reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

kasia, no cos ty ;-) ja mam patelnie z ikei (te najtansze), od zawsze, dopiero ostatnio kupilam nowe ;-) garnki tez od kilku lat mam z makro, firma jakas steinbach. jestem bardzo zadowolona. chociaz maja szklane pokrywki i jedna juz mi sie rozsypala w drobny mak, wypadlszy ktoregos razu z moich rak :blink: ;-)

reklama
a ja mam tylko jedna pokrywe nie-szklana i jakos zadna nie sktuczona
mimo ze Bruno dzien w dzien je atakuje:dry:moze za slabo wali :-D
a garczki mam rozne rozniste, generalnie mam zasade-im ciezszy tym lepsiejszy, nie kupuje zadnego lekkiego aluminiwego gowna
dostalimy od brata D. w prezencie slubnym taki dziadoski kaplet, nie moglam ich uzywac bo co gotowalam w calym domu smierdzialo topiacym sie plastykiem:baffled:

Aenye bo Ty moze nie gotujesz??:confused::-D;-)
A tak powaznie to ja tez patelnie z Ikei najtansze mam juz dlugo i sobie chwale. Garnki jak kupie nowe to napewno takie z odlaczanymi raczkami jak te tefala co reklamuje. Wszedzie sie zmieszcza nie ma problemu ze raczka wystaje.

Maja ja mam garnki tefal inginio i po względem przechowywania sa superrrr
in po 3 latach mi teflon na nich szlag trafil i musze od nowa kupic

Ja nie lubie teflonowych garnkow...mam chyba dwa ale podrapaly sie na dnie i rdza jakas wychodzi. Kiedys tez mialam i juz takich nie kupie bo rzeczywiscie szybko sie zuzywaja.
O odczepiane raczki mi konkretnie chodzilo a nie o teflon:)

Ja mam jakiś zwykły komplet garów takich chromowanych i ni huhu nie wiem jaka to firma, dostałam w prezencie ślubnym 10 lat temu, mają przezroczyste przykrywki i jedyne co się przez te 10 lat zepsuło - to ułamały się dwa uchwyty w dwóch przykrywkach. A te przykrywki teraz są do dokupienia w każdym hipermarkecie.

Nie wiem czy w czymś komuś pomogłam, ale pozdrawiam

:cool2:

ja ostatnio z Jaskiem mam o tyle super (tfu,tfu,tfu) ze nie wolno to jest nie wolno, i nawet jakbym postawila przed nim 20 szklanek to ich nie tknie bo mu poprostu nie wolno

ja niestety (stety dla rachunkow za prad) mam kuchenke indukcyjna i moge uzywac tylko stalowych garow/patelni
ale mialam do tej pory zwykla realowska patelnie i oprocz tego ze zjedlismy teflon to nic sie nie stalo

A zna ktoś coś z odłączonymi rączkami i stalowe? Mi się też odlączane rączki podobają ale garnki teflonowe mniej.;-)
Tefal ma ogólnie fatalną przyczepność tego swojego teflonu, mi się po paru miesiącach ściera i w ogóle nie da się tego myć w zmywarce bo się ściera od razu prawie.
Może ja jestem jakimś garnkopsujem, albo za dużo gotuję (przeważnie 3 posiłki ciepłe są..., patelnia ze dwa razy dziennie chodzi plus ze 2 do 4 garnków).
Roni zazdroszczam Jaśkowej grzeczności. U nas się słucha jak go się spęta dopiero :dry:

reklama
Kasia my kupilismy babci ten zestaw inginio (nie wiem jak sie pisze) z odlanczanymi raczkami z tefala i jest bardzo zadowolona zwlaszcza z patelni i pokrywek (takimi z dziurkami) :tak:

Do góry