reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki i rzeczy dla dzidziusia

Dziewczyny na liście brakuje paru rzeczy ...bardzo ważnych zresztą

Leki:
- Altacet
- Czopki glicerynowe przeciwko zaparciom
- Lakcid, lacidofil lub Enterol preparaty zawierające prawidłowe kultury bakterii bytujących w przewodzie pokarmowym, na wypadek kłopotów z brzuszkiem
- Paracetamol jak lek przeciwgorączkowy - w czopkach dla niemowląt lub w syropie dla dzieci starszych są różne preparaty: Panadol, Apap, Codipar, Efferalgan
- Wapno w syropie dla małych dzieci lub w postaci tabletek musujących dla starszych
- Preparat witaminy C
- Preparat antyhistaminowy, jeśli dziecko ma stwierdzoną alergię, co jest obecnie dość powszechne

Zioła:
- Koper włoski
- Herbatki przeciwkolkowe np. Plantex, Hipp
- Rumianek jako zioło odkażające np. do nasiadówek odkażających w przypadku podejrzenia infekcji dróg moczowych.

reklama
Dziewczyny zwracajcie uwagę w wózkach na przednie koła. Ja mam skrętne z możliwością zablokowania i są ekstra. Jak widzę na mieście mamusie z wypasionymi wozami, z którymi się męczą to mi ich szkoda. Czasem wielkie koła z przodu wyglądają fajnie ale sterowanie takim wózkiem do najłatwiejszych nie należy. Spróbujcie w sklepie i wtedy podejmujcie decyzję. Sprawa druga: nasze mamy są przyzwyczajone do wózków na pasach, którymi można bujać. Nowe wózki (najczęściej 3w1) nie koniecznie mają taki "bajer". Mój się nie buja i się nasłuchałam od teściowej, że dziadostwo nie wózek ale ja młodego kołysać w wózku nie chciałam i sprawa zamknięta. Kuzyn męża natomiast kupił wózek podobny do naszego a synek ich jest dość ciężki i już musiał wózek naprawiać (młody ma niecałe 4m-ce) bo nie wytrzymał bujania. Jak uważacie, że będziecie dziecko w wózku usypiać i nim bujać to kupcie ten na pasach ;-) Uff... się spisałam - mam nadzieję, że w miarę jasno :-)

ciril- popieram, chociaz dzieci nie mam ale wydaje mi sie ze to bujanie na dluzsza mete to nic dobrego

Też nie polecam usypiana w wózku bo pózniej jak dziecko jest starsze to jest problem z odzwyczajeniem...wiem cos o tym bo u mnie dziadkowie tak nauczyli jak ja pracowałam.

A i zcale akiego bajeru jak ten pasek nie potrzebowali heheh moj coneco swietnie sie sprawil w bujaniu

Lilith ja Mikiego usypiałam w wózku bo łóżeczko stało u nas w pokoju (na piętrze) a większość czasu spędzamy na dole. I nie było żadnych problemów z przejściem z wózka na łóżko zwykłe. Z tym, że u nas nie było mowy o bujaniu. Jedynym wyjątkiem była teściowa ale to gościnnie tylko :-) Także to zależy od dziecka ;-)

Zobaczymy czy nie bedziecie bujac jak dziecko bedzie miało kolki.Mój syn przez pierwsze 4 miesiace musial być bujany bo mu to pomagalo na kolki a później bez problemu przyzwyczail sie do łóżeczka bez bujania ale stopniowo.
A macie juz jakies upatrzone wózki?? Bo ja mam zamiar kupić x-lander xa co o nim myslicie??

kiss ja też marzyłam o x landerze z serii australia ale jak zobaczyłam cenę to mnie zgięło... Fakt są świetne, wszystkie modele x landera bo byłam na targach i oglądałam... Ale zorientowałam się że firma tutek w dodatku spod radomia produkuje wozki i to tak jakby na wzor x landerow... Takze mozecie sobie wyszukac ich w necie, ja chyba zostane przy tym, znajomi maja i sa zadowoleni. No chyba ze x lander zrobilby mega promocje na zime;)

kiss jeżeli chodzi o kolki i wzdęcia to ja, za radą położnej i lekarza, dawałam dziecku esputicon w kroplach... Po pierwszym ataku kolki, nigdy więcej nie miałam z tym problemu....

reklama
4madlen z wózkiem jest tak...
jak mieszkasz na wsi w domu l.ub często uczęszczasz na spacery po bezdrożach to sprawdzi się wózek na dużych pompowanych kółkach

ale

jak mieszkasz w bloku, w mieście, to najważniejsza jest waga wózka - im mniejsza, tym lepiej

Ja stawiam na 2 modele
1. TBumacz Google lub w wersji Living
2. Tłumacz Google

Do góry