Klara28
Fanka BB :)
Czuje się teraz beznadziejnie jakbym się miała zaraz rozpasc masakra co za uczucie :/Dokładnie.to straszne zeby taka głupia nerwica nas ograniczała
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czuje się teraz beznadziejnie jakbym się miała zaraz rozpasc masakra co za uczucie :/Dokładnie.to straszne zeby taka głupia nerwica nas ograniczała
Wez sie poloz albo ja z kolei jak mnie cos lapie musze to rozchodzic. Chodze po domu i próbuje rozładować wybuchCzuje się teraz beznadziejnie jakbym się miała zaraz rozpasc masakra co za uczucie :/
Spróbuję coś robić może to rozchodze dziękiWez sie poloz albo ja z kolei jak mnie cos lapie musze to rozchodzic. Chodze po domu i próbuje rozładować wybuch
Zaraz przejdzieSpróbuję coś robić może to rozchodze dzięki![]()
U mnie przy stresie podwyższa się ta druga wartość ciśnienia. Też miałam duży problem z mierzeniem w domu. Nawet patrzeć na niego nie mogłam a już nie mówiąc o jakimś bliższym kontakcieDopiero ciąża zmobilizowała mnie do wzięcia się za to. Choć z drugiej strony powoduje też stres przy mierzeniu bo chciałoby się aby wartości były prawidłowe ze względu na dziecko. Ja w czasie mierzenia coś tam czytam bzdurnego lub oglądam spokojnego w tv. Teraz już jest gigantyczna zmiana w moim podejściu
i nawet już tak nie panikuję
wierzę że da się to powoli opanować.
Co do technik to robię codziennie relaksację oddechem. Próbuję też medytować lub słucham myzyki relaksacyjnej. Wcześniej stosowałam trening autogenny Cardio dr Kowalskiego oraz relaksację Jacopsona według prof Holasa, dużo mi pomogła choć po 3 miesiącach zaczeła mnie trochę drażnić więc przerzuciłam się na oddech. Przy większym stresie stosuję kolorowanki antystresowe, fajnie odrywają myślino i nie pozwalam sobie na lenistwo zawsze jestem czymś zajęta np. czytaniem, oglądaniem tv itd.
No i przed ciążą cuda robił sport. Teraz zostają spaceryale też fajnie dotleniają i relaksują.
To nerwica...bardzo Ci mrowieje czy juz przechodzi?Dziewczyny co robic? przespalam się chwilę po tym leku i dalej czuje się źle teraz nawet mam mrowienie lewej części ciałateraz już nie wiem czy to po leku czy to nerwica... boję się...
Już przeszło na szczęście, ale zostało przyspieszone bicie sercaTo nerwica...bardzo Ci mrowieje czy juz przechodzi?
Oddychaj głęboko bardzo mocno i mow sobie że to tylko nerwicaJuż przeszło na szczęście, ale zostało przyspieszone bicie serca![]()