reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

A widzicie ja się niestety cackałam ze starszakiem. Miał alergie i trzeba było wyeliminować czy to nie od detergentów. Ciuszki uwielbialiśmy prasować i ja i mąż więc już 5 lat jak prasujemy i to na wyścigi, kto pierwszy złapie ten prasuje bo ten drugi prasuje pościele (a tego nie lubimy) :-D
Ja prałam przez pierwsze miesiące w proszkach typowo dziecięcych a później przeszłam na sensitive. Póki dziecko nie je stałych pokarmów z plamami nie ma problemu, schody zaczynają się później :-D
Teraz planuję kupić 1 opakowanie dziecięcego typu Lovela a potem zobaczymy.
Podpowiem... w realu jest omo 2 opakowania po 4 kg za 36zł chyba, a może 35. W każdym razie poniżej 40 :-D
A od żelowych kapsułek mogą się psuć pralki bo one mimo że się niby rozpuszczają to nie zawsze do końca (opinia producentów pralek).

reklama
Ja z Alanem loveli używałam do 6 miesiąca pozniej przeszłam na wizyr sensitiv ale płyn do płukania używałam dla dzieci bo miał bardzo delikatny zapach. Pozniej uzywałam lenor sensitiv w sumie do tej pory uzywam wizyr i lenor. Tez kupuje w promocji bo ostatnio wlasnie w biedronce kupiłam za 40zł i do tej pory mam chyba jeszcze na 2-3 prania zostało. Dobry jest jeszcze proszek z lidla chyba 8zł kosztuje 1,5 -2 kg.:happy2:

ciril no wlasnie z tym suszeniem na dworzu moze byc ciezko,bo u mnie wiecej deszczu niz slonca :-D
iza jak dziecko jest alergikiem to zupelnie inna sprawa ;-)i zazdroszcze zapalu do prasowania..:tak:

Dzisiaj zajrzałam do lumpka i kupiłam te 4 ciuszki za £1,5 czyli ok.8zł:-)
DSCF9319.jpgDSCF9320.jpg

reklama
Do góry