reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja też z praniem i prasowaniem leżę i kwiczę....mam przygotowanych tylko kilka ubranek, które zmieściły się w szafce z moimi ciuchami. Zabieram się za to od przyszłego tygodnia, bo dopiero w piątek będę miała nowe meble.

reklama
Moje wypełnienie też leży na razie zafoliowane pod łóżeczkiem.....tam też trafią wszystkie pracowicie dziś prasowane welurowe śpiochy i bluzy, jeśli w lipcu ma być tak , jak dziś i w weekend:baffled: Szykuje się masakra upałowa....będziemy z Młodą leżeć pod wentylatorem w samych pieluchach albo i bez i zdychać do jesieni:-p

nam połozna mówiła, że lepiej mieć na wszelki wypadek, bo o pleśniawki nietrudno, natomiast może zdarzyć się, że w szpitalu Aftinu nie będzie.... ale to podobnie, jak inne rzeczy z tej wyprawki szpitalnej można skonsultować ze szpitalem, o ile się wie, gdzie się będzie rodzić....:)

a ja poprane poprasowane mam dla malego ciuszki
dzis kupilam okrycie dzieciece wielofunkcyjne:-) becik, spiwor i kocyk mozna z tego robic. Wlaśnie piorę:-) a mężuś kartony klei coby byly mocniejsze bo zaczynamy dzis pakowanie wyprowadzkowe:baffled:
no i szlafrok do szpitala mam zakupiony wiec cos sie ruszylo:tak:
teraz tylko jeszcze koszulki z allegro do karmienia i bedzie wyprawka szpitalna prawie gotowa

ja mam wypełnienie,ale nawet nie pomyślałam żeby je wyprać:dry: poszewki owszem, ale wypełnienie:sorry2: Dziewczyny nie dajmy się zwariować:rofl2: Madzia nie chciałbym Cię załamywać, ale o po 14ej kiedy Ty zabierałaś się za prasowanie ja siedziałam w autobusie i jechałam do Babci - oczywiście już byłam po akcji Prasowanie:-):-p poszło bez większych dolegliwości i wierzę, że u Ciebie było podobnie:laugh2:
co do tego Aftinu to ja jeszcze nie słyszałam żeby u mnie w szpitalu tego wymagali czy coś podobnego, ale się dowiem:happy:

kiedy kupujecie biustonosze do karmienia? ja wlasnie kupilam jeden w weekend i zamierzam kupic jeszcze ze 2-3,ale wypiore tylko jeden,ktory zabiore ze soba do szpitala,a reszte dopiero jak bede juz miala mleko coby w razie czego wymienic na inny rozmiar... jesli chodzi o pranie i organizowanie pokoju malej,to u mnie wszystko musi poczekac do przyszlego tygodnia,bo do piatku jeszcze pracuje... nawet juz dzis moj gin zasugerowal,ze chyba na mnie pora posiedziec w domu ;-):tak::-)... a oto mojej kruszyny pokoj - tylko tak na probe,bo jeszcze chcemy ( tzn.ja chce,bo Joe najlepiej by wolal nie) pomalowac i tu prosze was o pomoc w doborze koloru - teraz mamy zoltawy i zastanawiam sie czy zostac przy nim czy pomalowac na bardzo delikatny niebieski,bo meble sa biale i wiekszosc poscieli itp... niebieska.

a oto zawartosc mojej corki komody i z lekkim przerazeniem stwierdzam,ze to "tylko" w rozmiarze 0-6 miesiecy,moje biedne dziecko ma matke shoppoholiczke ;-):-D:

sklad pieluch: po paczce Pampersow i Huggies Newborn i moje pieluchy tetrowe i uszyte:

karuzela,wanienka i lezaczek oraz slizgawka na zas w ogrodku :biggrin2: - kolezanka z pracy sie pozbywala i nam ja dala:

oto mebelki,ktore zamierzamy jeszcze dokupic...

reklama
jejku wszystkie juz piora...chyba i ja sie wezme :-)
ja mysle, ze takierzeczy jak aftin to mozna w kazdej chwili w aptece kupic, mąż czy obojetnie kto kupi; a tak to lezy jak bedzie niepotrzebne; moj syn nie mial wcale plesniawek

Do góry