reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

jaaa, no cos ty... moja spadala juz chyba z kazdej wysokosci i dalej zyje. chlopaki lubia ja stawiac na stole i obserwowac, jak spada :sorry2: az w szoku jestem wlasnie :-)

reklama
to znaczy, że miałam jakiś kiepski model.
Na razie stoi u dziadka w naprawie ;-) liczę, że cos z niej będzie, bo to była naprawdę fajna zabawka

Dziekuję za odpowiedzi.

To ma teraz mentliczek-pętliczek w głowie.
Nabyłam drogą kupna gazetkę mini-mini z "gratisem" lego duplo. 3 klocki +koń. Miku w 7 niebie. Tak je dzierżył w rączkach , ze z wrażenia zgubił pluszowgo raka:-(, hit ostatnich dni ( 40 gr w plecy, był z ciuchola).
Potem oblukałam w sklepie Jixiny( Miku spojrzał i nazwał je od razu "dziwne lego"). Pan mi otworzył pudełko i troszkę się pomocowałam z klockami. Specjalnie użyłam takiego słowa bo łatwo nie było. Tak sobie z możliwością zczepiania a zwłaszcza rozczepiania.
To był ten zestaw
W lego wszytko pasuje idealnie. Moze oczekuę Bóg wie czego...
Po prostu tam pójdę z klockiem lego i sprawdzę jak tam sobie razem będą poczyniać, rasowiec z chińskim burkiem . Jeszcze raz się pobawię, tyle mojego.
W Biedronce mają być lego duplo, w dodatku czytałam , ze okej są jakieś biedronkowe prawie-jak- lego-duplo. Nigdy nie widziałam ale też nigdy nie patrzyłam.
Zobacz załącznik 301813

Szopek,moja kolezanka zakupila zestaw klockow jixin i wszystko jest ok,ladnie ze soba pasuje :tak::tak::tak:moje dziewczyny zawsze sie bawia nimi jak jestesmy w gosciach:tak:

Czepliwa jestem w temacie czepliwości klocków. ;-)
Kupię te JIXIN ( poszaleli z nazwą), tylko poszukam jakiegoś zestawu bez torów i pociągów bo mam ich powyżej uszu.
Najlepiej coś rolniczego.

Dziś napiszmy list do Mikołajka.
Coś nie potrafi zaczaić koncepcji Mikołajowej bo uważa , ze Mikołaja też trzeba kupić.

Z działu ciekawostka:
To jest ten zestawik lego co dodają do gazetki mini-mini , koszt 7.99, na allegro 12.99,
Sam konik 14 zł czy sam piesek 15.99. Jakiś biznesik niezły.
Uwaga ,uwaga duplowa kura za 15.99 , dokładam parę złotych polskich i mam żółtonóżkę kuropatwianą .
W drugim przypadku mam " około 200-220 jaj rocznie o kremowej skorupie i średniej masie 58 g" ale raczej nie jest żółtonózka kompatybilna z Jixin'ami/Lego.

Ostatnia edycja:
Sama sobie wątek prowadzę.

Chciałam tym razem zapytać o ciastolinę.
Kupowałam dotychczas jakaś tam color doh, taką taniznę-cieniznę. Bez akcesoriów ale zabawy co nie miara.

Chciałam mu teraz kupić już jakieś akcesoria ale czy wyciskarki lekko chodzą?
Czy nie będzie miał problemów z czymś takim.
Macie może jakieś zastawy warte polecenia.
nie chce nic skomplikowanego, coś o konstrukcji cepa, co trudno złamać, łatwo chodzi itp.

Ostatnia edycja:
My mamy takie z urodzin Play-Doh Ciastolina, Zestaw Kokosowa Małpka (1320802748) - Aukcje internetowe Allegro

Odczucia takie rewelacyjne na poczatku niektóre fajnie sie wciska ,glowe chyba cięzej.Problem w tym że ta ciatolina wysycha sztrasznie szybko i kupować stale to trudno nawet jak sie schowa do pudelka to po kilku uzyciach do wyrzucenia . Reklamuja na mini mini coś co podobno nie wysycha ale trudno uwierzyć .A i konstrukcja na pewno niew do rozwalenia. Teraz na Mikolaja musze zuzi kupić te pojemniki

Szopek, ja Ci nie pomogę, ciastoliny nie miałam. Ale też mam w planie kupno, więc przyłączam się do pytania :-)

Postanowiłam wspierać "porządkowy" rozwój mojej córki i zakupiłam dziś odkurzacz :-) na mikołaja, który będą dzieciaki miały w żłobku. Przyjdzie facio przebrany za mikołaja. Mam nadzieję, że moja nie wskoczy pani na czubek głowy, bo straszne strachajło jest. :sorry2:

reklama
My mamy takie z urodzin Play-Doh Ciastolina, Zestaw Kokosowa Małpka (1320802748) - Aukcje internetowe Allegro

Odczucia takie rewelacyjne na poczatku niektóre fajnie sie wciska ,glowe chyba cięzej.Problem w tym że ta ciatolina wysycha sztrasznie szybko i kupować stale to trudno nawet jak sie schowa do pudelka to po kilku uzyciach do wyrzucenia . Reklamuja na mini mini coś co podobno nie wysycha ale trudno uwierzyć .A i konstrukcja na pewno niew do rozwalenia. Teraz na Mikolaja musze zuzi kupić te pojemniki

Ja kupowałam badziewną ciastolinę, 6 czy 8 słoiczków za 12 zł. Też wysycha, czasami da się zreanimować , czasami idzie do kosza. Gorzej bo w 2 słoiczkach dotychczas była maź a nie ciastolina, nie dało się tego użytkować wcale, wysuszyć, zamrozić nic. A ostatnio nam nawet spleśniała w jednym słoiczku.
Pomyślałam, ze jak kupie jakaś markową to na dłużej się zda ale widzę, ze ma co liczyć na cuda.
Miku to się bawi ciastoliną codziennie i nawet jak muszę ciągle dokupować pudełeczka samej masy to nie płaczę bo widzę ile ma radochy.

Migotka- fajny odkurzacz. Zawsze widuje w sklepie takie modele amerykańskie, stojące.

Do góry