reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciuszki , cudeńka , wózki , pierdołki dla skarbów i mam - allegro rządzi

dziewczyny doradźcie mnie które lepsiejsze

TEFAL

czy

MILLERHAUS

moi rodzice mają te drugie, są zadowoleni, mnie sie zawsze te tefala marzyły ale sama juz nie wiem...pogubiłam się :-p

Te drugie bo jest więcej części.
Mi marzą się takie NOWOŚĆ TEFAL INGENIO 17cz. JESZCZE TANIEJ !!!! (515716433) - Aukcje internetowe Allegro
ale jeszcze sobie poczekam, bo na razie krucho z funduszami.

Szopek dzięki za radę w sprawie ubranek. Mała śmiga sobie w rajstopkach i jest jej wygodnie. Tylko kupiłam za duże 80-86 cm.:baffled: Będą najwyżej na dłużej.

reklama
Kinia- dziadkowie kupili rozmiar 80 ( bo takie nosi innych firm), jak zobaczyłam je to moim zdaniem o wiele większe niż 80 (mam jedne 90 coś tam i podobnej są długości). Kupiłam 74 i są ok. Natomiast wspominałam, ze są zwykłe rajstopki ale w dużych rozmiarach, ale jak je obejrzałam to rozmiar jest z kolei zaniżony, wiec były takie akurat na Dominika. Nie kupiłam, nie będę sobie w domu robić magazynu rajstopek biedronkowych, zwłaszcza, ze za darmo nie są.
Ja dla Miku skarpetek zwykłych nie kupuję, bo cisną mu nóżkę, mamy kilka par takich wywijanych.

Co do zabawek to właśnie jak wspomniałam brak nam grająco-świecących. W dodatku uznałam, że skoro Miku nie siedzi, nie raczkuje , to pewnie źle się z nim bawię :-(... Oczywiscie jak tylko to sobie uzmysłowiłam to Młody usiadł ( umie siąść ale nie umie siedzieć jeśli rozumiecie o co mi chodzi:dry:).
Klocki sensoryczne przydadzą się na pewno, ale chyba później.
Coś tam rodzicom poszeptałam o garnuszku na klocuszek.
I tu ciekawostka. Polecany Muzyczny Ocean kosztuje w Stanach tylko 20 dolarów
Z tej samej firmy znalazłam panel 5 w 1 dokładniejsze zdjęcia i demo tu. Bardzo mi się spodobał, ale

1. pozycja dla dziecka które leży jest delikatnie mówiąc niewygodna
  2. starsze dziecko siedząc bez oparcia będzie mi się chyba garbić, nie?
znalazłam jeszcze cos takiego INTERAKTYWNY CHODZIK+PIANINKO DLA MALUSZKA oraz STOJAK -PIANINKO.Ten ostatni na pewno nie jest szczytowym osiągnięciem nastoletnich niewolników w chińskiej fabryce.

To by mi załatwiło przyszły problem z kupnem pchacza- ale coś ma dziwne kółka i już widzę jak się kręcą :baffled:

Kurcze, wszystko super, zabawki ekstra, ale moja mycha ma gdzieś wszelkie zabawki. Prezenty od Aniołka (bo u nas przychodzi Aniołek) już jej się znudziły (ja częściej się bawię szczeniaczkiem uczniaczkiem niż ona :-D). Ona woli sznurki od spodni, włosy mamy, ewentualnie mało nadmuchany balon lub butelkę napełnioną fasolą. Podejrzewam, że pokrywka i łyżka będą bardziej w cenie niż wszelakiej maści zabawki (ale na taki hałas jeszcze nie jestem gotowa ;-))

dziewczyny oja znajoma ma ten little takes ale szczerze mojemu nie podeszla ta zabawka tzn ten stoliczek czy ak to nazwac...

dzis pojechalam kupic przy okazji malem czapke szok kupilam 46-50 i ona jest na styk a chcialam kupic mu taka ciepluchna kurka ale moge eszcze wymienic wezme wieksza bo po co mi na styk zeby za miesiac znowu kupic??

Shanta to jest dopiero zabawa jak juz maluchy beda dreptac same czy raczkowac nawet ,pozwolic im czasem zajrzec do szafki kuchennej gdzie sa garnki i dac drewniana lyzke do zabawy, orkiestra bedzie grac :-) ale zabawa wysmienita dla dziecka ,gdziesmam fotki Vanesski jak byla mala ,co ona nie wyprawiala to szok,do garnkow nawet wchodzila.

reklama
Do góry