reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja ćwiczę z Ania Dziedzic - na fb ma
Profil i ćwiczenia dla kobiet w ciąży- super jak dla mnie. Przed ciąża dużo ćwiczyłam i teraz tez to robię. Relaksację muszę zacząć bezapelacyjnie. W domu juz nie mam problemu tylko u lekarza i szczerze mówiąc zwątpiłam ze to opanuje .... ale skoro ty mówisz ze moze to moze i ja [emoji3] ja nawrot nerwicy mam gdzies od 3 mca ciąży ... wczesniej gin mi mierzył ciśnienie i nic sie nie działo... a potem mnie cos walnęło i mam. Ale ostatni rok miałam ciężki i teraz jest tego efekt. A tak ogólnie to sie dobrze czuje fizycznie - psychicznie rożnie. A w którym Tyg jesteś ? Ja teraz przeżywam ze czeka mnie glukoza i sie boje ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też panikowałam przed glukozą :) a okazało się że płyn spoko, może i słodki ale wypiłam bez problemu. Przez te dwie godziny czułam się doskonale, posłuchałam sobie DivoVica aby szybciej czas zleciał. Później w ciągu dnia też nie odczułam tej glukozy, wyniki ok :) a przeżywałam już to od dwóch tygodni. A jak zwykle okazało się że nie jest tak źle jak nerwica podpowiada :)

reklama
Też panikowałam przed glukozą :) a okazało się że płyn spoko, może i słodki ale wypiłam bez problemu. Przez te dwie godziny czułam się doskonale, posłuchałam sobie DivoVica aby szybciej czas zleciał. Później w ciągu dnia też nie odczułam tej glukozy, wyniki ok :) a przeżywałam już to od dwóch tygodni. A jak zwykle okazało się że nie jest tak źle jak nerwica podpowiada :)

Super [emoji3]mam
Taka sama nadzieje hehe . A który u Ciebie tydzień ciąży ? Jaka płeć ? Ja wlasnie robię kotlety z cukinii na jutro. Mąż jakis podkurzony po pracy ale co tam ma prawo, ja wczoraj za to wyplakiwalam sie na jego ramieniu.

Dziewczyny moim zdaniem popełniacie błąd pisząc codziennie o swoich objawach i o tym jak się czujecie źle. Przez to ciągle o tym myslicie i tym żyjecie. Czasem można się wyżalić ale nie za długo bo przez to ciągle skupiamy się na swoim ciele, odczuciach, objawach...

Murasaki ma trochę racji .... dopóki żyjesz nerwica i objawami one nie znika a wy sumie od rana juz opisujecie objawy która sie ciagle zmieniana a nerwica ma pożywkę. Na przekór tu trzeba działać inaczej stoi sie w miejscu.

Klara jest rożnie ale ja to wszystko pisze żeby was zmotywować. Mam nadzieje ze nie denerwuje waśni bo nie takie moje założenie. Musimy sie wspierać żeby z tego wyłazić bo taki chyba jest cel prawda? [emoji3] No chyba ze sie mylę ale ja wlasnie mam taki cel. Chce sie tego pozbyć.

I właśnie za to Ci dzięki :)

Super [emoji3]mam
Taka sama nadzieje hehe . A który u Ciebie tydzień ciąży ? Jaka płeć ? Ja wlasnie robię kotlety z cukinii na jutro. Mąż jakis podkurzony po pracy ale co tam ma prawo, ja wczoraj za to wyplakiwalam sie na jego ramieniu.

Mmmm... kotlety z cukinią brzmi pysznie, muszę wygooglować przepis. To już 26 tydz :) chłopiec.

Mmmm... kotlety z cukinią brzmi pysznie, muszę wygooglować przepis. To już 26 tydz :) chłopiec.

Ja 21 kończę wiec wszystko jeszcze przede mną .... a jakie imię wybraliście ? U mnie dziewczynka. Wczoraj miałam takiego dola ze ją tak mecze tymi rykami ... biedne dziecko . I matka wariatka [emoji3]ja gotuje często z kwestii smaku. Jutro stamtąd planuje zrobić sernik na święta .

Ja 21 kończę wiec wszystko jeszcze przede mną .... a jakie imię wybraliście ? U mnie dziewczynka. Wczoraj miałam takiego dola ze ją tak mecze tymi rykami ... biedne dziecko . I matka wariatka [emoji3]ja gotuje często z kwestii smaku. Jutro stamtąd planuje zrobić sernik na święta .

Nie mamy jeszcze imienia, ciężko się zdecydować :) ja będę robić jutro pastę z czerwonej fasoli. Trochę coś innego na kanapki.

Nie mamy jeszcze imienia, ciężko się zdecydować :) ja będę robić jutro pastę z czerwonej fasoli. Trochę coś innego na kanapki.

Oo na pewno dobre i zdrowe [emoji3] fajnie i żelazo ma a to u nas teraz wskazane. Murasaki ja chciałam mieć Adam ale bedzie Michalina chociaz nikomu sie nie podoba nawet mężowi ale ja tak to zakodowalam ze cóż ... nie umiem inaczej o Niej myślec.

Dziewczyny narzekajcie ale tez próbujcie sie podnieść metodami o których czytacie ... inaczej to nie życie tylko wegetacja. Buziaki

Witam na razie tylko czytam i nie udzielam się co do glukozy też byłam ostatnio i podobno można sobie cytrynę wcisnąć jedna z Pan tak robiła ja wypilam normalnie ale za dobrze nie było ...
U mnie o dziwo na razie od paru dobrych dni bez żadnych ataków ale cały czas powtarzam sobie ze to tylko moja psychika i ze nic mi się nie dzieje ze to nie jest prawda i pomaga odtracam zle myśli nawet przestałam się bać porodu bo to nas nie ominie i po co się nakrecac nikt za nas nie urodzi ...Jestem w 29 tyg będzie dziewczynka a mam już Nadie i Leona jest dużo pomysłów ja chce Melanie albo Blanka zobaczymy Trzymajcie się Wesołych ch Świąt

reklama
Cześć dziewczyny jak dzisiejszy dzien ? Ja zaraz ruszam miasto po ostatnie zakupy, potem gotuje, pakuje sie i jedziemy z mezem do teściów na święta. A wy jak żyjecie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry