reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

reklama
sylwia- Czytam na głównym, ze w planie była własna produkcja.
No więc u nas w planie było nasypać w basen piach, ale zobaczyliśmy na necie taki
piaskownica_muszla1.jpg
ale znalazłam ja w zwykłym sklepie ( szok, człowiek zapomina, ze są sklepy "stacjonarne"). Okazało się, że jest dość delikatna. Ja ją chciałam koniecznie kupić, ale sprzedawca( młody koleżka) usilnie nalegał , żebym pomacała, co chwile wtrącał, ze widział mocniejsze. Miał racje wiec nie kupiłam :tak:. Postanowiliśmy zrobić z desek, bo mamy dostęp. No i jak już mieliśmy deski to się okazało, ze trzeba je wyheblować ale jak mój tato i P. zaczeli modzić to zamiast do zakładu na heblarkę , to taką - nie wiem - szlifierką (?) zaczeli gładzic. No ładnie wyszło, ale to były zwykłe deski, i krzywe jak diabli. Trudno było ja tak zbić, żeby nie było szczelin i piach się nie wysypywał. Zrobili w końcu, pomalowali i mokrą zostawili pod drzewem na noc. Dzis od rana było odklejanie liści i innego szajsu opadłego z drzewa. :baffled: Generalnie to jeszcze problem dochodzi z wysokością desek bo trzeba było półtora deski wysokości i zbić to, ech...
Rzecz w tym, ze jakby były na allegro za 1 zł, to z tym moim P. nie dało by się zamówić nic, co on jest w stanie wykonać... nie da się. Choćby robił to pół roku , koszty 100 razy większe.
Kiedyśwywalił próg z głównych drzwi bo uznał, ze zrobi ładniejszy. Potem 4 lata wcale progu nie mieliśmy bo ciągle coś tam, bo złe drewno, bo to jednak nie takie proste. Zobaczył, ze spisuje aukcie z progami na allegro a moja mama dała na niego kasę.:no: Tego samego dnia, próg juz był śliczniutki zrobiony, wstawiony, polakierowany i jeszcze moim rodzicom wymienił.:-pchłopy...

Zastanawialam sie nad plastikową ale nawet Iwonka pisala że pękają
A historię z moją piaskownicą znajdziesz na zamknietym ;-)w ramach rozrywki przed snem jak jeszcze jesteś...

A tam zapomnialam dodać ze w planach była cheblarka wujka ale okazało sie że noże tępe (szkoda że jak P. robił podział za 6 tys za darmo to instrument nie padł:-D) no a w jakims zakladzie to by kosztowało tyle co ta piaskownica cała to i tak masz dobrego dziadka bo u mnie stwierdzil ze zbije sie bylejakie 4 deski i bedzie a co:rofl2:

Załączniki

• GG.jpg
    GG.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Widzę, że na tapecie temat piaskownic. My mielismy na strychu starą, drewnianą szuflade od jakiegos tapczanu w sam raz na piaskownicę. Mąż trochę ją wzmocnił i dorobił ławeczkę. teraz musi jeszcze tylko wymysleć coś by była przykrywana.

A oto rowerek jaki dostała moja córcia, tylko kolorki inne.
ROWER/ROWEREK KOTEK TRÓJKOŁOWY,STEROWANIE,BUJAK (639982324) - Aukcje internetowe Allegro

Nie polecam Wam takiej zjezdżalni. Mój brat cioteczny kupiła taka na giełdzię) i może jest fajna ale mało stabilna. Zreszta chyba widac to.
http://www.allegro.pl/item638245453_slizg_zjezdzalnia_laminat_3_2_m_certyfikat_bezp.html

Ostatnia edycja:
My dostaliśmy taki rowerek
Rowerek Trójkołowy rower ostatnie szt. PROMOCJA! (642672520) - Aukcje internetowe Allegro

brakuje mi w nim jakiegoś zabezpieczenia i podpórków ale o dziwo Zuza załapała i nie ma dla niej problemu w jeżdżeniu nim musi sobie nogi unosić i trzymać równowagę ale ja i tak w stałej gotowości na razie po trawce jeżdzimy

Iwonka dzięki za konkretne pokazanie tej foli bo czytalam o tym ale nie wiedziałam dokladnie o co chodzi a i konika ciocia kupila też dzięki:tak:
No to jeszcze napisze o jednym prezencie Zuza dostala jeszcze Garnuszek na klocuszk(każdy tutaj chyba wie jak wyglada ) i to jest teraz dla niej hit potrafi wkladać kółko reszte sie uczy Tańczy przy nim no super

a i jeszcze dostala lalke taką co placze i mówi mama pierwszy dzień nawet sie do niej przytulala i calowala chyba myślala że to ten mały kuzyn a teraz jak zaryczy to sie na nia denerwuje i rzuca o podlogę

My mamy rowerek z oparciem na nóżki i barierką, melodiami. Taka pośrednia wersja między pełnym bajerem a skromnisiem.
Generalnie jest fajny, tzn. odpowiada Miku , ale..
- melodie ma za głośne, nie da nic zatkanie głośnika bo hałas wylatuje szczelinami. Mogłabym teoretycznie rozwalić tą pozytywkę, odłączyć baterie czy coś, ale dla Miku połowa zabawy jest w pozytywce
- jest mało stabilny. Jak się go prowadzi,najedzie na kamyk czy inną nierówność to giba się zaraz. To samo jak Miku go sobie pcha, już o trącaniu go w bok to nie wspomnę, zaraz leci.

Dużo się bawi stolikiem chicco. Ja też sie nim duzo bawię :-ptzn tą opcja, pianiko ci podpowiada który klawisz nacisnać, plumkasz i samemu wygrywasz melodie.:-) No cóż, dziecko PRLu ze mnie.

reklama
My kupilismy Klaudii Kubusia puchatka .....nie mamy co kupowac bo duzo zabawek juz tych fajnych ma Vanesska wiec nie ma potrzeby kupowania na nowo...kupilismy jeszcze tez dla Vanesski kregle Wader tak zeby nie bylo jej smutno ze Klaudia dostala prezent i obie dziewczynki sie nimi bawia :-)
A ta folie " niby folie" bo to jest bardzo grube i ,to tez tym przykrywamy piaskownice.:-)

Ostatnia edycja:
Do góry