reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Niezłe z kurą i krową :-D:-D Skąd się dzieciakom takie szalone pomysły wykluwają :happy2:

Zestaw konstrukcyjny super, mogłabym taki kupić, ale nie wiem, czy moja będzie się bawić, bo dla niej bardziej atrakcyjne są zabawki typu miarki do mleka niż jakieś tam wypasione zabawki.

A ma któraś z Was może taką tablicę do rysowania kredą i flamastrami? Znalazłam taką, taką i taką. Jest jeszcze ikeowska i super fajna tchibo.

reklama
Migotka- fajna ta z tchibo.
Już w zeszłym roku zastanawiałam się nad kupnem tablicy.
Miku ma teraz stosunkowo małą ale uwielbia na niej rysować kredą.
Kupię mu taką wypasioną o ile nie pomaluję wcześniej specjalną farba tablicowo-magnetyczną frontu szafki .
Mam wątpliwej urody szafkę w kuchni. Chciałam ja tak pomalować, na dole by sobie Miku bazgrał a u góry ja bym pisała listę sprawunków.
markolsonphoto.jpg

tumblr_kz8k30jSyV1qzhkri.jpg

Anusiasac- historia z obrządkiem przednia.Uśmiałam się do łez.

Miku dostał od chrzestnego ten tor Wadera o którego pytałam.
Trudno go będzie mu zniszczyć to fakt.
Informacja " TRASA 6metrów" jakoś to do mnie nie dotarła i po złożeniu przeżyłam szok.Zobacz załącznik 300379

Ostatnia edycja:
szopek kurcze to nie jest ten o którym pisałam tamten był taki rozlazły bardziej skomplikowany ten jest fajny... To jest ten co teraz jest w biedronce ?

Tak są w biedronce. :tak:
Są 4 rodzaje ale ja ich nie widziałam bo nie ja kupowałam. Nie chciałam tylko, żeby był to tylko taki wielopoziomowy parking który jest w ofercie.
Poza tym po takiej wersji "plaskatej "może jeździć pociagiem. Tu tez są zjazdy ale po prostu to ma 2 czy 3 piętra.
P. mu dzisiaj z tego zestawu ułożył mniejszy tor i była jak to mówi Miku " super zabawa".

Szopku chyba nie odpowiedziałam Ci jak pytałaś kiedyś o pociąg jaki kupiłam Ani. Dokładnie takiego nie ma na allegro ale to jest coś w tym stylu z dwoma wagonikami

Migotko Ania ma tablicę dwustronną firmy smoby. Dostała ją w zeszłym roku pod choinkę, czasami się nią bawi i wtedy wszystko w domu jest popisane kolorowymi pisakami, które z tablicy łatwo zmyć ale na ubranich zostają plamy.
Najfajniejsza jest ta tchibo.

Szopek, Mm - dzięki :tak: Chyba rzeczywiście szarpnę się na tą tchibo. Szczególnie że ostatnio Iga mnie przyłapała jak oglądałam w internecie tablice i pisałyśmy list do Mikołaja i tablica ma być :happy:
Opcja z pomalowaniem farbą tablicową też jest super :tak:

Migotka-żeby nie było. Ta z Ikei tez mi się widzi i cena przyjazna.

Mam kolejne pytanie zabawkowe.

W zeszłym roku kupiliśmy klocki Womar, takie duże. W zasadzie jedyne zastosowanie jakie Miku dla nich widzi to odlewanie się do klocka jak czuje , ze nie zdąży do kibelka. Wręcza mi potem taki prezent albo sam po cichu niesie wylać ( cicho rozchlapujac zawartość po drodze). Nie o tym mowa jednak.
Zastanawiałam się czy jest sens kupować mu inne klocki, dokładnie coś na kształt lego duplo. Najchętniej jakis zamiennik i tu kolejne pytanie czy jest sens iść w tańsze? Bo może zczepiać/rozczepiać się nie będą chciały?

U babci ma kilka klocków wielkości lego duplo i je układa. Duze mu chyba źle w dłoni leżą. Moze jednak nie jest klockowym chłopakiem po prostu...

Test :
a)Lego duplo np.takie
b) prawie jak lego duplo ( cos takiego choćby lub takiego i takiego z tej samej firmy )
d) żadne z wymienionych, kup kurę

Aha, bo wiecie rozumiecie, lego duplo ma cenę z księżyca i musiałabym się jakoś mocno spiąć żeby sprostać.

Ostatnia edycja:
przepraszam, ze sie wtryniam, ale ja jestem mega zwolenniczka jixinow :-) sa super! identyczne z duplo, bardzo wytrzymaly, twardy plastik. a cena niziutka. najgorecej polecam ten zestaw, u nas robi furore:

6188A kolejka HAPPY COUNTRY DUZE klocki Jixin 110e (1314587815) - Aukcje internetowe Allegro

ta kolejka super jezdzi, nawet bez torow, baterie bardzo dlugo trzymaja (mamy juz rok i nie wiem, czy w ogole choc raz zmienialam). tory sa dlugie (duza osemka) i mozna je dowolnie komponowac. do tego dokupilismy jeszcze klocki z serii smily play, one sa drozsze i w sumie bez sensu, ale zalezalo mi na duzym zestawie samych klockow. w kazdym razie pasuja.

takze jak ktos sie zastanawia - naprawde polecam :-) dla mnie najlepsza kolejka ever. i nawet nie za glosna, dzieki Bogu. taki mily w sumie, turkoczacy dzwiek.

reklama
Też mamy klocki Jixin (teraz zamówiłam policje na mikołaja) , faktycznie pasują do duplo.
Mamy kilka zestawów Jixin - niestety kolejka nie wytrzymała zderzenia z ziemią :-(

Do góry