reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

A ja mam pytanie do majowek ktore juz rodzily.Moze ten temat juz byl ale nie wiem gdzie.Jakiej firmy majtki poporodowe polecacie??

reklama
mm - ja nie wiem, bo tez jeszcze nie dokonalam tego zakupu... i pytanie dodatkowe - ile sztuk zakupic?

Iwonka - no wiec wlasnie, i ze mna tez moze byc roznie.:-D Ja narazie planuje, ze bede starala sie miec troche czasu tylko dla siebie, a po pol roku wrocic do pracy, ale kto wie jak to wszystko wyjdzie... A Ciebie czasem nie nachodzilo, by jednak nie byc Mama siedzaca w domu?

Nie nawet przez chwile tak nie pomyslalam.....:no::no::no::no::no:poprostu nie wyobrazalam sobie zostawienia dziecka z obca osoba:szok: dla mnie to jest nie realne:-p choc czasami mam dosc wszystkiego i to bardzo i marzy mi sie praca ludzie,to mimo wszystko taka kura domowa mi pasuje,teraz znow na 3 lata zostane dalej w domu.W mioedzy czasie moze jakis biznes sie otworzy czy cos ale do pracy na razie nie ide.A pozniej to napewno juz tak .

A o tych majtkach juz pisaly dziewczyny gdzies,ja nie mialam ,teraz kupie,z tego co pamietam mowily o kolo 3 sztukach....ale nie wiem

Iwonka - no ja wlasnie tez chyba bede bala sie zosawic dziecko z kims obcym - czy niania, czy zlobek np. Natomiast tak samo boje sie niewychodzenia do ludzi, braku tego kontaktu z otoczeniem... bo to roznie dla kobiet sie konczy..
Dobra sprawa byloby robienie czegos z domu, ale to tez nie zawsze wychodzi. Zreszta rozwiazan idealnych niestety nie ma.

Ja nie mowie ze to jest cos zlego jak kobieta idzie do pracy po urlopie macierzynskim nawet,poprostu ja nie musze na szczescie i nie chce wiec dlatego siedze sobie w domku na razie :) Wiem ze to jest dla kazdej kobiety bolesne zostawic dziecko pod czyjas opieka ale ja poprostu tego nie umiem zrobic i tyle.

cześć mamusie :-) musze pochwalić sie nowymi zakupami :tak:wy też tak macie że ciagle wracacie do tych ciuszków i je przegladacie ?:baffled:już nie moge sie doczekać kiedy ta kruszynka bezie mogła to wszystko ubrać :tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D mam to samo, nawet kocyki po pięć razy rozkładałam i składałam.
Dobrze, że nie mam jeszcze wózka, bo pewnie woziłabym w nim jakąś lalke po domu :-D:-D:-D

Pewnie by bylo inaczej gdybym np mieszkala z tesciami ktorzy by tez byli na codzien od poczatku z dzieckiem i bym wiedziala ze dziecko ich tak samo akceptuje jak i mnie,a tak poprostu tylko ja sie praktyczbnie swoim dzieckiem zajmowalam bez niczyjej pomocy bo nawet maz specjalnie nie opiekowal sie dzieckiem,tzn tyle ze czasami wzial i ponosil ,pomogl przy kapieli ale to tyle i ja nawet swojemu mezowi nie ufalam zbytnio co do opieki,poprostu wiem ze on nie ma takiej wyobrazni jak ja i tak jest do tej pory.On np jak sobie robi jedzenie to zostawia noz w zasiegu reki dziecka co mnie przeraza! On poprostu nie umie ocenic pewnych sytuacji,nie ma takiej wyobrazni,a ja wole na zimne dmuchac i najpierw 100 razy pomyslec zanim cos zrobie a i tak beldy popelniam tez.

Witam.
To ja sie pochwalę jakie piękne przescieradelko i ochraniacz na szczebelki kupiłam na allegro. Za jedyne 32 zl:-).

Ochraniacz na szczebelki łóżeczkaPROMON 69wzor. (305219425) - Aukcje internetowe Allegro
posciel.jpg

szopek
, pościel jest ekstra, kolorki śliczne, jakośc bardzo dobra. Właśnie dzisiaj odkryłam, że ten sprzedawca ma również zestawy: poszewka na poduszke plus koldre:-). Polecam

reklama
Dziewczynki właśnie wróciłam z ciuchołka i kupiłam: bluzę polarkową na 56 z H&M, bluzę z welurku na 62 i dzinsiki na 62 z H&M.
Za zakupki zapłaciłam całe 5zł :-D:-D:-D:-D
Szkoda że nie umiem wstawiac zdjęć, bo są naprawdę śliczne.

Do góry