murasaki
Fanka BB :)
Ty się nie zastanawiaj czy chcesz czy nie tylko działaj.Matko tyle lat to dziadostwo jest z Tobą? Ja tyle nie chce to wszystko mnie przeraża
Iwi a jakie miałaś najgorsze objawy podczas ataków?
1. Robiłaś badania więc wiesz że to nerwica. Musisz zaakceptować objawy bez tego nie pojdziesz dalej. Są to są, trudno, Ty żyj normalnie pomimo nich, nieważne że jest ciężko. Nie rozmawiaj ciągle o swoich objawach.
2. Szarpanie się z nerwicą nic Ci nie da. Niech płynie, z czasem odpuści.
3. Zapisz się na terapię.
4. Jeżeli możesz zacznij codziennie spacerować, wysiłek fizyczny dobrze robi na nerwy. Zacznij się zdrowo odżywiać.
5. Zacznij stosować relaksację, medytację, kolorowanki antystresowe. Opisywałam to wcześniej.
6. Znajdz pasję, której oddasz się bez reszty.
7. Słuchaj DivoVica i zapisuj to co ważne abyś mogła do tego codziennie wracać.
8. Jeżeli masz problem z marnowaniem czasu w ciągu dnia to rób plan ale nie traktuj go bezwzględnie
9. Zaakceptuj to że to wszystko wymaga czasu i co jakiś czas wraca. Ale trudno, przecież zawsze mija a dobre okresy z czasem są co raz dłuższe. Nie jesteśmy robotami
10. Unikaj bezwzględnie zachowań ze swojej strony które wpędzają Cię w ataki paniki, ale jednocześnie bądź odpowiedzialna
I co najważniejsze musisz stosować się do tego konsekwentnie, tylko Ty sama sobie możesz pomóc, nikt tego za Ciebie nie zrobi. Kiedy to zrozumiesz przyjdzie wyzdrowienie.