reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Ja używałam cały czas pampersów i uważam, że to najlepsze, najfajniejsze i na dłuższą metę najtańsze rozwiązanie (kremy na odparzenia też kosztują, nie mówiąc o mydełkach płynach, proszkach, maściach itp) gorąco polecam (wzorki pieluszek też śliczne).
Próbowałam Happy (dobre, ale grube), Huggies soft&dry (takie sobie) i super flexów (całkiem dobre,ale Liluś miał na nie uczulenie). Wszystkie w różnym okresie jak papmersów nie miałam. Nawet z Lidla miałam, ale są w skali 1-5 na ok 2. Rossmann ma takie do 3 nawet, ale zielonki są dla mnie najlepsze.

reklama
atol ja mam ubezpieczenie pracownicze a mąż jako pracodawca też jakoś tak się ubezpieczył, że za dzidziule dostanie pieniążki :) ale gdzie ona isę ubazpieczył to nie wiem musze podpytać :)

atol pisze:
kombinezonu nie polecam bo ciezko sie zaklada (lepsze sa takie ktore maja nogawki odpinane do samego konca), nogi musisz dzidzi wykrecac zeby go zalozyc, podobnie z rekami, nigdy nam sie nie chcial dobrze zapiac pod szyja, tak jakby zle uszyty czy co? I ze zdejmowaniem to samo, jak dziecko spi w spiworku to rach ciach otworzysz spiworek, delikatnie je wyjmiesz i do lozia, a tu zanim je rozbroisz to juz jest obudzone przez to wykrecanie konczyn ::)
Absolutnie się zgadzam, szczególnie jeśli chodzi o budzenie w pakowaniu i wypakowywaniu dzidzi :)

to podpytaj sie jakbys mogla, bo moj maz tez jakos tam ubezpieczony jest i moze tez mu cos sie nalezy? Musze go przycisnac zeby sie w pracy popytal

dita napisalam ci na priv o zdjeciach mam nadzieje ze bedziesz wiedziala o co chodzi

dita jak odpisujesz to na dole masz taką zakładke opcje dodatkowe i tam jest załącz :) klikasz przeglądaj i szukasz w swoim komputerku zdjęcia które cchesz dodać klikasz na nie i się załączy ale może być tak, że będzie za duże to musisz się pobawić w paincie albo na stronie http://imageshack.us/ jak wybierzesz to drugie rozwiązanie to napisz jakbyś sobie nie mogła dać rady to CI pomoge :)

atol jak mąż ma ubezpieczenie grupowe w pracy to chyba tez tak i ja dostanie kase ale niech się zapyta bo tych klockach to ja za mocna niejestem :p a mężuś to ma jakieś indywidualne jak wróci to podpytam go :D

A ja widziałam taki fajny kombinezonik z nogawkami na suwaczki do samych stópek (obu) w 5.10.15., misiak taki, zastanawiam się, czy nie jest wygodniejszy do samochodu niż śpiworek. Bo wykręcanie kończyn to by mnie też zniechęciło :)

kasia jak rozpinany do końca to pewnie wygodny :) chodzi zeby jaknajbardziej się rozsówał, żeby dzidiola nie maltretować :p zgadza się atol ???

zgadza sie :)

sa tekie spiworki bebe comfort ktore nadaj sie do fotelika samochodowego ale nie moge ich znalezc u nas na interncie, sa na ich stronie firmowej i szczerze powiemze nie wiem ile kosztuja

reklama
No ja tez dostane becikowe (ale z tego co wiem to dopiero 3 mies po porodzie jaest kasa) i ubezpieczenie z pracy 1300:) wiec sie zawsze cos uzbiera.
Jesli chodzi o pieluchy to raczej tez pampersy - tzn wyprobuje jakies tansze opcje ale jestem zdania ze na jakosci mozna rzeczywiscie oszczedzic:)

Do góry