reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

Szopku wlasnie dzis kuzynka Ani dala mi katalog barbie do ogladniecia i tam byly rozne zestawy Barbie weterynarz i jakies littles pet shop.
Jak mialam z 7 lat to marzylam o domku dla lalek.Jak zobaczylam co teraz mozna kupic dla barbie to az mi szczeka opadla , a kiedys to ledwo w pewexie mozna bylo lalke kupic.

reklama
Ja kupiłam te klocki z auchana mochtoys w pudełku (combi) i jak dla mnie sa ok. Nie blokują się, mają coś w stylu lokomotymy + dwa samochodo-wagony :eek: z możliwością połączenia ze sobą, jakieś drzewka, drzwi i okna i całą masę klocków.
Wczoraj kupiłyśmy też z mamą spacerówkę dla lalki (agatka), więc została mi tylko lalka do kupienia. I tu mam moje pole do popisu z narzekaniem. Skupiam się na Agatkach, bo są rozsądne cenowo i maja realistyczne dzwięki. Znalazłam lalkę, która rusza buzią jak grymasi, ale nie mówi nic:confused2:, a chciałabym (ja:-p:zawstydzona/y:) yaką co rusza buzia i mówi:tak:;-).
Może mi coś podpowiecie, bo jutro ruszam po kolejnych sklepach na testowanie lakek:sorry:

Keyko- nie doradzę, bo się zatrzymałam rozwojem na Barbie. Kosmos to co mówisz.Gadające lalki.
Przyuważyłam na stronie Biedronki taką:
16.jpg

ale ja w ogóle nie czaje co jest fajne a co nie w świecie dziewczynek.
Iwonka w zeszłym roku kupowała dla Vanesski jakąś.

mm- nadal trzymam w domu swoją pierwszą barbie. Nie miałam nigdy pełnego wyposażenia. Miałam drugą Barbie i 2 Diany ( ubogie koleżanki co to miały płaskie stopy, a nie takie na obcas).
Pierwsza Barbie była tak wymodlona ( dosłownie bo pół mszy na komunii się zastanawiam, czy ktoś mi ją kupi, Boże niech ktoś mi kupi Barbie), wyczekana, ach.
Mama szyła jej kolejne suknie ( nie mieliśmy kasy na kompleciki z pewexu), babcia dziergała mini sweterki , szaliczki, czapunie a nawet dres z włoczki.
Dom budowałam z klocków, jeździła porsche ale okrakiem, bo był za mały ( marka jest marka).

Mało chłopców na forum :confused2:.W Biedronce mają być znowu ciężarówki Wadera
17.jpg

Ostatnia edycja:
Szopek tą lalkę już "obadałam" i nawet daje rade.
M stwierdził, że zbyt wiele oczekuje od zabawek, gdy w tamtym roku bawiłam się furby'm (kupionym przez naszego znajomego jako substytut psa:eek:, którego i tak nie sprezentuje tej zimy rodzinie, bo w grudniu będa mieć 3 dziecko) i stiwerdziłam, że jest ograniczony:confused2::sorry:.

A te ciężarówki wadera Miśce też się podobają, tylko gdzie ja mam to składować:sorry:

panna migotka - ja polecam klocki ecoiffier, mamy je i sa swietne. szczegolnie, ze mozna je kupic w zestawach z takimi podkladkami do budowania i maja tez duzo takich 'akcesoriow' - domki itp.

my w tym roku dokupujemy im taki zestaw:
KLOCKI ABRICK 130el. SKRZYNIA SMOBY ECOIFFIER 1951 (811536871) - Aukcje internetowe Allegro

kwiateczek
- tez mam mega bloksy, ale juz - w sumie po dwoch latach - sie wyrobily i nie bardzo chca sie zlaczac niektore. poza tym dosc latwo sie lamia, gdy sie na nie stanie przypadkiem.
te abricki z ecoiffier (to czesc smoby) sa duzo lepsze.

duplo dla mnie masakrycznie przedrozone.. niewiarygodnie, jakie marze narzucaja w pl! takie zestawy, co u nas za 200zl, w USA sa za 20dol! ja nie chce za to placic :no:

poza klockami polecam mocno pianinko - oczywiscie dla lubiacych halas. dzieci moje sa zachwycone, jak ida do kuzynki - obaj. dlatego teraz tez kupuje im takie w wersji blue ;-) moi spiewaja do mikrofonu oboje, siedza na stoleczku, graja, bija sobie brawo..

