reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Iwonka dzięki, ale allegro przewertowałam w zdłuż i w szerz:tak:. Ten zastaw fajny, ale napisane jest, ze porcelanowy, a podobny widziałam w pepco i był pobity, a myślę że jak Miśka się zdenerwuje i tym rzuci, to będzie więcej szkody niz pożytku:dry:.
A tego co dostała Hania nigdzie nei widziałąm:sorry2:

reklama
Keyko- super ta hulajnoga. Widziałam taką/podobną w sklepie i się zastanawiałam czy Miku obczai obsługę.

Dwa razy wsiadł na rowerek co to powstał z grającego kombajn - cuda. Ma nogi poharatane jakby się przez dżunglę przeczołgał. Wywraca się w moment, już kiedyś o tym pisałam. Myślałam, ze mu się polepszy jak odmontujemy te kije, podstawki itp. nic z tego.

Szukam fajnego garażu ale takiego w którym zmieszczą się nie tylko małe resoraki ale też normalne, takie większe trochę. Nie monster tracki ale jakieś takie powiedzmy 15 cm. No i taki ten garaż niezłamalny. Oglądałam w sklepie jeden ale z badziew plastiku.

Kostium w końcu kupiłam, nie idealny ale jest.

Ja hulajnoge taką kupilam dla 2 letniego chłopca i Klaudia tez taką dostała.Wysokość kierwonicy jest regulowana,Hulajnoga stabilna .Nie jest cała z plastiku ;-) Polecam:tak:Acha i dałam 35 zł.

A garaż wytrzymały polecam taki,tylko że cena nowego jest duża,ja kupuję na bazarku używane zabawki z serii little people ;-):tak: niezniszczalne.:-)

Ostatnia edycja:
Kupiłam śliczną tunikę. Jest cudowna i taka miła w dotyku, elastyczna i akurat na całą ciążę. Keyko mogę ci podrzucam link, choć jednym mankamentem jest to że cekinki czasem odpadają, ale jest ich tak dużo że napewno jak się kilka oderwnie nie będzie widać.
Własnie otworzyłam paczkę.
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ja mam różową, bo jeszcze jak kupowałam nie było innych kolorów.

Hannah dzięki. Co prawda ta tunika nie jest w moim stylu, ale dzięku temu trafiłam na fajnego sprzedawcę i juz widze pare propozycji na wesele:-)

Keyko co do Hello kitty to masz i taki sliczny zestaw herbaciany https://ssl.allegro.pl/item1050352032_smoby_serwis_herbaciany_porcelana_hello_kitty_pias.html miala kupić go Cosmo dla swojej corci wiec może coś podpowie jak to ma sie na żywo:tak::tak:

A tu cała masa innych rzeczy z kitty ;-)
https://ssl.allegro.pl/listing.php/search?sg=0&p=2&string=hello+kitty&change_view=1

nie polecam, ślicznyjest to prawda, Maja bardzo go szanowała, ale Michaś mało delikatny i zostały tylko spodeczki i 2 filiżanki, reszta w kawałkach. Dla większych dzieci takich jak Maja czy Vaneska jak najbardziej, ale Misia Twoja za mała

Chciałam kupić łóżeczko 70x160, ale ponieważ miejsce nam się ograniczyło, bo małe łózeczko też zostaje, to kupiłam takie. Najbardziej przemawiało za tym to, że ta skrzynia ma 25 cm wysokości, a nie 10 jak szuflady. Teraz każda przestrzeń sie liczy.

Z racji tego ze pojawia mi sie syndrom wicia gniazda ;-)bede miala kilka pytań .Pamietam że o tym tu przed naszymi dzieciaczkami rozmawialyśmy ,czy kupil ktoś maskotke z bijacym sercem ,jak tak to czy sie sprawdzila ,przy zuzce nie myslałm o takich rzeczach ale teraz jezeli uspokajalo by to małego to bym sie poważnie zastanowila
*K* STERNTALER Owieczka Stella z bijącym sercem (1104087200) - Aukcje internetowe Allegro
_ STERNTALER __ ŻÓŁWIK SAMMY Z BIJĄCYM SERCEM (1100224656) - Aukcje internetowe Allegro

zaplanowany mam też lezaczek bujaczek FP.do 18kg ,to i Zuzka skorzysta
powaznie zastanawiam sie nad chustą ,wczoraj czytałąm co napisałyście ,a raczej Szopek ale to nie wiem czy od samego poczatku i jaką ale to może potem pomęcze

To też pewnie ciezko pamietać ale tak czy ktoś mial takie koszule nocne za 16-18zl
http://www.allegro.pl/item1123470952_l_xlkoszula_ciazowa_do_porodu_karmieniawyprzedaz.html
bo ja mialam wrecz identyczna tylko Vieneeta te chodza po 30 ,ta byla super ale wyjdzie dwa razy drożej a jak to samo .Tylko boje sie żeby te tańsze nie byly takie sztuczne ip rześwitujace jak moja szwagierka jakąs tam miala

Ostatnia edycja:
Sylwia- Jest gdzieś wątek o chustach, bo to długo tłumaczyć.
To jest tak, ze można nosić już mini maleństwo ale to zależy w jakiej. Najlepiej w wiazanej ale trzeba sie nauczyć dobrze wiązać. Najlepiej żeby ktoś pokazał.

Ja odczekałam 3 miesiące i kupiłam elastyczną, zaczęłam nosić w pionie ( tam materiał podtrzymuje główkę, można też w poziomie ale nie umiałam) . Miku nie odpowiadała ta chusta. Wytrzymywał jakieś 30 minut ale wystarczyło żeby skoczyć po zakupy. On był bardzo niedotykalski w tamtym czasie i na rękach i w chuście.

Potem miałam wiązaną skośnokrzyżową i ją lubił, tam już trzeba było przyłożyć się do wiązania.

Jak już prawie siadał to kupiłam kółkową i ona mi się najbardziej przydała. Kupiałam lnianą ale moim zdaniem warto kupić porządną tzn z materiału chustowego skośnokrzyżowego. Potem taką kupiłam i czułam różnicę. Chyba bym miała rece przy ziemi gdyby nie ona, świetny zakup. Polecam. Ze względów praktycznych ale i emocjonalnych i teraz jak Miku nosze on sie tak rozkosznie wtula. Niezastąpiona przy chorobie.

Mam też chustę kieszonkę ( pouch) tez fajna. Można nosić malutkie leżące dziecko ale ja sobie tego nie wyobrażam, musiałabym po prostu przymierzyć jakieś maleństwo... ja nosiłam już siedzące.

Jak będę miała kiedyś 2 dziecko to kupię wiązaną skośnokrzyżową używana. Na allegro są ,na gazecie bazarek chustowy , na forum chustowym ( chusty info)...
Taka chustę jak się nie sprawdzi to łatwo sprzedać. Jak kupisz porządną, to nie traci na wartości za bardzo.

Teraz prywata . I Młody się obudził.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki SZopek na razie z tym poczekam poczytam ,wtedy jak coś to bede pytać i jak kupie to jak maly troche podrośnie tak jak piszesz w lutym albo marcu

Do góry