jest kremów dla dzieci ale który wybrac buuuu nie wiem co mam kupic ja juz wariuje wszystko juz mam i teraz wymyslam co jeszcze he he he
reklama
Roni21
Spider's Web
kicrym patrz za takim na ktorym pisze ze sie latwo rozsmarowywuje hehe
albo kup krem i tasak
albo kup krem i tasak
Survivor mi si wydaje,ze taka torbe ,to obojetnie jaka mozesz kupic,tylko sobie kolorek dobierz.Nie wiem wprawdzie jak te torby Coneco i innych firm,czy maja jakies zapiecia na rzepy,zeby sie do wozka trzymaly,bo wtedy faktycznie chyba musi pasowac do rozmiaru (tu sie musza wypowiedziec dziewczyny,ktore juz takie bryki posiadaja),ale np.torby do Quinny sie normalnie zaklada za pasek i nie ma dodatkowych przypiec,a wiec napewno przypasuja do kazdego wozka.Ja mam taka Quinny,ale mi koloem nie pasuje,wiec bedzie do spacerowki,a do glebokiego mam uniwersalna,ktora dostalam przy zakupie pampersow.
Sylcia niezly woz
Renia no nareszcie sie doczekalas.Mi sie tez ryjek cieszy z kazdej rzeczy,ktora kupie,a ze juz wszystko mam,to wam troche zazdroszcze tych zakupow.
Sylcia niezly woz
Renia no nareszcie sie doczekalas.Mi sie tez ryjek cieszy z kazdej rzeczy,ktora kupie,a ze juz wszystko mam,to wam troche zazdroszcze tych zakupow.
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
DZiewczyny! wiem ze ten temat był poruszany juz 1000 razy ale jaki w koncu kupujecie ten krem dla dzidziusia na słonce ja zamowilam w Avonie z faktorem 50 ale nie pisze na nim ze od narodzin wiec zostanie dla mnie a co dla małego w lipcowym numerze Mjak mama całą strona jest kremów dla dzieci ale który wybrac buuuu nie wiem co mam kupic ja juz wariuje wszystko juz mam i teraz wymyslam co jeszcze he he he
Przede wszystkim musi on chronić przed promieniami UVA i UVB . Zwróć uwagę czy jest to zaznaczone na butelce. Ponadto musi mieć jak najwyższych filtr - najlepiej 50.
Poniżej zamieszczam składniki które powinny się znajdować w kremach przeciwsłonecznych chroniących przed promieniowaniem UVA i UVB - pierwsza podana przeze mnie nazwa to nazwa powszechna druga zatem to nazwa chemiczna. Zwróćcie głownie uwagę przy zakupie na składniki UVA.
Filtry chroniące przed promieniami UVA :
Filtry mineralne
Dwutlenek tytanu (Titanium Dioxide)
Tlenek cynku (Zinc Oxide)
Filtry chemiczneParsol 1789 (Avobenzone) Buthyl Methoxydibenzoylmethane
Mexoryl SXTerephthalidene Dicamphor Sulfonic Acid
Mexoryl XLDrometriloze Trisiloxane
Filtry chroniące przed promieniami UVB
Octocrylene
Etocrylene
Octyl Methoxycinnamate
Parsol MCX
Octinoxate
Ethylhexyl Methoxycinnamate
Cinoxate
Amiloxalate
Izoamyl Methoxycinnamate
Homosalate
Octisalate
Ethylhexyl Salicylate
Octyl Salicylate
Trolamine Salicylate
TEA Salicylate
Ensulizole
Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid
4-Methylbenzilidene Camphor
Enzacamene
3- Benzylidene Camphor
Bezoate - 4-Methylbenzilidene Camphor
*Menthyl Antranilate
Benzophenons
*Eusolex 6300
*Dioxybenzone
Benzophenone-8
*Oxybenzone
Benzophenone-3
*Sulisobenzone
Benzophenone-4 lub Eusolex 4360
Ja Wam polecam dobry i tani ( obecnie w promocji ) krem dla dzieciaczków ze wszystkim składnikami które powinny być Rossmanna - Sun Ozon z filtrem 50 w niebieskiej butelce , obecnie ok.18 zł.
