reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ewa-Krystyna, wszystko wygląda super! Ja też zostałabym przy kolorze żółtym:-) (bardzo lubię te odcienie - od żółci po pomarańcz)
Najbardziej rozczuliła mnie ta ślizgawka;-):tak::-D

reklama
ja tez uważam ze zalezy wszystko od odcienia:tak: mi wszyscy mowili ze zielony jest zimny i zeby na taki nie tapetowac. Przed remontem miałam fioletowy i pokoj wygladal strasznie mały, a teraz jak jest na zielono zrobił sie całkiem inny:tak: i wszyscy mi mowia ze dobrze wybrałam:tak:

Dzieki Pat :-) martwilam sie wlasnie o te gabeczke, ktora wypelnia ochraniacz, ale skoro nic sie z nia nie stalo to tez zdecyduje sie go wyprac, bo szczerze mowiac zapach jest okropny:baffled:
Jeszcze raz dzieki:-)

Andzia - ja też prałam ochraniacz, nic się nie stało z tym wypełnieniem w środku.
Co do prania i prasowania - u mnie znów przełozone o kilka dni:angry: Facet z meblami nie przyjedzie w piątek tylko dopiero we wtorek, dobre chociaż to, że obiecał, ze uwiną się w 3 godz, bo juz przyjadą z gotowymi, więc od wtorku biorę się za porządki. Mogłabym już teraz, ale nie miałabym gdzie tych ubranek składować, juz i tak częsc jest razem z moimi...Za torbę się chyba wezmę dopiero w połowie czerwca, teraz tylko sprawdzę czy wzystko mam jakby co. Na pewno brakuje mi jeszcze kosmetyków, ale to spokojnie kupię za jakiś czas.

:)
no no
widać że wicie gniazda w pełni :)
Ja mam już wszystko poprane i poprasowane tzn. same ciuszki.
Ewa_Krystyna mnie wwszyscy mówili że za dużo kupiłam a mam połowę Twojej 1 szuflady :-D:-D:-D (czyli jestem w normie ):-D:-D:-D

Wczoraj przyszedł nasz wózeczek quinny. Ja wybrałam kolor neutralny "Fudge" i jest bardzo fajny. Boki są takie brązowo-śliwkowe i część elementów beżowych.
było wielkie składanie :) funkiel nówka. Jestem jak narazie mega zadowolona, no i nie wiedziałam że są nawet takie pierdołki jak moskitiera do wózka. Przyda się na pewno. Małżonek się śmiał że młoda ma lepszy wózek niż my samochód :)

Dzisiaj zamawiam łóżeczko i takie tam do niego różne bzdeciki. Pościel, sztuk 1. Resztę uszyje mama na wzór :)

Jesli chodzi o torbę do szpitala to jest spakowana :) brakuje coprawda kilku rzeczy jeszcze ale i tak jestem spokojniejsza.

Miłego dnia........ to kto ma dzisiaj dyżur w prasowaniu ???

:)

Miłego dnia........ to kto ma dzisiaj dyżur w prasowaniu ???

My.....tzn. moja siostra, o ile się nie wkurzy, jak wczoraj, moimi komentarzami:-) A ubranek mam chyba kurczę za dużo.....tak na oko 2 razy tyle co Ewa-Krystyna...i jeszcze koleżanka doniosła 3 wory..chyba pozwolę sobie na luksus wyrzucenia tych najbardziej zniszczonych, albo przez pierwsze 3 miesiace życia Młodej nie będę musiała nic prać:-D

Ewa_krystyna ja jakoś nie lubiłam niebieskich pomieszczeń ale mąż mnie przekonał i pomalowaliśmy pokój na błękitno,bardzo mi się podoba.Nie czuje się w nim" zimna" jeszcze z szablonów będzie malował na ścianie samochodziki i to już zrobimy w żółtym albo pomarańczu,jak już wszytko będzie zrobione to zamieszcze zdjęcia.
Ja dziś będę prała pieluchy tetrowe,może rożek też dziś wypiorę.No i ta torbę może dziś częściowo spakuję.

Hej!

Ja wypralam i wyprasowalam 1/3 rzeczy w tamtym tygodniu. Teraz czekam na sloneczna pogode aby zrobic nastepne pranie- niestety u mnie od tygodnia leje jak z cebra:-(- wiec i pranie czeka. Mam nadzieje, ze w czerwcu bedzie przynajmniej kilka slonecznych dni.
Jesli chodzi o zakupy ciuszkowe dla dzidzi- tez sie musze ograniczyc- bo chyba troche przesadzilam. Jednak rowniez kupuje ciuchy w rozmiarze 3-6.

survivor ja tez mnustwo ubranek dostałam a jeszcze cos siostra mowila ze ma u siebie w domu karton :sorry2: i mi go przywiezie:blink: poprostu zrobiłam selekcje;-)na te co mi sie podobaja , maja rózowy kolor, falbanki itd itp no i po zostało i tak duzo- moja mama stwierdziła ze małego szafa jest przygotowana na trojaczki:-Dale ja jakos nie narzekam na ten nadmiar najwyzej nie załoze mu wszystkiego a i tak 3/4 rzezczy dostałam wiec nie bedzie czego żal:tak:

reklama
Ewa-Krystyna wyprawka przesliczna, chyba zaczelas ja kompletowac od poczatku ciazy:-).
Ja tez zostalabym przy kolorze zoltym- jest cieply, sloneczny i optymistyczny!

Do góry