reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja miałam tak przy pierwszej Córce. Raz poszłam na rehabilitację. Strasznie płakała i jedna pediatra nam poleciła poczekać, że każde dziecko ma inny czas na to aby podnieść główkę i tak było. Z dnia na dzień zaczęła pięknie ja podnosić. Teraz ma 7 lat i jest zimna jak mało kto ;)
Zwinna miało być

reklama
Ja miałam tak przy pierwszej Córce. Raz poszłam na rehabilitację. Strasznie płakała i jedna pediatra nam poleciła poczekać, że każde dziecko ma inny czas na to aby podnieść główkę i tak było. Z dnia na dzień zaczęła pięknie ja podnosić. Teraz ma 7 lat i jest zimna jak mało kto ;)

o widzisz. Dziękuję, nie będę się już tak martwić

Hej dziewczyny,
Ja dziś zaczęłam 7tc, te dni sa najdłuższymi w moim zyciu ... caly czas zle samopoczucie, caly czas o tym mysle i mysle ze tylko leki mi pomoga... juz niedlugo pewnie bedziemy wlaczac ... troche sie boje, ale to zle sakopoczucie na pewno tez dobrze nie wplywa na dzidziusia... ;(

Hej dziewczyny,
Ja dziś zaczęłam 7tc, te dni sa najdłuższymi w moim zyciu ... caly czas zle samopoczucie, caly czas o tym mysle i mysle ze tylko leki mi pomoga... juz niedlugo pewnie bedziemy wlaczac ... troche sie boje, ale to zle sakopoczucie na pewno tez dobrze nie wplywa na dzidziusia... ;(
Hej, pocieszę Cię ze ja zanim zaszłam w ciąże zmieniłam elicee na asentre i jak się dowiedziałam o ciąży to byłam na asentrze dawka 50 mg, moja psychiatra nie kazała mi jej odstawiać. Zaczęłam od zmniejszenia dawki do 25 mg, potem jeszcze mniej, aż w końcu został mi taki okruszek. Teraz leci mi 23 tydzien, obecnie bez leków. Początek ciąży był dla mnie ciężki, ale ja byłam po poronieniu. Jestem już po badaniu polowkowym, z dzieckiem jest wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo. Tak jak piszesz, czasem jest tak, ze dla dziecka lepiej być na leku spokojna, niż w ciągłym napięciu.

Drogie mamy i przyszłe mamy. Błagam o pomoc, od 4 miesięcy walam się między psychiatrami w Warszawie, którzy patrzą na mnie jak na wariatkę, bo nie jestem w stanie odstawić wenlafaksyny w ciąży. Czy możecie mi polecić NORMALNEGO psychiatrę w Warszawie, o zdrowym spojrzeniu na temat leków psychotropowych w ciąży? Wiem, że na Słomińskiego przyjmowała Pani doktor Ewa Drozdowicz-Jastrzębska od ciężarnych, ale nie współpracuje już z przychodnią i nie ma z nią kontaktu. Proszę Was o pomoc, jestem załamana

reklama
Hej, pocieszę Cię ze ja zanim zaszłam w ciąże zmieniłam elicee na asentre i jak się dowiedziałam o ciąży to byłam na asentrze dawka 50 mg, moja psychiatra nie kazała mi jej odstawiać. Zaczęłam od zmniejszenia dawki do 25 mg, potem jeszcze mniej, aż w końcu został mi taki okruszek. Teraz leci mi 23 tydzien, obecnie bez leków. Początek ciąży był dla mnie ciężki, ale ja byłam po poronieniu. Jestem już po badaniu polowkowym, z dzieckiem jest wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo. Tak jak piszesz, czasem jest tak, ze dla dziecka lepiej być na leku spokojna, niż w ciągłym napięciu.

Super bardzo się cieszę że wszystko w porządku;)
To bardzo dobra informacja , bo lekarze mówią że najważniejsze przetrzymać pierwszy trymestr bez leków, a jak widać w Twoim przypadku to nie miało wpływu;) bądź dzielna już bliżej niż dalej ;)

Do góry