reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Matko tyle lat to dziadostwo jest z Tobą? Ja tyle nie chce to wszystko mnie przeraża :(
Iwi a jakie miałaś najgorsze objawy podczas ataków?
Ty się nie zastanawiaj czy chcesz czy nie tylko działaj.
1. Robiłaś badania więc wiesz że to nerwica. Musisz zaakceptować objawy bez tego nie pojdziesz dalej. Są to są, trudno, Ty żyj normalnie pomimo nich, nieważne że jest ciężko. Nie rozmawiaj ciągle o swoich objawach.
2. Szarpanie się z nerwicą nic Ci nie da. Niech płynie, z czasem odpuści.
3. Zapisz się na terapię.
4. Jeżeli możesz zacznij codziennie spacerować, wysiłek fizyczny dobrze robi na nerwy. Zacznij się zdrowo odżywiać.
5. Zacznij stosować relaksację, medytację, kolorowanki antystresowe. Opisywałam to wcześniej.
6. Znajdz pasję, której oddasz się bez reszty.
7. Słuchaj DivoVica i zapisuj to co ważne abyś mogła do tego codziennie wracać.
8. Jeżeli masz problem z marnowaniem czasu w ciągu dnia to rób plan ale nie traktuj go bezwzględnie
9. Zaakceptuj to że to wszystko wymaga czasu i co jakiś czas wraca. Ale trudno, przecież zawsze mija a dobre okresy z czasem są co raz dłuższe. Nie jesteśmy robotami
10. Unikaj bezwzględnie zachowań ze swojej strony które wpędzają Cię w ataki paniki, ale jednocześnie bądź odpowiedzialna

I co najważniejsze musisz stosować się do tego konsekwentnie, tylko Ty sama sobie możesz pomóc, nikt tego za Ciebie nie zrobi. Kiedy to zrozumiesz przyjdzie wyzdrowienie.

reklama
Wiecie co dziewczyny właśnie czytałam artykuł o J.K. Rowling,która miała trudne dzieciństwo, zmarła jej mama w wieku 26 lat poroniła, mając 27 lat wyszła za mąż.Mąż stosował wobec niej przemoc,mimo to urodziła córeczkę.W wieku 28 lat rozwiodła się i zdiagnozowano u niej CIĘŻKĄ DEPRESJE. Gdy miała 29 lat była samotną matką utrzymującą się z zasiłku.Mając 30 lat chciała popełnić samobójstwo,ale skupiła się na jednej rzeczy którą mogła zrobić lepiej niż ktokolwiek inny.Tym czymś było pisanie.W wieku 31 lat opublikowała swoją pierwszą książkę,mając 35 miała ich 4 i została pisarką roku, wieku 42 lat sprzedała 11 milionów książek w pierwszym dniu sprzedaży.Dziś HARRY POTTER jest światową marką wartą ponad 15 miliardów dolarów. WIĘC WNIOSEK JEST TAKI ŻEBY NIGDY SIĘ NIE PODDAWAĆ, WIERZYĆ W SIEBIE,MIEĆ PASJĘ,CIĘŻKO PRACOWAĆ. NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO

Nie wiem jak u Was ale moje życie nie było tak ciężkie jak jej, więc czemu ja bym nie mogła dać sobie rady z tym wszystkim :)

reklama
Do góry