reklama
H
Harsharani
Gość
Babeczki moje drogie, macie jakies fajne sposoby na pielegnacje stop? To znaczy.. moze ja powiem o co chodzi... Bo w ciazy strasznie mi sie 'popsuly' stopy. Mimo, ze dbalam o nie podobnie jak wczesniej, lub chociaz staralam sie (czasami od zginania nie moglam oddychac) to piety maja grubosc jak skora u slonia i doslownie czuje ten zrogowacialy naskorek.
Stosowalam regularne 'kapiele' stop, drogie kremy... Oczywiscie pumeks jedynie pogorszyl sprawe. Tak sie was pytam, co polecacie ?
Stosowalam regularne 'kapiele' stop, drogie kremy... Oczywiscie pumeks jedynie pogorszyl sprawe. Tak sie was pytam, co polecacie ?
katiNJ
Fanka BB :)
No wlasnie co robic bo u mnie ze stopami to samo
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Mi się stopy w ciąży o dziwo poprawiły :-):-):-). A co robię? Oprócz zwykłej codziennej higieny w trakcie prysznica, usuwam zrogowaciały naskórek z pięt taką "tarką" do stóp. Potem wcieram krem nawilżający, a małżonek co jakiś czas robi mi masaż stóp. Poza tym całe lato przebiegałam w lekkich skórzanych sandałkach, tak że nogi odpoczęły sobie i pooddychały. W domu często chodzę na bosaka, bo nie lubię kapci. I tyle.
To ja przez całe lato (wtedy kiedy chodziłam w klapkach) miałam straszne pięty i co dzień musiałam szorować pumeksem i smarowac kremami a i tak były twarde. Teraz jak jest zimno i chodzę w skarpetkach troche sie poprawiły i juz tak strasznie nie wysychają. Zaczęłam tez stosować diamentowy peeling do stóp i krem z minerałam z morza martwego (oba z Avon). Co jakis czas na noc nakładam bardzo grubą warstwe kremu do stóp, zakładam skarpety i tak śpię. Rano stópki sa bardzo mięciutkie. Można je owinąć folia spozywczą przed założeniem skarpet - efekt będzie jeszcze lepszy.
reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Pisalam juz na innym watku,ze warto kupic w tym miesiacu M jak Mama. Jest tam plyta, na ktorej sa super metody uspokajania (usypiania) dzieciaczkow. U mnie skutkuja!