reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

a ja wczoraj zakupiłam wiklinowy kosz. Niski z otwieranym wiekiem. jest super bo niunia sama może sobie zabawki wyciagać i mogę go postawić u nas w pokoju bo ładnie wygląda:tak:

reklama
Tylko ze pudelko to jest rozwiazanie chwilowe,zaraz beda przybywac ksiazeczki,puzzle,klocki,samochody, lalki...Dobrze miec jakis kacik,mebelek z polkami gdzie to bedzie mozna wszystko ukladadac,bo wrzucac wszystko do jednego pudla to tak jakby wrzucac do smietnika a potem niech se dziecko szuka gdzie jest jedno kolko od piramidki,czy klocek od kompletu i jak zabawka jest rozkompletowana to i nie ma zabawy...wiecie o co mi chodzi? No.;-) Jak ktos kupuje meble do pokoiku to radze brac to pod uwage.

No ja dla małej mam miejsce u niej w pokoiku na rózne zabawki. Taki kosz który kupiłam to chciałam na zabawki które były u nas w pokoju bo się wiecznie rozwalały po kątach:tak:

U nas Dominika nie ma swojego pokoiku:-(. Dlatego jej zabawki sa wszędzie i mu mamy takie zwykłe pudła plastikowe z auchan ( ale takie są we wszystkich marketach).

Wracając do odpowiedzi Panistepelek kupiłam takie zaślepki. Ja jak byłam mała nie interesowałam się gniazdkami ( miałam pare zaślepek święcących jeszcze po mnie) i przy mnie zdały egzamin takie ozdobne. Ale moja sroczka coś co się świeci ordazu próbuje sobie przywłaszczyć. Te zaślepki z ikei są całkowicie niedostępne dla dziecka jak są wpięte, a do ich demontażu potrzebna jest specjalna zaślepka ( jest w zestawie).
Kupiłam tez blokady do szuflad, bo te w kuchni łatwo się otwierają i zamykają, a poza tym trzymam w nich rzeczy "niedozwolone" dla dzieci.
Dokupiłam też w ikei blokade do drzwi balkonowych, bo ta którą mamy zainstalowaną jest do niczego. Muszę wejść na krzesło żeby zmienić jej otwieranie, lub całkowicie wypiąć żeby otworzyć drzwi. Ale jak się szarpneło lub jak kocur pchał się na balkon, to ona sama odskakiwała. W lecie nie wyobrażam sobie duszenia się przy zamkniętym balkonie.

Ostatnia edycja:
O kurka ,sama tez sie zdziwilam ze jest taki wynalazek :-) no ale faktycznie ciekawe jak wentylacja,czy sie ta glowka nie zgrzeje a jak jest jeszcze cieplo w domu:confused:...szczerze to mojej Klaudii by sie przydalo cos na czolo bo najwiecej w nie wali:szok::sorry2::baffled:centralnie miedzy oczy:dry:

keyko - Dziękuję za odpowiedź z tymi zaślepkami.
Pozatym moja Klaudynka też nie ma póki co własnego pokoju.

U mnie narazie jedynymi zapezpieczeniami jest założona w tamtym tygodniu listwa maskująca kable, które miałam w pokoju na podłodze.

Co do tego kasku, to widzę, że Ludzie maja pomysły.

Jesli chodzi o moje doświadczenie z zakupami na allegro to narazie tylko wózek kupiłam. Zapłaciłam 350 zł i ogólnie nie ma do niego rzadnych wiekszych zastrzeżeń.

reklama
hehe, ten kask. ale mi sie wydaje, ze te urazy i wypadki sa wpisane w rozwoj malucha, uczy sie uwazac, docenia rownowage itepe. dlatego, mimo ze moj tata juz tysiac razy sie oferowal, bo niemalze o zawal przyprawial go zarowno Filip, jak i teraz Masio (co nie umie upadac na pupe,tylko centralnie na glowe), to nie pozwolilam mu kupic. mi sie wydaje, ze to takie wyciaganie kasy od rodzicow, bo nie wyobrazam sobie, zeby dziecko faktycznie cale dnie w tym mialo 'chodzic', jak raczkuje, wstaje, uczy sie samodzielnie kroczyc. po prostu trzeba uwazac i podmuchac, jak zaboli :-)
ale to takie moje zdanie, hehe ;-) moze nie jestem zbyt troskliwa ;-)

a zaslepki z ikei polecam, sa proste i nie rzucaja sie w oczy, a jednak mi nieraz trudno je wyjac :-D w zwiazku z tym jedno gniazdko, centralnie posrodku mieszkania, do ktorego zawsze podlaczam odkurzacz, jest juz 'niezaslepione' :-D Bogu dzieki, ze jeszcze Masiowi nie wpadlo do lba tam nic wkladac, hehe..

ktos ma za to dobry patent na rogi od szafek, stolu? ja mam z canpola, ale to szit, musialam zwykla tasma je poowijac dookola, bo nijak nie chcialy sie przyczepic.. moze znacie jakis lepszy pomysl?

Do góry