reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

No zwarta i gotowa to nie bołuzeczko wynioslam do piwnicy aby Natalka o nim zapomniala, nie mam pieluch, butelek i podstawy czyli sudokrem, balneum, wanienka(jeszcze u tesciów)przewijak gdzies złozony,No i meble nie na swoim miejscu.A musialam poprasowac te sterty bociezko mi stac długo przy zelazku wiec powoli i zaknczono.
survivor26- no pewnie ze czekamy na ten pokaz.Wykanczaj szybko i wklejaj?? a nie boisz sie ze nie trafisz rozmiarem??

reklama
To prawie wszystkie jestescie czesciowo przygotowane.:-)A ja mam tylko wanienke, tez nie chcemy zapeszac. Wozek dopiero po porodzie maz kupi(albo kupimy wczesniej na allegro):tak:.Ciuszki dostane od szwagierki. Ale i tak kilka ubranek pokupuje. Juz teraz szukam, ale najpierw chce sie dowiedziec czy bedzie chlopak czy dziewczynka. Potem bede kupowac. A lozeczko bebe miala od kolezanki.

U mnie będzie taka zbieranina rodzinna - wózek od bratowej już na nas czeka, od siostry wanienka ze stelażem, ciuszki w zależności: jak dziewczynka to od siostry, jak chłopiec to od bratowej:-):-) łóżeczko kupujemy, no i na ubranka jakieś też się skuszę, nie da rady przecież nie kupić nic nowego:-D

moj ulubiony wątek:)))
no właśnie tak sobie ostatnio myślę, że czas na zakupy bo jak przyjdzie co do czego to "popłyniemy" z kaską.
Najważniejszy to wózek. Koleżanka zakupiła chicco i uważam ze jest super (łatwy w prowadzeniu). Moja siostra miała deltim bodajże i moze i głęboki i masywny ale do prowadzenia po nierównych chodnikach był dla mnie za ciężki. Czułam się jak Pudzian:))))
A co do łóżeczka to czy lepiej kupić klasyczne drewniane czy lepiej może to takie turystyczne?
pozdrawiam i życzę udanych zakupów

A co do łóżeczka to czy lepiej kupić klasyczne drewniane czy lepiej może to takie turystyczne?

renia77, nie wiem co lepsze, ale ja mam obydwa ;-) Turystyczne używane tylko na wyjazdy (poza miasto, na działkę...) i jak Miki był mały, to spał w nim u moich Rodziców (teraz śpi u nich na wersalce). Raczej nie zdecydowałabym się na turystyczne jako jedno jedyne, to właściwe. W normalnym materac jest lepszy i nie szeleści:-) No ale to moja opinia ;-)

Ja kilka unwersalnych ubranek kupiłam, bo akurat trafly się za małe pieniążki, ale jakoś na siłe nie kupuje. Powolutku sobie pokupuje.
Na allergo trafłam na tanią i fajną mate edukacyjną i własnie na nią czekam.
Dzis mam troszke czasu i chce skoczyc do sklepu, bo podobno maja śliczne kompleciki do łóżeczka z ochraniaczem całkiem niedrogo. Na siłe oczywście nic nie będe kupować, ale jesli mi se spodoba to kupie.
Wózek i łożeczko zostawie na ostatnia chwile, materacyk i wanienke kupi mój mąż jak urodze (tak z Matim zrobiłam). Zostawe mu tylko gotową pościel dla maluszka do ubrania łóżeczka.
Powolutku kupowac trzeba, bo potem na raz tyle kasy wydac to marnie jakoś tak, a do tego te zakupy - nawet małe tak cieszą.

Mamusiasynusia, nie zostawiłaś sobie rzeczy po Matisiu? Ja to mam wszystko:sorry2:Tylko jak będzie dziewczynka, to ubranka trzeba będzie kupić, ale w sumie na później, bo te pierwsze mam raczej unisex... A jak druga dzidzia będzie wyrastała, to będę handlować:-D

reklama
A mnie dziś właśnie przyszła wielka paka z Allegro:) wyjściowo miały być trzy cudne sukienusie, ale że ten sam sprzedający wystawiał też pakę wyprawkową, a nikt nie był chętny kupić to kompulsywnie zalicytowałam........i mam teraz w domu wyprawkę dla bliźniaków:) a jeszcze coś na poczcie czeka na odebranie... Generalnie kupowaniem drobiazgów dla Młodego leczę swój shopoholizm - sobie i tak nie kupię, bo wymiary mam nadzieję po porodzie zmienić, a poza tym reżim finansowy trzeba trzymać, a dla Młodego w szmateksach za grosze nowe rzeczy można dostać i się jakoś nie potrafię powstrzymać...:)

Do góry