reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

kasia, no cos ty ;-) ja mam patelnie z ikei (te najtansze), od zawsze, dopiero ostatnio kupilam nowe ;-) garnki tez od kilku lat mam z makro, firma jakas steinbach. jestem bardzo zadowolona. chociaz maja szklane pokrywki i jedna juz mi sie rozsypala w drobny mak, wypadlszy ktoregos razu z moich rak :blink: ;-)

reklama
a ja mam tylko jedna pokrywe nie-szklana i jakos zadna nie sktuczona
mimo ze Bruno dzien w dzien je atakuje:dry:moze za slabo wali :-D
a garczki mam rozne rozniste, generalnie mam zasade-im ciezszy tym lepsiejszy, nie kupuje zadnego lekkiego aluminiwego gowna
dostalimy od brata D. w prezencie slubnym taki dziadoski kaplet, nie moglam ich uzywac bo co gotowalam w calym domu smierdzialo topiacym sie plastykiem:baffled:

Aenye bo Ty moze nie gotujesz??:confused::-D;-)
A tak powaznie to ja tez patelnie z Ikei najtansze mam juz dlugo i sobie chwale. Garnki jak kupie nowe to napewno takie z odlaczanymi raczkami jak te tefala co reklamuje. Wszedzie sie zmieszcza nie ma problemu ze raczka wystaje.

Maja ja mam garnki tefal inginio i po względem przechowywania sa superrrr
in po 3 latach mi teflon na nich szlag trafil i musze od nowa kupic

Ja nie lubie teflonowych garnkow...mam chyba dwa ale podrapaly sie na dnie i rdza jakas wychodzi. Kiedys tez mialam i juz takich nie kupie bo rzeczywiscie szybko sie zuzywaja.
O odczepiane raczki mi konkretnie chodzilo a nie o teflon:)

Ja mam jakiś zwykły komplet garów takich chromowanych i ni huhu nie wiem jaka to firma, dostałam w prezencie ślubnym 10 lat temu, mają przezroczyste przykrywki i jedyne co się przez te 10 lat zepsuło - to ułamały się dwa uchwyty w dwóch przykrywkach. A te przykrywki teraz są do dokupienia w każdym hipermarkecie.

Nie wiem czy w czymś komuś pomogłam, ale pozdrawiam

:cool2:

ja ostatnio z Jaskiem mam o tyle super (tfu,tfu,tfu) ze nie wolno to jest nie wolno, i nawet jakbym postawila przed nim 20 szklanek to ich nie tknie bo mu poprostu nie wolno

ja niestety (stety dla rachunkow za prad) mam kuchenke indukcyjna i moge uzywac tylko stalowych garow/patelni
ale mialam do tej pory zwykla realowska patelnie i oprocz tego ze zjedlismy teflon to nic sie nie stalo

A zna ktoś coś z odłączonymi rączkami i stalowe? Mi się też odlączane rączki podobają ale garnki teflonowe mniej.;-)
Tefal ma ogólnie fatalną przyczepność tego swojego teflonu, mi się po paru miesiącach ściera i w ogóle nie da się tego myć w zmywarce bo się ściera od razu prawie.
Może ja jestem jakimś garnkopsujem, albo za dużo gotuję (przeważnie 3 posiłki ciepłe są..., patelnia ze dwa razy dziennie chodzi plus ze 2 do 4 garnków).
Roni zazdroszczam Jaśkowej grzeczności. U nas się słucha jak go się spęta dopiero :dry:

reklama
Kasia my kupilismy babci ten zestaw inginio (nie wiem jak sie pisze) z odlanczanymi raczkami z tefala i jest bardzo zadowolona zwlaszcza z patelni i pokrywek (takimi z dziurkami) :tak:

Do góry