reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Ja dzisiaj postanowiłam nic nie robić obiad miałam gotowy na dwa dni wszystko wysprzątane i tak siedze bez sensu i nic nie robie.Zauważyłam że jak nic nie robie nawet jak jestem zmeczona po sprzątaniu mieszkania to myśle i znowu w tej chwili zaczyna się moje glupie myślenie musze skierować te myśli gdzie indziej.Pójde do łazienki zrobie sobie makijaż bo później jade na zakupy może mi przejdzie...

Dziewczyny co robic? przespalam się chwilę po tym leku i dalej czuje się źle teraz nawet mam mrowienie lewej części ciała :( teraz już nie wiem czy to po leku czy to nerwica... boję się...

U mnie przy stresie podwyższa się ta druga wartość ciśnienia. Też miałam duży problem z mierzeniem w domu. Nawet patrzeć na niego nie mogłam a już nie mówiąc o jakimś bliższym kontakcie :) Dopiero ciąża zmobilizowała mnie do wzięcia się za to. Choć z drugiej strony powoduje też stres przy mierzeniu bo chciałoby się aby wartości były prawidłowe ze względu na dziecko. Ja w czasie mierzenia coś tam czytam bzdurnego lub oglądam spokojnego w tv. Teraz już jest gigantyczna zmiana w moim podejściu :) i nawet już tak nie panikuję :) wierzę że da się to powoli opanować.
Co do technik to robię codziennie relaksację oddechem
. Próbuję też medytować lub słucham myzyki relaksacyjnej. Wcześniej stosowałam trening autogenny Cardio dr Kowalskiego oraz relaksację Jacopsona według prof Holasa, dużo mi pomogła choć po 3 miesiącach zaczeła mnie trochę drażnić więc przerzuciłam się na oddech. Przy większym stresie stosuję kolorowanki antystresowe, fajnie odrywają myśli :) no i nie pozwalam sobie na lenistwo zawsze jestem czymś zajęta np. czytaniem, oglądaniem tv itd.
No i przed ciążą cuda robił sport. Teraz zostają spacery :) ale też fajnie dotleniają i relaksują.

Ja ćwiczę z Ania Dziedzic - na fb ma
Profil i ćwiczenia dla kobiet w ciąży- super jak dla mnie. Przed ciąża dużo ćwiczyłam i teraz tez to robię. Relaksację muszę zacząć bezapelacyjnie. W domu juz nie mam problemu tylko u lekarza i szczerze mówiąc zwątpiłam ze to opanuje .... ale skoro ty mówisz ze moze to moze i ja [emoji3] ja nawrot nerwicy mam gdzies od 3 mca ciąży ... wczesniej gin mi mierzył ciśnienie i nic sie nie działo... a potem mnie cos walnęło i mam. Ale ostatni rok miałam ciężki i teraz jest tego efekt. A tak ogólnie to sie dobrze czuje fizycznie - psychicznie rożnie. A w którym Tyg jesteś ? Ja teraz przeżywam ze czeka mnie glukoza i sie boje ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry