reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

a ja jeszcze nie mam nic dla malucha ;/ stwierdziłam że zaczne kupowac jak już będę znała płeć :) a co do wózka to u nas jest taki zwyczaj że wózek dla pierwszego wnuka kupują dziadkowie, a że to będzie pierwszy wnuk moich rodziców to powiedzieli że oni kupią więc wózek mamy z głowy :)

reklama
Też jeszcze nic nie mam dla mojego Maluszka ale postanowiłam kupic pierwszego bodziaka po moim usg 30lipca> Wtedy (mam nadzieję) bedzie wiadomo w jakim kolorze;-)

Ja po USG polowkowym kupilam kilka ciuszkow po przecenach i kocyk niebieski :) Te ciuszki na maluchy sa slodkie. Ile taki maluch moze potrzebowac ubranek?

Kajcia ja też jeszcze nic osobiście nie kupiłam ;-)
moi rodzice też niby coś mówili o wózku ale raczej kasę nam dadzą bo przecież się na tym nie znają :p

Neska ja planuje kupić w każdym rozmiarze po np. 5 sztuk różnego rodzaju ubranek.
zawsze można wyprać a maluchy szybko chyba wyrosną z tego

Ja dziś zejdę do piwnicy i przyniosę pudła z ciuszkami...Muszę je przejrzec, wyrzucić co się już nie nadaje, a później poprać i ułożyć rozmiarami...mam tego naprawdę sporo

dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie ciuszki dla noworodka? ja kupilam na 56 i zastanawiam sie czy dobrze?

Ja też bede kupowała na 56 .. ze 2-3 bodziaki kupie na 50 bo młody jak sie urodził był taki drobniutki ze w 56 sie topił. Teraz na wszelki wypadek ze 3 kupie :)

reklama
Hej, ja dzis doszłam do wniosku ze bede kupowac na 62 bo i ja bylam duza i moj M tez... Obydwoje ponad 4kg i ja 58cm a M 59, wiec nie zapowiada sie zeby Antos byl drobniutki:p dzis dostalismy body, czapke zimowa i rekawiczki od babci :) a ja wczesniej kupilam 2 body na 56 i 3pary skarpetek. Dostalismytez kiedys pieluszki tetrowe i flanelowe po 10 szt od cioci przyszywanej, ale takie piekne z obrazkami :)

A jeszcze dzis wygrzebałam w ciucholandzie plaszczyk na jesien z new looka z dużym zapasem na brzuszek;)

Ostatnia edycja:
Do góry