reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

nio ty masz Hanutka a ja zaczynam od zera praktycznie :) chociaż i tak dużo dostane w spadku po synku szwagierki to na ciuszkach troche oszczędzę ale on jest z czerwca a mój będzie z grudnia a więc tą pierwszą wyprawke musze kupić no i tkaie rzeczy jak łóżeczko, przewijak, wózio itp.

reklama
Zgadzam sie ze wszystko to rzecz gustu:) Pewnie jakbym miala to tez bym 2000 albo wiecej na wozek przeznaczyla.
Atol - pomecz ta kolezanke co ma TUTKA - moze jakies konstruktywne uwagi bedzie miala:)

Powiem Wam ze ja wczoraj zrobilam taka mini liste, gdzie byla posciel, lozeczko, spiworek i jeszcze pare podstawowoych rzeczy (bez wanienki, kosmetykow, przewijaka, ubranek i pieluch itp) i wyszlo juz ok 1000 zl....dlatego juz teraz zaczyne chyba kompletowac sprzety bo na raz to na pewno nie dam rady. A jeszcze szkola rodzenia, oplata za porod rodzinny ehhh....

MJ no pewnie, ze wygodniej jest zacząć już pomału kompletować całe wyposażerzenie :) ja zbieram aske i dzielnie czekam do listopada :D chociaż nie wykluczone, że wczesniej też coś kupie ale postaram się wytrzymac :)

No i na to sie to nasze becikowe należy ;) ;D Ja tylko z tego mogę kupić wszystko dla dzidzia, liczę na 2000 ;) . Chciałabym wózek+fotelik za max 1200plnów. Więc już zaczynam szukać. Nie mogę liczyć na wsparcie finansowe w sprawie wózka od żadnych dziadków :(, ale sobie poradzę... ;)

A teraz pytanko do wszystkich przyszłych grudniowych mamuś: jakich pieluch kochane mamusie będziecie używać? Proszę o podanie marki ;) :laugh: :laugh:

luckymama jasne, ze sobie poradzisz :D bo jak my sobie nie poradzimy to kto ???

U nas to jakos tak się zloży, że becikowe 1000zł ja z mojego ubezpieczenia ok. 1000zł i mąż ze swojego też ok.1000zł a więc myśle, że styknie na wszystko nie licząć wózia a jak nie to jeszcze zbieram kaske :)

No ja raczej Pampersów bynajmniej od nich zaczne napewno a później to się zobaczy :)

Ja też zacznę od Pampersów, ale ogólnie dzidzia sama wybierze :) U mojej kuzynki sprawdziły się Huggiesy, a z pampersow wszystkie kupki uciekały :))

Wózek Piotruś strasznie fajny (szczególnie cena, tylko ma mały kosz na zakupy :( ) - czekam z niecierpliwością na opinie jakiegoś uzytkownika

Atol, a czemu nie polecasz kombinezonu, co miała twoja córunia?

sa_raa jak to z ubezpieczenia? matko jaka ja jestem zacofana w tych przepisach ::)

u mnie pampersy, probowalam huggiesy ale jakies takie male ze Hania zawsze sie pobrudzila albo ich zalozyc nie uialam, i jeszcze probowalam takie z rossmana tez ok ale mniej chlonne niz pampersy wiec zostaly wyzej wymienione

kombinezonu nie polecam bo ciezko sie zaklada (lepsze sa takie ktore maja nogawki odpinane do samego konca), nogi musisz dzidzi wykrecac zeby go zalozyc, podobnie z rekami, nigdy nam sie nie chcial dobrze zapiac pod szyja, tak jakby zle uszyty czy co? I ze zdejmowaniem to samo, jak dziecko spi w spiworku to rach ciach otworzysz spiworek, delikatnie je wyjmiesz i do lozia, a tu zanim je rozbroisz to juz jest obudzone przez to wykrecanie konczyn ::)

reklama
Do góry