reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Moja oslonka to jest gruby material i jakby w srodku wata byla wszyta takze jest ok a poza tym mam spacerowke jak gleboki :baffled: bo ja mam ten z tych ciezkich z wkladem dla niemowlaka nie ze na stelarz wszystko oddzielnie i jak wyciagnelam wklad to jest w sumie nadal gleboki bo ja tej przedniej czesci materialu nie sciagam jeszcze bo nie ma potrzeby rozumiecie o co mi chodzi ? jak bede miala czas pstrykne zdjecie ... wiec w sumie jest zabudowany kocyk i oslona po calosci na bokach zamek itd wiec jest szczelnie

reklama
my też mamy spiwór do wózka. Kupiłam z womaru z owczej wełny i chyba troche przesadziłam, bo zimy ostatnio są łagodne, ale zobaczymy, najwyżej będę ubierała wtedy Szymona w cieńszy kombinezon

Ja do wozka mam taki spiworek na szelkach, takiego zabudowanego jak Ha NN aH nie kupuje bo Ania oprocz tamtego spiworka ma jescze pelno roznej grubosci kocykow i juz nie mam gdzie tego chowac. Ma tez cieply kombinezon jednoczesciowy wiec mysle,ze jakos przetrwa zimowe spacery.

Na głównym dziś były wpisy o zmianie smoczka.
O co chodzi z tymi smoczkami ? Jak Miko ma zęby to muszę używać innego ? On dopiero dorósł do smoczka 3-6 miesięcy bo wcześniej tarcza była za duża i guma za długa.Używaliśmy aventu 0-6, teraz aventu 3-6, to są symetryczne smoczki ( czyli plaskaty taki).
Zaczęłam grzebać i wyczytałam, ze najlepszy jest smoczek którego kształt opracował dr Müller a on wygląda jak anatomiczny. W telewizji w programie o dzieciach mówili, ze symetryczny najlepszy. :confused::confused:
Nie chce mi się "inwestować" w kolejny smoczek, liczyłam, ze zaczniemy Miko odzwyczajać i ten juz bedzie ostani. Na dodatek ma szopa ma tarczy więc mam sentyment.

heh, nie wiem, czy juz nie poruszalyscie tematu.. ale jakie macie pomysly na prezenty swiateczne dla babli?
ja pomyslow nie mam w ogole, wiekszosc zabawek po Filipie, sama nie wiem, co fajnego moznaby mu zakupic jeszcze... on lubi wszystkie grajki.. moze szczeniaczek uczniaczek?
kurcze, a mam gro osob, ktore chca mu kupic prezent (dziadkowie, ciocie, wujkowie itp) i moglabym jakis sobie fajny zazyczyc, a pomyslu brak ;-)
mam chodzik, mam garnuszek na klocuszek, jezdzik i inne takie bajery niezbedniki..
moze cos do pokoju?

mm - myślałm, ze lepsze są. Kształt symetryczny jest trudniejszy do utrzymania w buzi i ponoć przez to łatwiej odstawić , no i niby zdrowszy.Przeczytałam na głównym o tym, ze dziewczyny i Szwarou wymieniają smoczki wiec zaczęłam szperać i natknęłam się na tego Mullera.:huh::dry::dry:
..aenye- my mamy pełną opcję, jak przegladam allegro to, aż mi dech zapiera.

reklama
i ja znowu ciemna masa ktore to sa te anatomiczne ? Ja mam aventa (aventa wszystkie sa takie same) ale darek go wogole nie trzymal chyba dlatego ze byl malutki a ten smoczek 0-3 teraz jest chyba na niego dobry ... mielismy nuka 1 a teraz mamy nuka 2, taki splaszczony na jezyk :confused:i jemu najbardziej on odpowiada
Ja bym chciala go oduczyc czasami sie uda ze zasnie sam bez smoka a czasami niby sie a sie wierci kreci tak z zamknietymi oczami dam smoka i spi jak zasnie mocniej to wyciagam a nawet jak nie wyciagne to on puzniej wypluwa i spi
Nad przentem tez juz myslalam mysle ze kupimy mu zabawki bo narazie mamy grzechotki karuzele takie pirdoly nic konkretnego mysle ze moze jezdzik jakies klocki mlotki hehe itd taka zbieranina zabawek bo naprawde nie ma ich duzo ma ale dla niemolat a jak juz zacznie siadac to moze miec jakies klocki itd

Ostatnia edycja:
Do góry