Octocrylene
Etocrylene
Octyl Methoxycinnamate
Parsol MCX
Octinoxate
Ethylhexyl Methoxycinnamate
Cinoxate
Amiloxalate
Izoamyl Methoxycinnamate
Homosalate
Octisalate
Ethylhexyl Salicylate
Octyl Salicylate
Trolamine Salicylate
TEA Salicylate
Ensulizole
Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid
4-Methylbenzilidene Camphor
Enzacamene
3- Benzylidene Camphor
Bezoate - 4-Methylbenzilidene Camphor
*Menthyl Antranilate
Benzophenons
*Eusolex 6300
*Dioxybenzone
Benzophenone-8
*Oxybenzone
Benzophenone-3
*Sulisobenzone
Benzophenone-4 lub Eusolex 4360
Ja Wam polecam dobry i tani ( obecnie w promocji ) krem dla dzieciaczków ze wszystkim składnikami które powinny być Rossmanna - Sun Ozon z filtrem 50 w niebieskiej butelce , obecnie ok.18 zł.
survivor26
Mamy lipcowe'08
A ja kupiłam najzwyklejszy Bambino z filtrem 4, te z olbrzymimi filtrami są nieprzyzwoicie drogie, droższe niż dla dorosłych, a jednak postaram się Młodej nie eksponować na słońce na tyle, żeby musiała mieć kompletnego sun-blokera na buzi; natomiast zastanawiam się nad parasolką do wózka.......gdzieś przeczytałam, że budka w lecie to kiepski pomysł, bo w środku dziecko ma jak w saunie, ale z drugiej strony nie wiem, czy taka parasolka zasłoni ją na tyle, żeby po spacerze nie wyglądała jak mały Indianin?
ja ten Bambino tez mam,ale juz mi sie konczy bo sama wysmarowalam.Dla malego mam Nivea baby tez z filtrem 4.My tu wielkich upalow nie mamy,na wczasy w cieple kraje sie nie wybieramy,wiec mysle,ze 4 starczy,a przeciez nie bede malego wystawiac zeby sie opalal,bo taki bobas musi byc w cieniu.
Dzisiaj znalazlam promocje mokrych husteczek Pampersa,wiec kupilam 2opakowania,w sumie mam 3 ale to i tak sie zuzyje,a jak daja jedno za darmo to trzeba korzystac.
Dzisiaj znalazlam promocje mokrych husteczek Pampersa,wiec kupilam 2opakowania,w sumie mam 3 ale to i tak sie zuzyje,a jak daja jedno za darmo to trzeba korzystac.
KATE23
Lipcowa Mama:)
Madzia ja mam 4 opakowania chusteczek nawilżanych z Nivea bo akurat były w promocji;-) zresztą ja po porodzie mam w perspektywie brak Męża oraz samochodu (no chyba, że pojadą busem i w razie potrzeby pożyczę sobie Męża koleżanki jako kierowcę:-)), więc muszę się zaopatrzyć we wszystko na zapas trochę z tym problem bo już nie mam gdzie tego składować ( kupiłam już pampresy 2), ale nie mam innego wyjścia przynajmniej przez miesiąc jestem uziemiona, a przecież dziecku nie powiem "nie siusiaj bo mama nie ma jak pojechać na zakupy" owszem w mojej miejscowości wszystko dostanę, ale ceny zabójcze i lepiej jechać do dużego miasta raz na miesiąc i obkupić się raz a porządnie
reklama
Kate u mnie ze skladowaniem tez problem,a pampersy 2 tez juz mam ,bo rowniez byly w promocji (dawali torbe do wozka)I tak kusza czlowieka tymi promocjamii mimo tego,ze ja sama po porodzie nie bede,to juz jestem obkupiona na kilka tygodni
Podziel się: