reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

survivor26, Ty to mnie potrafisz rozbawić:tak::-DŚwietne komentarze:-D
Mój już mi zapowiedział, żebym nawet nie wygłupiała się i nie rodziła w tym czasie co "nasi" grają;-):-D

reklama
Spora ta torba u nas jednak dużo mniej zalecają zabrać do szpitala.Nie bardzo zgadzają się na te majtki poporodowe,ale ja i tak je kupiłam.
Orientujecie się gdzie można kupić takie zwykłe podkładki jednorazowe do wc?
U nas dziś się kończy remont małego pokoju także jutro tą torbę chociaż częściowo spakuje.Muszę dokupić sobie jeszcze te piżamy do karmienia.
A nam położne w szkole rodzenia radziły aby spakować się najlepiej w reklamówkę i dopiero w torbę.Żeby reklamówkę sobie zostawić,a torbę niech mąż zabierze.Cały cza schodzi o te bakterie szpitalne,żeby ich do domu nie przynieść.Zastanawiam się co w tym wypadku zrobić.
A nei wiecie jak to jest z tymi przepisami jeśli chodzi o działalność gospodarczą?
Ja zamknęłam działalność w grudniu,ale w pośredniku się nie rejestrowałam bo powiedziały że jak mąż ma działalność to on mnie musi w zusie zgłosić że jestem przy nim ubezpieczona.To co ja mam w takim razie wziąść do tego szpitala,tą deklaracje do zusu?
chyba musze zadzwonić do tego szpitala żeby potem nie było problemów

Kamu, zdecydowanie lepiej oddać torbę mężowi. Z resztą u nas w szpitalu nie pozwalali nic zostawiać na podłodze, tylko mieć tyle ile zmieści się w szafeczce (a mała ta szfka była:sorry2:)

U nas można mieć torby,ale one nam tak radziły z tymi reklamówkami.Bardzo nas uczulały na te szpitalne bakterie,mówiły że one naprawdę są niebezpieczne.

kamu w szpitalu o ubezpieczeniu moga nie wiedzec wiec lepiej do zusu zadzwoń i sie dowiedz.
Ja właśnie juz zaczynam z tym ubezpieczeniem zalatwiać, bo tu na sląsku sa te karty chipowe a ja mimo ze zatrudniona jestem nie mam książeczki ubezpieczeniowej (nigdy nie korzystalam z publicznej sluzby zdrowia) wiec wyrobie juz karte bo i tak kilka lat tu pewnie pomieszkamy
Jak czytam te zakupowe poczynania to serio mnie paralizuje bo ja w lesie:-)
Na szczęście my z mezem tacy nijacy kibice więc mistrzostw się nie obawiam

Kamu, mnie teraz ubezpiecza mąż na etacie, ale wcześniej ubezpieczałam się sama (bez DG) i wtedy moimi dokumentami ubezpieczeniowymi była deklaracja dobrowolnego ubezpieczenia + odcinek ostatniej wpłaty: przypuszczam, że w przypadku DG może być podobnie, ale naturalnie upewnij się w Zusie.

Madziu - gdzie kupilas te pampersy, ze dostalas torbe? Moze tez bym kupila:-) Fajna ta torba?

Pat - suuuper lista:-) W moim szpitalu na szczecie tyle nie potrzeba brac ze soba, bo raczej nie brakuje podstawowych rzeczy;-)

Ja tez mam przykaz od meza, zeby nie rodzic w ME :-D Ale jak to beda chlopaki to moze beda chcieli juz obejrzec mistrzostwa na zywo;-):-D

Survivor dzieki za liste!
A nie wiecie,czy dla malucha brac plyn do kapieli,kremy itd? No i do czego jest ten Aftin? Bo ja ma Apthin,ale to na plesniawke.
A wiec brakuje mi jeszcze kapci.Koszule jedna do porodu mam zwykla,a na po kupilam sobie taka na ramiaczkach tez zwykla,z takiej tez latwo cyca wyjac,a i tak bede w staniku,wiec nic mi sie tam przypadkowo nie wyloni spod niej.Majtek jednorazowych nie biore,jakos do mnie nie przemawiaja.Wezme zwykle bawelniane.Kupilam juz sobie nowe,ale raczej wezme jakies starsze i beda jak jednorazowe,czyli pozniej do kosza.
Mam nadzieje,ze jeszcze sie dowiem dokladnie jakie tu w szpitalu maja wymagania,bo mam zajecia ze szkoly rodzenia,wiec powinni cos powiedziec.Ale to dopiero 11.06,a ja sie boje,ze nie dotrzymam.;-)

renia ja jestem rodowita ślązaczką a sama nie wiem czy ta karta wystarczy:sorry2: czy trzeba miec tez ta ksiazeczke bo ja jestem normalnie zatrudniona ale zadnej ksiazeczki mi nie dali:sorry2:

co do prania to ja prałam w proszku Jelp i płukałam w płynie tez Jelp i jak dla mnie ma fajny zapach:tak:

torba do szpitala mnie przezraża nawet nie wiem do czego sie spakuje:baffled:bo nie mam takiej małej torby zobacze czy sie zmieszcze do plecaka:laugh2:

reklama
Renek ja kupowalam w Bootsie,ale wczesniej dostalam taka ksiazeczke z roznymi kuponami i osobno kupon na ta torbe od Parenting Club.Juz nie pamietam jak tam sie zapisywalam,ale sprawdz na stronie
Boots Parenting Club

Torba calkiem fajna,pasuje mi do wozka.Mam jeszcze taka Quinny,ale ta jak dla mnie lepsza,mniejsza i bardziej poreczna.Ma mate do przewijania i w srodku schowek termiczny na butle.Do tego byl maly plyn do kapieli dla dzieciaczkow od Bootsa Baby Sensitive head to toe wash 75ml.Akurat wczesniej kupilam identyczny,tylko w wiekszej butli.A Ty w czym bedziesz maluchy kapac? Mi ten wlasnie znajoma polecila,wiec kupilam.

Do góry