reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

To tak jak mojemu M sie nie podoba Blanka - pianka :(
No i za Tymkiem tez nie jest...
Co do dziewczynki juz w miare sie dogadalismy znalezlismy cos wspolnego, ale co do chlopca powalcze jakby co moze sie uda..

reklama
Co do imion jak moja mama urodziła bliźniaki syna i córkę ( syn rodzynek ) nas 5 dziewczyn , mieli mieć na imię Adam i Ewa , ale tatę poniosło ze szczęścia i poszedł zapisać dzieci w blogim stanie i zapisał Ilona i Marcin ;)
Tego sie boje najbardziej :D Juz tyle razy slyszalam o takich sytuacjach :D

No wiadomo ze czlowiek sie przyzwyczaja, ale tez slyszalam gdzie ojciec pomylil kolejnosc pierwszego z drugim i dziecko wolalo zeby mowic na nie niby po drugim imieniu bo to pierwsze wydawalo mu sie okropne :)

Martini mojemu podoba się Bianka, a ja znów mówię do niego od razu ",Bianka pianka " więc nie tylko twój ma takie myślenie. A z drugiej strony dzieci do każdego imienia wymyśla rym.

Co do mówienia po drugim imieniu to też znam takie sytuacje dlatego u nas będzie tylko jedno :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Jestem taki zdania jak Ty. Moja teściowa wiecznie ma problemy bo albo odwrotnie wpiszą albo wgl inne imię :)

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczynki obejrzyjcie sobie :d
Odnośnie imion.
A u nas też jedno będzie. A jak Julka zapisywalam facet w okienku myślał że Julia. A i jak do lekarza gdzieś przez tel zapisuje to też często. Już teraz zawsze powtarzam że n na końcu i że chlopiec:d
U nas chyba stanęło na Anastazji. Ja bym chciała Łucja a ostatnio rzuciłam Jadzia i mój wysmial ;d

Do góry