reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Ja akurat w mieście nie mieszkam i mam własnie wózek na pompowanych kołach...spacerówka jest mega wygodna i wcale nie taka mała...Alan jeździł niej do 6-7 miesiąca. Spacerówke kupowałam już inną bo ta od coneco nie miescila sie nam w bagażniku bo mamy maly bagażnik :-)

Ciril dobrze że wspomniałaś o tych kroplach na kolki też sobie dopisze do listy na wszelki wypadek. Alan kolek nie miał ale każde dziecko jest inne

reklama
Zastanawiałyście się może nad kupnem używanego wózka lub łóżeczka??? Łóżeczko mam po Młodym, ale zastanawiam się, czy nie oszczędzić i nie kupić używanego wózka...

caril dużo dziewczyn kupuje wózki używane ... tylko najlepiej brać taki który można zobaczyć na żywo ... bo wiadomo zdjęcia nie oddadzą wszystkich wad.

Ja gdybym nie miała wózka po młodym to na pewno kupowałabym używany.

My właśnie będziemy brać używany :-) Z dobrego źródła, za niewielką kwote :-)

Zresztą Ciril wydaje mi się tak jak np. My mamy już dzieciaczki nauczone doświadczeniem chcemy dobry, tani - może nawet byc używany :-) Ale są tu mamy, które będą miały pierwszą dzidzie :-)
Ja na przykład dla Laury nie wyobrażałam sobie kupować używanego :-D

Dla Wiktora też mieliśmy nowy wózek... tylko jak go kupowaliśmy nie przewidzieliśmy faktu, że nasze dziecko będzie ponadnormatywnie ciężkie i duże, co skutkowało trwałymi i nie dającymi się usunąć uszkodzeniami jego fury:baffled:
Więc chyba zdecyduję się na używkę... jest sporo ogłoszeń na allegro i tablica z naszych okolic...

U mnie koło moich rodziców otworzyli komis z arturkułami dziecięcymi :-)
Myśle, że tam będziemy się zaopatrywać w większość rzeczy :-) Ciuszki są ładne a ceny od 3zł za sztuke :-p

Fiolka śliczne :-p

Ciril ja dla mojej Idusi dostałam używane i łóżeczko i wózek (łóżeczko było po 2 dzieci,a le mało w nim spały). Wózek oddałam jeszcze potem mojej siostrze :tak: Tak, że ja jestem za używanymi, w dobrym stanie oczywiście. Nowy tylko trzeba sobie dokupić ewent. materacyk no i pościel całą obowiązkowo.

reklama
dzieki dziewczyny za liste lekow :-) poprosze mame to mi przywiezie z polandu, bo tu roznie z tymi ang lekarzami i lekami.
Co do lozeczka to ja na ebay uzywane kupuje, takie zeby od urodzenia do 5 roku zycia bylo. Mase rzeczy kupilam uzywanych na carboot sale (bazarze) doslownie za pare funciakow. Ostatnio w next byly sale i mam juz wszystkie ciuszki az do 12 miesiaca. Byly takie cudne, ze nie moglam sie oprzec! :rofl2:
Do pelni szczescia brak mi tylko wozka, ktory moj brat nam zamowil. Bugaboo bee plus, moj wymarzony, lekki (ja mieszkam w miescie i mam duzo gorek) i do bagaznika kazdego go zmieszcze. Juz nie moge sie doczekac, to nasze pierwsze, wyczekiwane od lat malensto i mamy mega hopla :-D

Do góry