reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciocia dobra rada

Wczoraj w "Mamo juz jestem" (tvn style) mowili o czytaniu dzieciom w ciazy. Warto zaczac czytac od 5 miesiaca, najlepiej wierszyki i przy czytaniu wczuwac sie w to co sie czyta: nie czytac monotonnie tylko intonowac. Podobno dziecko zapamietuje wiersz (oczywiscie nie slowa tylko rytm) i jak sie urodzi potrafi zasypiac przy tym wlasnie wierszu, ktory najczesciej mama czyta.

reklama
DZIEWCZYNY PODOBNIE RZECZ SIĘ MA ZE SLUCHANIEM MUZYKI W CIĄZY!!!!
GODNA POLECENIA JEST "MUZYKA BOBASA"

WWW.MUZYKABOBASA.PL

SĄ TAM KAWALKI RELAXUJĄCE, SPOKOJNE ALE I ŻWAWE....MÓJ NIUNIO ZAWSZE SLUCHA TEJ MUZYCZKI JAK SIĘ BAWI LUB PRZED SNEM.

Dziewczyny - na taki mało fajny aspekt ciąży polecam rozwiązanie: na zaparcia polecam wypić rano szklankę wody z sokiem z cytryny, oraz zjadać jedną kiwi dziennie. Naprawdę pomaga.

Ja na pewno też zastosuje, bo mi czasami :szok: wychodzą z bólu i nic nie pomaga. Biedne my biedne.

Będę miała może płytę z ćwiczeniami dla Mam. Jak załatwię mogę nagrac i wysłać. W Polsce ta płyta jest z gazetą Shape Mama. Mamusią angielskim, które nie mają dostępu do Polskiej gazetki prześlę. Czekam tylko na odpowiedz z kiosku Ruchu z Polski czy mi załatwią :-)

Super rada z tymi zaparciami... jak tylko mam pytanko czy do tej wody to można coś dodać (np miód czy odrobinę soku):confused:
Kurczę tej gazety Shape Mama w ogóle nie widziałam u nas:-( Może e empiku mają? Będę musiała poszukać koniecznie.
A ja ze swojej strony chciałam tylko przypomnieć, żeby omijać tuńczyka. Dorosłe i duże osobniki zawierają w mięsku dużo ołowiu, a niestety jak wiadomo nikt nie patrzy czy łowi młodą rybę czy starą:no: Idą do puszek jak leci więc lepiej unikajcie, przyszłe mamusie powinny sobie go całkowicie odpuścić.

o ja tez tego Shape Mama nie widzialam! To jest aktualne wydanie dostepne w kioskach teraz?

a ja dodaję sobię do tej wody nieco miodu. Nie wiem czy to lepiej czy gorzej, wazne ze jak rano sie napije takiej wody to po 15 minutkach siedze zadowolona na kibelku.

reklama
Maraniko, ja w ogole nie lubie ryb:p Nie liczac takiego puszkowego sledza w sosie pomidorowym lub makreli. Ale to zboczenie zawodowe po latach instruktorskich w harcerstwie :p

Do góry