reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

no ja sie zastanawiam czy zainwestowac w taki drozszy odrazu czy nie, bo w pazdzierniku wracam na studia wiec odciagac bede musiala, ale czy potrzebny drogi czy jakis tanszy np babyono czy cos w tym stylu starczy?:sorry2:

reklama
hej Laski
a my tez dzis po czesci dzidziusiowych zakupow :-) kupialm dzis 2 butelki TT 150 ml, smoeczek uspokajacz NUK i pare innych niezbednych *******...

co do laktatora-nas polozne namawialy na lepszy laktator. Ja mam od kuzynki reczny TT, ponoc dobry, przynajmniej ona byla zadowolona, a sprzet ten w jej wypadku okazal sie dosc wazny. Jej synek mial problemy z przybieraniem na wadze, takze dokarmiala go z buteleczki odciagnietym z wlasnej piersi mleczkiem :-)
ponadto jak to mowily polozne, laktator bardzo sie przydaje przy nawale pokarmu, trzeba troche go odprpwadzac by nie doprowadzic do zastoju w piersiach, a co za tym idzie zapalenia, ktore niestety najczesciej leczone dosc drastycznymi antybiotykami uniemozliwia dalsze karmienie:-(

jeja ale się cieszę, że zamówiłam TT i mimo wszystko nie zdecydowałam się na laktator aventu, który tak wiele osób poleca, bo skoro to prawda o tych butelkach aventowskich, to jest naprawdę niefajnie :no:.
A tak przy okazji to muszę się wam pochwalić, że dzisiaj kupiliśmy wanienkę onda evolution za stelażem (oczywiście różową :-)), 3 okrycia kąpielowe z kapturkiem 100x100 i właściwie to mam zakupy dzidziusiowe za sobą :-). Czekam tylko, aż to co pozamawiałam przyślą pocztą i mam prawie całą listę odhaczoną. :rofl2: Pozostanie jedynie do zakupienia (ale to też nie na gwałt) karuzelka i mata edukacyjna.

Dziewczyny przerażacie mnie tymi zakupami:-D ja dosyć że jestem na szarym końcu to jeszcze odprawiam modły, żeby Mąż zabrał mnie jutro choć do Reala:baffled: niby mówi, że pojedziemy, ale u niego to może być niedziela, ale za jakieś dwa tygodnie:sorry2:

Anecia76 a co mówia o butlkach awentoskich??
ja laktatora aventu nie polecam ale butelki jak dla mnie są super a jak do tej pory nic złego o nich nie słyszałam:baffled:

Heksa,wczesniej na watku Ewa-Krystyna,pisala,ze w Kanadzie wycofuja wszystkie plastikowe rzeczy ktore zawieraja jakis tam skladnik (niestety nie pamietam jaki,ale jak chcesz to sie cofnij kilka stron wczesniej) i podobno te butelki Aventu tez to maja.

A ja wlasnie tez zamowilam laktator TT:happy: Stwierdzilam,ze nie ma co gdybac,czy sie przyda czy nie,a pozniej panikowac,ze nawal pokarmu i kupowac na szybko.Zwlaszcza,ze zaplacilam ok 30 zl,wiec tanioszka:-).Niby uzywany,ale tylko 2 razy,bo babka wolala elektyczny.Najwyzej jak sie nie przyda to nie bedzie zal wydanej kasy.

Andziaa co do ochraniacza na przewijak,to wydaje mi sie,ze zbedny wydatek.Wystarczy pieluszka flanelowa,albo zwykla tetrowa.Przeciez takich ochraniaczy musialabys miec conajmniej 2,wrazie,gdyby antoska w trakcie przewijania cos narobila.Moim zdaniem szkoda kasy.Ja wcale przewijaka nie mam.Mam dostac od znajomej mate do przewijania i mysle,ze starczy. A tak w ogole,to mialam ta odpowiedz napisac na innym watku,ale mam nadzieje,ze tu tez znajdziesz.

heksa parę stron wcześnie Ewa-Krystyna pisała: "pisze wam o butelkach,bo pewnie i do Europy przyjdzie ta fala szybko.... ja mysle,ze cos w tym musi byc skoro rzad kanadyjski zalecil w kwietniu wycofanie wszystkich butelek,laktatorow i innych naczyn dla dzieci zawierajacych bpa,a w czerwcu jesli naukowcy nie udowodnia,ze rzeczywiscie one nie sa szkodliwe to nie bedzie ich mozna w ogole kupic w zadnym sklepie-teraz jeszcze w jakis malych sklepikach mozna czasami dostac,alejuz w duzych marketach czy specjalnych sklepach dla dzieci nie... i niestety produkty Aventu zawieraja ten skladnik.... moje butelki tez musialam wymienic,bo jednak jak sie juz wie o czyms to trudno z czystym sumieniem uzywac...."

a ja zamowilam tez na allegro, uzywany ale własnie z aventu mysle ze nie bedzie tak źle i mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny:tak: a buteleczki tez mam z TT

dzieki Wam za info jestem na bierząco raczej ale te informacje musiałam przegapic..... no cóz ja juz ma malą aventoska kupioną wiec narazie na niej zostane najwyzej kolejne kupie juz inne......

reklama
Ja będe drugi raz mamusią, co prawda po 4 letniej przerwie.
Za pierwszym razem wracałam od razu na studia i kupiłam laktator ręczny materny.
Po 2 tygodniach wiedziałam ,że to samobójstwo.
Puki maluszek mało je, to odciagnięcie 50 ml to pestka.
Przy 150 ręka może odpaść.
Dokupiłam więc do tego elektryke z allegro.
I tak przez 8 miesięcy. Laktator się bardzo dobrze sprawdzał.
Do karmienia mam odłożone butelki aventu i teraz nie wiem czy nie wymienić :/
No ale mam nadzieje, że tym razem ani laktator ani butelki nie będą potrzebne, bo jednoczesne karmienie naturalne i butelką to czysta męka.

Do góry