reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Ja tez dzisiaj miałam nie najlepszy dzień...
Od rana duszności, zawroty głowy, ciężko na sercu nie wiem już kiedy to się skończy :( ta nerwica mnie bardzo meczy :(

reklama
TE="murasaki, post: 15047039, member: 171915"]Słuchacie DivoVica? Ja dziś lepiej :) Pamiętajcie, że każdy nowy dzień to nowe życie.[/QUOTE]
Kazdy dzień to nowe życie musze sobie to co rano powyarzać :)

Hej dziewczyny :)
Muszę się zwierzyć bo już nie mam komu (wszyscy uważają, że się nad sobą użalam).
Dziś rano wstalam i czułam się całkiem ok, wszystko zaczęło się gdy wyszłam z domu i zaczęłam jechać autem po drodze zabierając koleżankę...
Nagle zaczęło mi być nie dobrze, duszno, poczułam bol w klatce piersiowej i oczywiście w plecach i całkowity brak kontroli :( pomyślałam umieram...
Strach napędzie panikę, nie mogłam się uspokoić, serce walilo jak oszalałe...
Później trochę się uspokoiła, przyjechałam do pracy koleżanki poszły robić kawę, a ja siedzę sama w pokoju i znów zaczynam się źle czuć :( nie wiem co robić to chyba nie jest normalne że mam atak po ataku...
Tak bardzo się boję, nie mogę się uspokoić, chce mi się płakać, ale teraz nie chce :(

Myślę że może być atak po ataku. Jeśli w podświadomości zakotwiczył ci lęk przed tym stanem to możesz czuć zagrożenie taki lęk przed następnym atakiem a wtedy to prawie w 100%pewne że on nadejdzie. Szybciej albo wolniej. U Ciebie nadszedl szybciej. Emocje są 5 x silniejsze od nas. Robiłaś badania u lekarza? Wykluczył on że te dolegliwości to nie choroba?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Kiedy moje ataki paniki się zaczynały czyli jakieś 12 lat temu to wystepowały u mnie od rana do późnego wieczora tak więc jest to możliwe tyle że wtedy jeszcze nie widziałam co mi jest bo nie byłam u żadnego lekarza i myślałam że umieram alebo że zwariowalam. Na szczęście moja mama byla na tyle przytomna i wzięła mnie do psychiatry i oczywiście zaczęłam brać tabletki afobam i mazarin w bardzi duzych dawkach 3 razy dziennie i sie uspokoilo a do tego poszłam na terapię może ty też musisz. Ja sie wybieram

Kiedy moje ataki paniki się zaczynały czyli jakieś 12 lat temu to wystepowały u mnie od rana do późnego wieczora tak więc jest to możliwe tyle że wtedy jeszcze nie widziałam co mi jest bo nie byłam u żadnego lekarza i myślałam że umieram alebo że zwariowalam. Na szczęście moja mama byla na tyle przytomna i wzięła mnie do psychiatry i oczywiście zaczęłam brać tabletki afobam i mazarin w bardzi duzych dawkach 3 razy dziennie i sie uspokoilo a do tego poszłam na terapię może ty też musisz. Ja sie wybieram
Matko tyle lat to dziadostwo jest z Tobą? Ja tyle nie chce to wszystko mnie przeraża :(
Iwi a jakie miałaś najgorsze objawy podczas ataków?

Myślę że może być atak po ataku. Jeśli w podświadomości zakotwiczył ci lęk przed tym stanem to możesz czuć zagrożenie taki lęk przed następnym atakiem a wtedy to prawie w 100%pewne że on nadejdzie. Szybciej albo wolniej. U Ciebie nadszedl szybciej. Emocje są 5 x silniejsze od nas. Robiłaś badania u lekarza? Wykluczył on że te dolegliwości to nie choroba?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Robiłam badanie takie jak: morfologia, rezonans glowy, kręgosłupa, ekg, echo serca nie wiem co jeszcze mogę zrobić :(

Klara myślę, że takie nasilenie ataków może być, tym bardziej, że w ciąży jesteśmy bardziej uwrażliwione.
Na pewno przy nawrotach takich ataków konsultacja z psychiatrą czy psychologiem może być pomocna.
I może posłuchaj też DivoVica, jak radzą wcześniej dziewczyny. To pomaga ukoić te nerwy.

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

reklama
Matko tyle lat to dziadostwo jest z Tobą? Ja tyle nie chce to wszystko mnie przeraża :(
Iwi a jakie miałaś najgorsze objawy podczas ataków?
Niestety tyle lat już to jest ze mną,kiedy chodziłam na terapię grupową i była tam pani która miala ponad 50 lat a nerwice miała od 30 lat :( (dostała nawet rente na nerwice). Moimi najgorszymi objawami był uścisk krtani, nie mogłam przełykać śliny a najgorsze chyba było to że myślałam że zaraz na prawde umrę i miałam też dosyć mocne drgawki moi rodzice musieli mnie trzymać bo nie mogłam nad tym zapanować :( :( Teraz po tych 12 latach już takich ataków i objawów nie mam bo nauczyłam się z tym jakoś żyć przez tyle lat...

Do góry