reklama
Kinia mama smoka
Fanka BB :)
skąd ja to znam. wcześniej tutaj mieszkał brat NM i jego kumple. obaj jadali na mieście lub u swoich dziewczyn. miałam ze 3 garnki i 10 szt. talerzy. za to wszelakich kieliszków było w brud :-)
kwiateczek
majowa mama `08
Kinia ja mam taki jest super.ale coz,chyba za pozno kupilismymalo w nim jest
BABY ONO-CHODZIK EDUKACYJNY (518303136) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
BABY ONO-CHODZIK EDUKACYJNY (518303136) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
kwiateczek
majowa mama `08
moj sie trzyma nie zle.maly wyrabia z nim cuda ale z drugiej strony
Zobacz załącznik 108022
musieli nie zle nim szarpac ze to sie urwalo
u nas te zabawki sa ciagle w buzi.Raczek najwiecej bo szczypce sa male i fajnie pasuja do buzi
Zobacz załącznik 108022
musieli nie zle nim szarpac ze to sie urwalo
u nas te zabawki sa ciagle w buzi.Raczek najwiecej bo szczypce sa male i fajnie pasuja do buzi
Dziewczyny, ja znowu okażę się wredna
Ale odradzają używanie chodzików, bo w nich dzieci krzywo stawiają nóżki:-(
Tylko nie krzyczcie na mnie - dzielę się z Wami tylko informacjami
Moja przyjaciółka miała chodzik dla córki i nic jej nie jest, a wsadzała ją do niego na wiele godzin. Wiec moze to zalezy od modelu np...
My się jednak obejdziemy ;-)
Tylko nie krzyczcie na mnie - dzielę się z Wami tylko informacjami
Moja przyjaciółka miała chodzik dla córki i nic jej nie jest, a wsadzała ją do niego na wiele godzin. Wiec moze to zalezy od modelu np...
My się jednak obejdziemy ;-)
Kinia mama smoka
ja też różne rzeczy słyszałam. właściwie to nie mam zdania na temat chodzików, dlatego poprosiłam o wrzucenie modeli jeśli któraś z dziewczyn używa. jeszcze nie wiem czy będziemy meli chodzik czy nie. to będzie zależało od tego czy i z jakim natężeniem mała się będzie "wywrzeszczywała" o chodzenie.Dziewczyny, ja znowu okażę się wredna
Kinia mama smoka
hmmm a może zamiast chodzika, taki pchacz
CHICCO PCHACZ MULTIMEDIALNY+PIŁECZKI @E@ WYS 12H (518549816) - Aukcje internetowe Allegro
dziewczyny coś o nich pisały i to chyba tutaj. muszę się cofnąć żeby poczytać :-)
CHICCO PCHACZ MULTIMEDIALNY+PIŁECZKI @E@ WYS 12H (518549816) - Aukcje internetowe Allegro
dziewczyny coś o nich pisały i to chyba tutaj. muszę się cofnąć żeby poczytać :-)
minka_12
Majowe mamy'08 Mama i Macocha ;-)
mi sie podoba ten pchacz sama sie nad nim zastanawiałam, ale kupiłam taki :-)hmmm a może zamiast chodzika, taki pchacz
NOWY FISHER PRICE CHODZIK - JEŹDZIK (522606286) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
reklama
Pchacz jest ok, ale chodzika nie mam zamiaru używać. Dziecko nieprawidłowo uczy się chodzić, bo najczęściej się po prostu odpycha nóżkami, poza tym uważam, że to zbyt duże obciążenie dla kręgosłupa. A po drugie - jako że liznęłam trochę psychologii - nie polecam między innymi ze względu na rozwój motoryki (utrudniony dostęp do zabawek, które leżą np na szafce czy ziemi, a dziecko ich nie ma jak złapać) i pamiętam z wykładów, że w jakimś stopniu chodzik hamuje rozwój emocjonalny i społeczny ( nie ma jak podejść do mamy i przytulić się do nogi ;-)). Wiem, że to co piszę może brzmieć jak jakieś bzdury, ale profesorka z psychologii rozwojowej mądrą kobietą była i jej wierzę :-)
Podziel się: