Tak w ostatniej ciąży miałam ciągły stres i lęki wiec zdecydowaliśmy z lekarzem że lepiej będzie jednak jak będę na lekach i tak już od połowy do końca ciąży brałam relanium i hydroksyzynę .Anncia: U mnie też jest ciężko stany niepokoju i lęku odczuwam cały czas. A co do tej hydroxyzine też zarzywalam coś około 2 miesięcy tak lekarz zlecił żeby stężenie leku było w organiźmie cały czas takie samo. Niby rodzina widziała poprawę w moim zachowaniu ja sama nie wiem już czy pomagało... Lekarz powiedział że mogę ja już zażywać do końca ciąży...
Mijeczka: w poprzednich ciązach zarzywalas leki czy dawałaś radę bez?
reklama
A możesz powiedzieć kochana jak zniosłas poprzednie porody? Miałaś cesarke czy naturalnie? U mnie jeszcze nawet nie połowa ciąży, a już się tym przejmuje.. sam fakt że będę musiała być w szpitalu przeraza mnie, przeciez ja jak mam iść teraz do lekarza to się cala telepie...Tak w ostatniej ciąży miałam ciągły stres i lęki wiec zdecydowaliśmy z lekarzem że lepiej będzie jednak jak będę na lekach i tak już od połowy do końca ciąży brałam relanium i hydroksyzynę .
Mi zalecił 2 razy dziennie, ale od wczoraj biorę tylko na noc...Anncia: U mnie też jest ciężko stany niepokoju i lęku odczuwam cały czas. A co do tej hydroxyzine też zarzywalam coś około 2 miesięcy tak lekarz zlecił żeby stężenie leku było w organiźmie cały czas takie samo. Niby rodzina widziała poprawę w moim zachowaniu ja sama nie wiem już czy pomagało... Lekarz powiedział że mogę ja już zażywać do końca ciąży...
Mijeczka: w poprzednich ciązach zarzywalas leki czy dawałaś radę bez?
Ja miałam na noc hydroksyzynę a na dzień relanium po jednej tabletce chyba że było coś gorzej to mogłam jeszcze jedną hydroksyzynę przy lęku. Wtedy miałam straszne lęki i ciągły strach o zdrowie dziecka, dzieciątko urodziło się całkowicie zdrowe , synek dostał 10 punktów w skali Apgart. Teraz biega i jest oczkiem w głowie wszystkich całuje brzuszek bo nie może doczekać się dzidziusia. Po doświadczeniach tej ciąży nie boję się o dzieciątko gdyż wiem że to co jest w mojej głowie dzieciątko nie odczuwa co potwierdził mój lekarz. Te lęki które teraz się pojawiły związane są głównie z porodem i strachem przed szpitalem. Dodam tylko że jest to moja piąta ciąża, a czwórkę rodziłam naturalnie.
edycia1611
Początkująca w BB
Hej dziewczyny na kiedy macie termin
Napisane na SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
19.09Hej dziewczyny na kiedy macie termin
reklama
Podziel się: