reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

mamabartka fajowy wozio,a w srodku masz zalozone przescieradelko na materacyk ? Jakiego proszku uzywasz? Ja teraz piore w Loveli i musze przyznac ze jej zapach jest malo dzidziusiowy, w zasadzie to w ogole ten proszek jest bezzapachowy.
Dzos kupie Jelpa w rossmanie jest promocja- 29 zl za 2,4 kg razem z plynem do plukania. Jak myslicie -zmiana proszku nie powinna chyba zaszkodzic, skoro i tak sa to specyfiki wyjatkowe delikatne i przeznaczone dla dzidzi ?

reklama
Andziaa ja bym na razie proszku nie zmieniała.Bo jeśli mała będzie uczulona to nie będziesz wiedzieć na który.U mnie sprawdziła się Lovela już przy Oli, i nie zmieniam na inny.

Mamabartka fajny wózeczek. Tak z ciekawości jesli można spytac - to ile kosztował?
wiesz jak napisalas, ze Twój śmierdzi to pomyślałam sobie, że ja chyba sój musze z kartonu wyjąś i sprawdzić , ale jak po zakupie go rokładaliśmy to nic nie czułam.

Ja ubranka poprane mam - oprócz tych co teraz dokupiłam do szpitala, ale nie wyprasoane i jakoś nie potarie znaleść czasu i siłe na to - musze sie zebrac w końcu do tego.

Sylciu ja też używam Lovela, bo sprawdził mi się przy Matim.

mamabartka mi też tak mój x landerek śmierdzi, ja mam rozłożoną gondolę i sobie tak stoi i sie wietrzy, spacerowke schowałam ale to dlatego ze juz nie mam miejsca w pokoju małego a poza tym nie śmierdziala tak jak gondolka.co do proszku to ja kupiłam odrazu jelp, narazie nie zmieniam zobacze jak mały bedzie reagowal na niego.

no i znowu mi gul z zazdrosci rosnie ze wiekszosc z was juz obkupiona
a my ani wozka ani mebli ani wanienki
cuszkow za to masa:-):-):-)
juz czekam z utesknieniem na dostawe lozeczka i komody bo chce zaraz zlozyc i cieszyc oczeta
ale mam od dzis modem a nie telefon wiec zaczne zamawiac wszystko co potrzebne i jeszcze mama przyjezdza wiec mam kompana do robienia zakupow;-)

andziaa,dzięki. Własciwie to nie jest takie typowe prześcieradełko. Sama uszyłam tak jak poszewkę na podusię, żeby się nie zsuwało, bo w środku ta gondolka taka szara, a i tak na spód coś trzeba malutkiej położyć. No i wykombinowałam takie dwa narazie w róznych kolorkach :)
A do prania używam Loveli (proszku) i płuczę w Jelpie (chyba własnie ten płyn tak fajnie pachnie).

Mamusiasynusia, kupowałam wózeczek w wersji bez fotelika za 1488 zł.
Mam do niego folię p/deszczową , moskitierę, małą torebkę doczepianą do gondolki i śpiworek do spacerówki (to było w cenie).

kicrym,moja spacerówka też zapakowana w worku czeka na swoja kolej bo nie ma gdzie jej trzymać rozłożonej ;0) Zanim bedziemy jej używać to ho,ho.... zdąży się wywietrzyć napewno. Ale najgorzej śmierdzi folia p/deszczowa. Mam wrażenie że jak ją założę na gondolę to mała się zaczadzi tam pod spodem :))))

Ostatnia edycja:
oleńka to chociaz torbe na dobry poczatek powinnysmy zaczac pakowac:-)
ja czekam na maminke wiec mam nadzieje ze torba do konca tygodnia bedzie juz gotowa do wyjscia chociaz wyjsc na porodowke wole w lipcu;-)

renia, oleńka fajnie wam ^^, zakupy przed wami,
ja mam wszystko z starszego synka albo od szwagierki
i jakoś tak przeglądanie nie cieszy,
a jakąś dużą ilością gotówki żeby kupować głupotki nie dysponuje :(

reklama
mamabartka ja dałam pileuszke flanelową do tej gondolki ale obawiam się że mały ją skopie ale nie mam takich zdolnosci zeby cos samej uszyc he he bo zeczywiscie w srodku tego wozka tak szaro.

Do góry