reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

kicrym no ja właśnie się dowiedziałam, że w szpitalu z dokumentow potrzebują między innymi albo karty albo książeczki. Na obecną chwilę nie mam ani jednego ani drugiego więc szpital by sobie policzyl za jakąkolwiek uslugę:-)
Od przyszłego tygodnia zacznę to załatwiać bo ten tydzień to czas przeprowadzki:baffled:

reklama
Jeszcze powroce do tematu wyprawki:zawstydzona/y:
Nie wiem czy z ubranek dla malego pakowac spiochy z kaftanikami i do tego koszulki z dlugimi rekawkami,czy starcza bodziaki:confused: W sumie jak sie maly urodzi,to moze bedzie mu zimno,bo przeciez w brzuchu ma upal,wiec wypadaloby cieplej ubrac,ale z drugiej strony czytalam,ze na porodowce jest cieplo,wlasnie ze wzgledu na malenstwa.:unsure:

w szpitalu w którym ja rodzę, dla dziecka nie trzeba brać zadnych rzeczy - szpital daje swoje:baffled:
Dopiero jak będę wychodziła mogę sobie wystroić w prywatne ciuszki
Nawet rożki są szpitalne:baffled:
Mnie osobiście to niezbyt się to podoba bo wolalabym aby miał swoje ale taki zwyczaj i koniec

Dzieki Madzia, poczytam sobie na tej stronie, bo ja takie rzeczy reklamowe dostalam przy pierwszej ciazy a teraz to nikt mi nic nie dal:-(a powinnam dostac razy dwa;-):-D

W szpitalu do trzech dob raczej nie kapia dzieci (chyba, ze chcesz i wtedy raczej w czystej wodzie tak bylo z Kuba i nawet nie kazala mi niczego do smarowania uzywac:szok:). Na szczescie ja bylam z Kuba tylko przez jedna necala dobe w szpitalu ale przed wyjsciem kapalismy go bo ja chcialam, zeby mi pokazali jak to robic bo nikogo do pomocy nie mialam wiec troche sie balam. Jak wrocilismy do domu to bidulek byl taki suchy, ze odrazu w domu smarowanie. Ja uzywalam Parafiny Oilatum. Pozniej mialam johnsons baby ale mial uczulenie tzn. bardzo sucha skore i przeszlismy na simple baby i spoko jest. Teraz mam tez przygotowana parafine, ale juz nie bede chciala kapac dzieci w szpitalu, bo jak maja je myc w czystej chlorowanej; bardzo twardej wodzie i niczym nie nawilzac to wole, zeby byly w tej ochronnej mazi ktora bede mialy na sobie po porodzie.

Ja Kube rodzilam 11 04 i na dworzu bylo, ze w swetrze trzebabylo chodzic a na porodowce upal straszny ale i tak Kube ubrali w body i spiochy , czapeczke i owineli w kocyk i nie wygladal, zeby mu za cieplo bylo wiec teraz tez biore takie same rzeczy.

Ja nie wiem,moze bede chciala,zeby malego wykapali,ale wlasnie z tego powodu,zeby mi pokazali jak to sie robi,bo w domu tez nikogo do pomocy nie mam,no oprocz Krzyska,ale on jeszcze bardziej zielony niz ja:baffled: A wezme do szpitala,ten plyn maly co dostalam z ta torba,tak na wszelki wypadek,a oliwke wezme dla siebie to sie najwyzej z malym podziele;-)
A co do ubranek,to taki komplet spiochy +body to wlasnie standard,ale ja sie zastanawiam,czy zamiast bodziakow pod spod brac koszulki z dlugimi rekawkami,to wtedy maly bedzie mial 2 dlugie rekawki i chyba juz zimno mu byc nie powinno.Widzac jak sie tutaj obchodza z maluchami,tzn dzieci bez czapek i skarpetek na dworze,nawet jak wieje i za cieplo nie jest,to nie wiem jakie podejscie maja w szpitalu i czy naprawde tam cieplo i bez przeciagow:dry: Na wyjscie biore grubszego pajaca i koszulke z dlugim rekawem,jeszcze sie zastanawiam nad rajtuzkami pod spod.No bo z pogoda tez roznie moze byc, w Polsce to nie watpie,ze bedzie cieplutko,a tu nigdy nic nie wiadomo:baffled: A moze ja przesadzam:sorry2:

Hej dziewczyny. Co do nakladek na sedes ja nie kupuje kolezanka poradzila mi zebym wziela chusteczki nawilzajace( dla dzieci) i przemywala deske. U nas w szpitalu obowiazuje ksiazeczka ubezpieczeniowa. Wyrabialam ja jakis czas temu. Trwalo to jeden dzien w zakladzie pracy.

Jejku, dziewczyny, Wy tu się martwicie że nie dotrzymacie terminu a ja się modlę, zeby tylko nie przenosić za długo...I żeby wszystko samo się zaczęło...
Co do ME2008, mój małżonek się ucieszył, bo termin z OM mam na 29.06, więc już zdązy wszystko obejrzeć:-) no a wg moich obliczeń i przeczuć nie urodzę przed 10 lipca, więc jeszcze trochę czasu zostało.
W tym tyg ma przyjść facet zrobić mi w końcu te mebelki, więc od początku czerwca zabieram się za przemeblowywanie, układanie, pranie, prasowanie i przejrzenie, czego mi jeszcze brakuje.

Madzia - no wlasnie u nas wczoraj cieplo a dzis deszcz, wieje i zimno jak diabli, wiec ja mam przygotowane kombinezony srednio grube i nie biore ich ze soba bo Arek przywiezie jak bedzie po nas jechal:-) Nie wiem tez jak to z tymi przeciagami ale chyba nie beda robic przeciagow takim maluszkom:baffled: A body to ja mam na dlugi rekaw tez mysle czy to nie za cieplo
Co do kapieli to moze tez zalezec od pielegniarki, moze ja trafilam na taka co nie uzywa niczego a w razie potrzeby kazala oliwa kuchenna smarowac
Ale mowie Ci Kuba jak wrocilismy do domu to az mial popekana skorke przy kostkach i nadgarstkach:-( wiec nawet jakby Ci nie pozwolili smarowac zaraz po kapieli to mozesz pozniej posmarowac jak juz nikt nie bedzie widzial;-)( oczywiscie jesli bedzie taka potrzeba, bo moze moj Kuba taki suchy byl bo przenoszony - niewiem).

reklama
renek u nas juz od pierwszej doby kąpia i to przyjezdzaja do Ciebie i do dziecka na sale z takim wózeczkiem gdzie masz wszystko i pod bierząca woda w 3 min i po kompieli pytaja czy maja ubrac czy sama ubierzesz i tyle....

Do góry