reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Katrina2 - no widzisz, to jest najlepszy dowod ze cisnienie masz wporzadku. A u lekarza ze stresu wszystko szaleje...

Reese - no nie dziwie Ci sie. Lęki sa straszne, panika jeszcze bardziej. Ale moze teraz troche z Ciebie zejdzie i bedzie lepiej...

Hej kochane. Już po wizycie ...19 tydzień a dzidzia waży 250 gram Wszystko jest w porządku, choć oczywiście cisniecie u gina 144/80 ...na szczęście wiedział, że takie będzie, bo ma z nadwrazliwcem do czynienia.Co u Was? Które to u Was tyg ciąży?

Hej kochane. Już po wizycie ...19 tydzień a dzidzia waży 250 gram Wszystko jest w porządku, choć oczywiście cisniecie u gina 144/80 ...na szczęście wiedział, że takie będzie, bo ma z nadwrazliwcem do czynienia.Co u Was? Które to u Was tyg ciąży?
Ja zawsze u jakichkolwiek lekarzy miałam w granicach 150/100 :) w ciąży lekarz w ogóle nie mierzył mi ciśnienia bo wiedział jak to się skończy heh bywało, że i w domu miałam wyższe jak się nakręciłam i stał się cud bo dopiero na porodówce (gdzie całe 9 mies przeżywałam że podczas porodu to na pewno dostanę zawału a ciśnienie osiągnie swoje apogeum), pierwszy raz chyba od czasów szkoły podstawowej i to w dodatku mierzone w szpitalu, nie w "zwykłym" gabinecie lekarskim, cisnienie było książkowe:p nie masz się czym przejmować, nawet jak skoczy Ci czasami, jesli wiesz ze jesteś wrażliwa na tym punkcie:)

Ja jestem w 17. Miałam usg w czwartek i waga wyszła 155g. Maluszek kręci salta cały czas hehe. I nie wiem jeszcze jaka płeć. A u Ciebie już wiadomo?

Ja również dziś byłam na wizycie. Obecnie 24 tydzień, córeczka waży równe 700g :) . Tak się cieszę, że wymiary ma w normie bo na jednym z usg wszystko miała o ponad tydzień w tył ale dobrze, że nadrobiła :) .

A co do ciśnienia to na wizycie mam też zawsze około 140/80 a w domu niskie. ;)

Ja jestem w 17. Miałam usg w czwartek i waga wyszła 155g. Maluszek kręci salta cały czas hehe. I nie wiem jeszcze jaka płeć. A u Ciebie już wiadomo?
Niby na 80 procent dziewczynka ale na 100 procent dowiem się na polowkowych . Mam 38 lat i ciążę z miesniakowa macica. Trochę nerwów w tej ciąży mam ale myślę,że to te moje fazy. Same wiecie jak to jest u nerwicowcow..

reklama
Ja skończyłam właśnie 28tc, start 3 trymestru teraz:) i jednego dnia się martwie, że mała szaleje w brzuchu, i że może za bardzo, a drugiego że jest jakaś spokojna o_O zwariować można z tym zamartwianiem się:D
Odkąd te skurcze miałam to teraz się ciągle wsłuchuję w brzuch i pobolewa mnie podbrzusze chwilami. I też nie wiem czy jest ok czy coś nie tak.
Usg mam dopiero w połowie listopada. Będzie akurat 31 tydzień.
A Wy macie usg na każdej wizycie? Ja nie, tylko w tych wyznaczonych tygodniach, było połówkowe, a teraz między 28 a 32 tc. Może bym się mniej martwiła jak by było co miesiąc ehh.

Do góry