i mojemu Filipowi kupuje kuchnie. a co! tez obaj sa jak zaczarowani u kuzynki, moga godzine bawic sie w picie z kubkow, robienie herbaty w czajniku itp. polecam!

a lalki chou chou?

i mam pytanie.. ktoras ma juz moze jakis garaz? chce to tez zamowic dla moich bakow (od dziadkow) i szukam czegos fajnego..

aha, jak cos nie polecam zabawek jixin.. mamy duzo reklamacji na nie w hurtowni!
ja u dziadkow tez zamowilam taka kolejke, nie podoba mi sie specjalnie, ale ponoc jest superwytrzymala i duzo z nia zabawy (maz sie bawil w pracy ;-) ):
Kolejka Fenbo 132 elem. Do City Junior Deluxe Set! (810292450) - Aukcje internetowe Allegro

szopek, zajefajna ta piramida!! musze takiej poszukac. moj Masiek ma teraz szal na taki pociag (mamy podobny, ale tylko jakby z jedna dziurka klocki - juz za latwe):

ZABAWKA POCIĄG DREWNIANY - KLOCKI + GRATIS HURT (813303265) - Aukcje internetowe Allegro

ten jakis bardziej skomplikowany chyba:
DREWNIANY POCIĄG ZABAWKA EDUKACYJNA EKOLOGICZNA (816026122) - Aukcje internetowe Allegro

aenye- Miku też ma drewniany pociąg z bolcami i klockami, bardzo lubi się bawic. W naszym trudnosc polega na zczepieniu wagonów bo łączy się je konkretnymi klockami i jeszcze nie bardzo czai, ze inny klocek mu tam nie pasuje.Napisz jak możesz jak duże są te klocki zalinkowane przez ciebie.

Jeśli chodzi o ciuchcię z torami to fajna drewniana jest w Biedronce ale myślę, ze Miku jeszcze w tym roku by nie obeszła.

szopek, nie mam pojecia, tez znalazlam je w necie tylko.

a propos kolejki, ja chce koniecznie elektryczna, zeby jezdzila 'sama'. ale to taka zabawa dla nas rownie fajna, jak i dla dzieci - bedziemy oczywiscie rozkladac ja tylko razem. inaczej by szybko rozwalili, albo nie umieliby sami sie tym bawic.
na pewno beda sie cieszyc, kiedy pociag bedzie wjezdzal pod gore/zjezdzal.. :-)

nie do końca przeczytałam wąte "majóeczki" przyznaje sie bez bicia...
ale to wątek zakupowy więc wklejam aukcie dla Szymonka Proń http://www.allegro.pl/show_item.php?item=819528335 aukcja cegiełka dla Szymonka!!!!!

my kupiliśmy na roczek klocki drewniane od tego sprzedawcy są rewelacja no i bawią się nimi dzieci w każdym wieku i nie tylko dzieci heheh Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

mamy też pianinko z Megablock chyba tak sie pisze superaśne!!! jeszcze po Wiktorku jest ;-)

juz zdecydowaliśmy na 100% Julianna dostanie Teletubiś tańczący PO ,LALA, DIPSY ,TINKY Winky (816109490) - Aukcje internetowe Allegro
nic nie wywoływało u niej większego zachwytu, braliśmy pod uwage pieski, kotki, lego duplo zoo, duplo farma...

aenye - ale masz już z tej serii tak? Sa wielkości lego dyplo?

wader ma tej samej wielkości bobi
chyba wolałabym kupić większe a takie za rok.

Minka- to tego pieska jednak nie kupiłaś?

reklama
szopek, hehe, myslalam, ze chodzi o klocki z kolejki ;-) a te abrick, kurcze.. nie wiem, do czego porownac, nigdy nie mialam duplo.. ale wygladaja na podobne do tych hemar.. nie wiem, naprawde :-( ale nie sa kompatybilne z megabloks, dlatego megabloksy wywioze do dziadkow, zeby sie tam nimi chlopaki bawily, a w domu same abrick. jeden zestaw juz mamy, teraz dokupujemy drugi, mam nadzieje, ze wystarczy.

ale to sa takie dosc duze klocki, Maks bez problemu sobie z nimi radzi. radzi sobie zreszta tez z malymi, zwyklymi lego - u kuzyna mojego sie bawilismy - ale balabym sie, ze je polknie, bo ciagle taki gulonik z niego, ze wklada wszystko do buziaka.

Do góry