reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

U mnie Piotruś jest na etapie "chowamy się" więc taki domek do chowania to byłoby dla niego marzenie. Może my jakiś kupimy na urodziny? Na razie się chowa w zestawie krzesełko do karmienia plus narzuta z tapczanu, pod Maciusia łóżeczkiem lub w suszarce na pranie z praniem :sorry2:
My mamy sztalugę i właśnie tablica na niej stoi, Piotruś bardzo lubi. W ogóle rysuje się dużo wygodniej w ten sposób.
A ciastolinę mój ostatnio zaczął zżerać :dry: Gustuje szczególnie w niebieskiej. Ale ze dwa razy dziennie coś lepi. Ostatnio wszystko co lepi ma jedno oko, ucho, szyję oraz dwie nogi - nos i buzia oraz ręce jakoś na razie nie występują. A już fajnie lepi, bo olał te foremki i lepi jakoś tak przestrzennie bardzo. Dużo dzidź i domków z nogami lepi. Ciastolina u mnie też super prezent na ten wiek :tak:
Aenye - a dla Maksia huśtawka to chyba będzie super. My mamy Little Tikes i się bardzo sprawdza. Nawet jak wyrąbie w ścianę (jeszcze się nie zdarzyło) to jest tak zabudowana że głową nie walnie. A też łatwo ją zdjąć, więc nie musi wisieć na stałe. U nas czasem też jak nie chce usnąć w dzień to każe się bujać i na huśtawce zasypia.

reklama
Dziewczynki mam do sprzedania wózek spacerowy trójkołowy Zia ... może któraś chetna ? ... zainteresowanym prześle zdjęcia na maila :happy:

Pozdrawiam :-)

U mnie Piotruś jest na etapie "chowamy się" więc taki domek do chowania to byłoby dla niego marzenie. Może my jakiś kupimy na urodziny?
Brunio ma taki namiot i uwielbia sie w nim chowac, polecam bo w razie znudzenia sie mozna zlozyc:tak:
stara fota, kiepska jakosc ale moze cos zobaczysz

Załączniki

• DSC00742mmm.jpg
    DSC00742mmm.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 31
Maja nie kupuj tylko zrob:tak:Babki z mojego Surestartzapodaly mi przepis z ktorego one robia dla dzieciaczkow, robi sie 2 min, koszty minimalne a ciastolina bezpieczna- nawe jak zezre to nic sie nie stanie.
oto przepis:
1 kubek maki
1/2 kubka soli
1 lyzka stolowa oleju
2 lyzeczki 'cream of tatrar' nie znampolskiej nazwy ale kupisz w tesco na dziale z rzeczmi do pieczenia:tak:bez tego tez wyjdzie, tyle ze sie moze lepic do lapek
kilka kropelek barwnika do jedzenia- ja dalam zolte, niebieskie, zielone i czerwone
1kubek goracej wody

wszystko mieszasz, zostawiasz na chwilke i ugniatasz, znowu zosawiasz i ugniatasz i gotowe! super sie bawi jakjeszcze jest cieple, bardzo to relaksuje.
taka ciastolina jest super bo mozesz ja trzymac w woreczku w lodowce albo szczelnym pojemniku i wystarcza na dlugo:tak: ja robie nowa jak sie pobrudzi za bardzo:-D

a i jeszcze sapodam przepis na cos co sie nazywa gloop- my nazywamy to glut:-p
troche maki ziemniaczanej/ cornlour
barwnik do jedzenia
troszke wody
wszystko mieszasz palcami, jesli potrzeba dodaj wody

super zabawa- mozna formowac kulke i scicnac reke i czujesz twarde ale jak tylko otworzysz dlon to sie kulka rozlewa:-) Brunio uwielbia:tak:
polecam ubrac fartuszek ale jak sie ubrudzi to nic, jak sie wyjeje na dywan poczekaj az wyschnie i odkurz:happy2:

te barwniki nie sa konieczne, bez nich bedzie biala, ale z barwnikami fajniejsze
maja tez na dziale z rzeczmi do pieczenia, food colouring sie nazywaja
nona nie mam pojecia jak sie to nazywa po polsku, ja to pierwszy raz do tej ciasoliny uzywalam. to jest taki bialy proszek wyglada jak proszek do pieczenia, wiem ze sie go daje do bialek jak sie ubija piane

reklama
Do góry