reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja miałam tak przy pierwszej Córce. Raz poszłam na rehabilitację. Strasznie płakała i jedna pediatra nam poleciła poczekać, że każde dziecko ma inny czas na to aby podnieść główkę i tak było. Z dnia na dzień zaczęła pięknie ja podnosić. Teraz ma 7 lat i jest zimna jak mało kto ;)
Zwinna miało być

reklama
Ja miałam tak przy pierwszej Córce. Raz poszłam na rehabilitację. Strasznie płakała i jedna pediatra nam poleciła poczekać, że każde dziecko ma inny czas na to aby podnieść główkę i tak było. Z dnia na dzień zaczęła pięknie ja podnosić. Teraz ma 7 lat i jest zimna jak mało kto ;)

o widzisz. Dziękuję, nie będę się już tak martwić

Hej dziewczyny,
Ja dziś zaczęłam 7tc, te dni sa najdłuższymi w moim zyciu ... caly czas zle samopoczucie, caly czas o tym mysle i mysle ze tylko leki mi pomoga... juz niedlugo pewnie bedziemy wlaczac ... troche sie boje, ale to zle sakopoczucie na pewno tez dobrze nie wplywa na dzidziusia... ;(

Hej dziewczyny,
Ja dziś zaczęłam 7tc, te dni sa najdłuższymi w moim zyciu ... caly czas zle samopoczucie, caly czas o tym mysle i mysle ze tylko leki mi pomoga... juz niedlugo pewnie bedziemy wlaczac ... troche sie boje, ale to zle sakopoczucie na pewno tez dobrze nie wplywa na dzidziusia... ;(
Hej, pocieszę Cię ze ja zanim zaszłam w ciąże zmieniłam elicee na asentre i jak się dowiedziałam o ciąży to byłam na asentrze dawka 50 mg, moja psychiatra nie kazała mi jej odstawiać. Zaczęłam od zmniejszenia dawki do 25 mg, potem jeszcze mniej, aż w końcu został mi taki okruszek. Teraz leci mi 23 tydzien, obecnie bez leków. Początek ciąży był dla mnie ciężki, ale ja byłam po poronieniu. Jestem już po badaniu polowkowym, z dzieckiem jest wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo. Tak jak piszesz, czasem jest tak, ze dla dziecka lepiej być na leku spokojna, niż w ciągłym napięciu.

Drogie mamy i przyszłe mamy. Błagam o pomoc, od 4 miesięcy walam się między psychiatrami w Warszawie, którzy patrzą na mnie jak na wariatkę, bo nie jestem w stanie odstawić wenlafaksyny w ciąży. Czy możecie mi polecić NORMALNEGO psychiatrę w Warszawie, o zdrowym spojrzeniu na temat leków psychotropowych w ciąży? Wiem, że na Słomińskiego przyjmowała Pani doktor Ewa Drozdowicz-Jastrzębska od ciężarnych, ale nie współpracuje już z przychodnią i nie ma z nią kontaktu. Proszę Was o pomoc, jestem załamana

reklama
Hej, pocieszę Cię ze ja zanim zaszłam w ciąże zmieniłam elicee na asentre i jak się dowiedziałam o ciąży to byłam na asentrze dawka 50 mg, moja psychiatra nie kazała mi jej odstawiać. Zaczęłam od zmniejszenia dawki do 25 mg, potem jeszcze mniej, aż w końcu został mi taki okruszek. Teraz leci mi 23 tydzien, obecnie bez leków. Początek ciąży był dla mnie ciężki, ale ja byłam po poronieniu. Jestem już po badaniu polowkowym, z dzieckiem jest wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo. Tak jak piszesz, czasem jest tak, ze dla dziecka lepiej być na leku spokojna, niż w ciągłym napięciu.

Super bardzo się cieszę że wszystko w porządku;)
To bardzo dobra informacja , bo lekarze mówią że najważniejsze przetrzymać pierwszy trymestr bez leków, a jak widać w Twoim przypadku to nie miało wpływu;) bądź dzielna już bliżej niż dalej ;)

Do góry