reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

ja uzywam chodzika, bo jak dzieci ogarnia szal zabawy (znaczy mojego Filipa i nasza sasiadke-kuzynke 2,5roczna)to Masio jest w bezsposrednim zagrozeniu zycia lub zdrowia :-D a tak to biega z nimi.
o szelkach nic nie slyszalam :-) nie korzystam. mialam takie zwykle, ale uzywalam do wozka.
a prowadzimy za raczke :-)

reklama
szkoda, że nie widziałaś jak ja kupowałam kombinezon 2częściowy dla małej.
w 5-10-15 były obniżki. postanowiłam kupić kurtkę i spodnie - łącznie za 50zł.
kurtkę wzięłam 74, a spodnie 80. wróciłam do domu przymierzyłam zosi no i biedna mi utonęła totalnie.
na drugi dzień poszłam wymienić. obmierzyłam ją potem kurtkę i spodnie i zdecydowałam się na 68 cm (i jedno i drugie). wracam do domu: kurtka jeszcze za duża (ale urośnie do niej), spodnie ciasne. mam blisko do sklepu więc szybko pobiegłam. kobieta ryknęła śmiechem jak mnie zobaczyła. :-)
nie wiem jak oni szyją te ubranka.

hahaha
dobre, dobre.

A tak w ogóle to witajcie w południe. Położyłam Nikolkę i nie wiem czy się nie zdrzemnę bo coś głowa ciężka :dry:

Dziewczyny rozglądacie sie juz za bucikami takimi prawdziwymi dla dzieci? Ja myslałam o butach Bartek :-) Tylko nie naleza niestety do tanich....ale moze warto, w koncu dzieci beda stawiac pierwsze kroczki...

Minka, świetne! Dzięki za linka.

Czytałam właśnie gdzieś ze można bardzo łatwo zepsuć dzidziusiowi stopy nieodpowiedniczi czy używanymi butkami.
I nie powinno sie kupowac butków z wkładką ortopedyczną! (Jeżeli nie ma takiego zalecenia od lekarza).

Iwonko, chyba ty mi polecałaś ustniki Canpola, gdy szukałam kubków????
Kupiłam wczoraj kubek Canpola (balonik) z tym silikonowym ustnikiem - STRZAŁ W 10!!!!!!! Tego szukałam właśnie!
Dzięki :-)

Kangurka ciesze sie ze pomoglam :-)

A co do bucikow to jest jak ze wszystkim,jedni mowia zeby byly za kostke a inni zeby nie zakrywac kostki bo ma sie wyrabiac cos tam...i badz tu madry i chodzenie boso polecane.

Vanessce nie zakladalam zadnych bucikow po domuCzasem jakies takie od swietnie ozdobne;-)(nie takie usztywniajace kostke),nogi ma ladne proste i bez plaskostopia. Buty zewnetrzne czasem za kostke,ale wiekszosc przed(chyba ze kozak)

Szukałam dla mychy jakichś bucików, żeby się nie ślizgała jak wstaje, ale nic nie znalazłam :nerd: Albo za duże, a jak rozmiarówka ok, to z kolei nie wejdą jej na nóżkę, chyba ma wysokie podbicie. Trzeba będzie chociaż skarpety z abs znaleźć :tak:

Ja ostatnio zaopatrywaląm sie w skarpety no i innych niz z abs nie znalazlam w normalnym sklepie chyba producenci przewiduja i nie ma z tym problemu

reklama
Tak podejrzewam, że będzie z tym luzik :-) W Rossmanie widziałam fajne z pszczółkami, biedronkami i takie tam, tyko nie wiem, czy małej nie będą przeszkadzać te robale, lepiej kupię normalne :tak:

Do góry