reklama
Dołącz na FB do grupy razem przez 9 miesięcy i macierzyństwo - osoby z nerwicą i depresją, dużo osób jest tam w podobnej sytuacjiHej dziewczyny. Z nerwica miałam spokój ładne parę lat. Niestety odezwała się teraz w 20 tc. Nie umiałam sobie poradzić i wzięłam 0,25 mg xanaxu. Martwię się o dziecko błagam o historie otuchy. Oczywiście wzięłam to jednorazowo...
Hej dziewczyny , mam 31 lat i prawie 4 letnią córkę i mam też nerwicę lękowa, marzę o tym by mieć drugie dziecko w niedalekiej przyszłości ale strasznie ograniczają mnie moje lęki, boję się tego jak będę się czuła w ciąży choć poprzednia była całkiem wporzadku, czy wy też miałyście lęki związane z zajściem w ciążę i jak się z nimi uporalyscie ?
Hej dziewczyny, od 14 lat zmagam się z nerwicą lękową.
Dotychczas brałam fluoksetynę 20 mg i trittico na noc 75 mg.
Odkąd dowiedziałam sie o ciąży odstawiłam trittico za radą mojej Pani Doktor i wiecie co?.. żałuję… nigdy nie czułam się aż tak źle, nie mogę jeść, spać, żyć …. Niewiem co mam robić jestem w potrzasku.
Jeden lekarz polecił zwiększenie do 40 mg fluoksetyny i jak to nie pomoże to powrót do trittico, a drugi chce mi dołożyć amitryptyline.
Chodzę na terapię ale to nie pomaga.
Mam bardzo silne stany lękowe, chce żyć jak dawniej ale boję się że leki a zaszkodzą ciąży.
Doszłam do takiego stanu że zastanawiam się nad szpitalem psychiatrycznym. Niestety ale mam wrażenie że fluoksetyna nie działa ;(
Czy jest ktoś kto może mi dać światełko nadziei na szczęśliwsze życie w ciąży?
Czy ktoś był w podobnym stanie i co na Was działało?
Dotychczas brałam fluoksetynę 20 mg i trittico na noc 75 mg.
Odkąd dowiedziałam sie o ciąży odstawiłam trittico za radą mojej Pani Doktor i wiecie co?.. żałuję… nigdy nie czułam się aż tak źle, nie mogę jeść, spać, żyć …. Niewiem co mam robić jestem w potrzasku.
Jeden lekarz polecił zwiększenie do 40 mg fluoksetyny i jak to nie pomoże to powrót do trittico, a drugi chce mi dołożyć amitryptyline.
Chodzę na terapię ale to nie pomaga.
Mam bardzo silne stany lękowe, chce żyć jak dawniej ale boję się że leki a zaszkodzą ciąży.
Doszłam do takiego stanu że zastanawiam się nad szpitalem psychiatrycznym. Niestety ale mam wrażenie że fluoksetyna nie działa ;(
Czy jest ktoś kto może mi dać światełko nadziei na szczęśliwsze życie w ciąży?
Czy ktoś był w podobnym stanie i co na Was działało?
Witam a czy miała pani problem z bezsennością ja druga dobę od brania leku nie mogę spaćPosłuchaj się twojego lekarza i bierz leki nie męcz się bo to jest gorsze dla dziecka niż te leki. Nie czytaj głupot w internecie. Jeśli lekarz powiedział żeby brać to on wie co mówi. Sama biore leki od początku drugiego trymestru (sertralina) i staram się normalnie funkcjonować bo tez było zle i wiem ze bez leków bym nie dała rady
Hej wszystkim. Jestem bardzo szczęśliwa a jednocześnie zaniepokojona i cholernie zawiedziona sobą. Długo nie zachodziłam w ciążę tak więc uznałam najzwyczajniej, że tak ma być… przyjmuję lek od dwóch lat clonazepam a od wczoraj 3 pozytywne testy.
Jak mam się cieszyć skoro boję się o zdrowie dzidzi i swoje… wiadomo zejście z takiego leku to jak odwyk… czy ktoś brał ten lek? Co na to lekarz? Czy stopniowe odstawianie i dzidzia zdrowa? Please niech ktoś się wypowie bo do wizyty gin i psychiatry oszaleje z nerwów …
Jak mam się cieszyć skoro boję się o zdrowie dzidzi i swoje… wiadomo zejście z takiego leku to jak odwyk… czy ktoś brał ten lek? Co na to lekarz? Czy stopniowe odstawianie i dzidzia zdrowa? Please niech ktoś się wypowie bo do wizyty gin i psychiatry oszaleje z nerwów …
O hej. A jesteś w ciąży?Hej. Podłańczam się pod pytanie. Ja biore clonazepam od 13 lat, ale nie regularnie.
reklama
Mam w piątek psychiatrę a dzisiaj ginekologa mimo, że nie wiem czy nie za wcześnie bo to początek 5 tygodnia tu wszyscy radzą zaczekać. Jeśli będę miała jakieś informacje z chęcią się podzielę.O hej. A jesteś w ciąży?
Podziel się: