reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Anncia: U mnie też jest ciężko stany niepokoju i lęku odczuwam cały czas. A co do tej hydroxyzine też zarzywalam coś około 2 miesięcy tak lekarz zlecił żeby stężenie leku było w organiźmie cały czas takie samo. Niby rodzina widziała poprawę w moim zachowaniu ja sama nie wiem już czy pomagało... Lekarz powiedział że mogę ja już zażywać do końca ciąży...
Mijeczka: w poprzednich ciązach zarzywalas leki czy dawałaś radę bez?
Tak w ostatniej ciąży miałam ciągły stres i lęki wiec zdecydowaliśmy z lekarzem że lepiej będzie jednak jak będę na lekach i tak już od połowy do końca ciąży brałam relanium i hydroksyzynę .

reklama
Tak w ostatniej ciąży miałam ciągły stres i lęki wiec zdecydowaliśmy z lekarzem że lepiej będzie jednak jak będę na lekach i tak już od połowy do końca ciąży brałam relanium i hydroksyzynę .
A możesz powiedzieć kochana jak zniosłas poprzednie porody? Miałaś cesarke czy naturalnie? U mnie jeszcze nawet nie połowa ciąży, a już się tym przejmuje.. sam fakt że będę musiała być w szpitalu przeraza mnie, przeciez ja jak mam iść teraz do lekarza to się cala telepie...

Anncia: U mnie też jest ciężko stany niepokoju i lęku odczuwam cały czas. A co do tej hydroxyzine też zarzywalam coś około 2 miesięcy tak lekarz zlecił żeby stężenie leku było w organiźmie cały czas takie samo. Niby rodzina widziała poprawę w moim zachowaniu ja sama nie wiem już czy pomagało... Lekarz powiedział że mogę ja już zażywać do końca ciąży...
Mijeczka: w poprzednich ciązach zarzywalas leki czy dawałaś radę bez?
Mi zalecił 2 razy dziennie, ale od wczoraj biorę tylko na noc...

Ja miałam na noc hydroksyzynę a na dzień relanium po jednej tabletce chyba że było coś gorzej to mogłam jeszcze jedną hydroksyzynę przy lęku. Wtedy miałam straszne lęki i ciągły strach o zdrowie dziecka, dzieciątko urodziło się całkowicie zdrowe , synek dostał 10 punktów w skali Apgart. Teraz biega i jest oczkiem w głowie wszystkich całuje brzuszek bo nie może doczekać się dzidziusia. Po doświadczeniach tej ciąży nie boję się o dzieciątko gdyż wiem że to co jest w mojej głowie dzieciątko nie odczuwa co potwierdził mój lekarz. Te lęki które teraz się pojawiły związane są głównie z porodem i strachem przed szpitalem. Dodam tylko że jest to moja piąta ciąża, a czwórkę rodziłam naturalnie.

Dałaś radę przy pozostalej gromadce to jestem pewna ze i teraz dasz radę :) skąd lęk przed szpitalem? Czy może też masz syndrom białego fartucha?

reklama
Mijeczka: moje lęki teraz również głównie biorą się z tego że cały czas martwię się o zdrowie i rozwój dzieciątka. Dałaś mi nadzieję na to że przy lękach i lekach można urodzić zdrowe dzieci... dzięki

Do góry