My mamy ten zestaw
Przeciskanie ciastoliny jest dosc trudne,raczej dla starszych rączek, ale np mozna tam odcisnąć rózne kształty i to Klaudii wychodzi bardzo dobrze. U nas tez codziennie siez tym bawią ,szczególnie Klaudia,kolor tez mamy jeden bo zaraz są wymieszane te kolory;-) tez jedna mi kiedys spleśniała ale chyba nie ma co sie dziwić jak w tym pełno zarazków z rąk i lezy to pózniej w zamknietym pojemniku to pracuje;-) Najczesciej kupujemy ta z firmy Play-doh
nasza tez wysycha jak dłuzej leża okruchy więc jak widze takie małe częsci to to odrazu zbieram w jedno, ale jak wyschnie to też łatwo sie to sprząta
Piaskoline mieliśmy i
nie polecam to naprawde jakby przyniesc dziecku do domu łopate piachu i niech sie bawi,kolory w pierwsze 5 minut sie zmieszały,odrazu to wywaliłam do śmieci
Ta piankolina tez wydaje mi sie nie teges,choc jeszcze nie probowaliśmy.
Chyba lepiej kupowac te ciastoliny i w małych pojemniczkach żeby co jakis czas wymieniac gdy same sie wykrusza czy wysuszą..
A tak wogóle to moja Klaudia jest fanka mojego telefonu Avila i umie wysylac sms,włączy sobie muzyke,filmy,włączy aparat i robi zdjecia wszystkim i wszystkiemu
no tak tak sobie myśle że moze kupie dziewczynkom
to lub
to
Aenye podaj linka do swojego sklepu,kiedys podawałaś ale nie wiem juz teraz gdzie jest
Szopek wygląda na to że większość tych płynów do robienia baniek to trucizna.... i cała masa zabawek.
Te wozki dla lalek typu parasolka to sama sie skaleczylam i tak mi palca przycieło ze szok! Zakleilam tasma zeby go wogóle nie składać. Miałam ślad czarny na paznokciu aż.
Ciekawe jest to ze zabawka na licencji np Disneya tez jest niebezpieczna w polskim prawie,bo chyba gdzie indziej jest dopuszczana na rynek.. nie wiem o co biega bo te zabawki nie firmowe chińskie (zreszta wszystko juz tam produkowane) to pewnie większość to nie powinno być dopuszczone do uzytku,ale przebadac wszystkich to napewno nie są w stanie ci ludzie... To my rodzice musimy myśleć za nim coś kupimy dziecku i napewno pilnowac pod czas zabawy wtedy...Zresztą kiedy nie musimy ...