reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziewczyny. Dziś robiłam i odebrałam wyniki z laboratorium. Ost były b kiepskie....robiłam przez 3 tyg bomby witaminowe plus sok z buraka z jabłkiem. Hemoglobina i płytki krwi w górę b b sporo. Wszystko na plus . Jestem w szoku!!!

Noo bo sok z buraka jest genialny na krew.
Ja na szczęście mam na razie wszystko w normie.

reklama
Sardnas - i pomoglo Ci? Ja nie spie od tygodnia i chyba z braku sil juz tez wezme leki bo musze zaczac spac...

Wystraszona29 - ja tez z owocami mam klopot. Nie jem z apetytu, z powinnosci bardziej. Moze rob sobie papki zeby bylo lekkostrawne, bez skorki? Albo gotowane warzywa na parze.

Dziewczyny ja mam wrazenie ze czesciej cos kluje i boli jak sie mocno na tym skupiam, jak mam za duzo czasu na myslenie. I juz nie umiem rozroznic czy to serio cos boli czy ja sie tak skupiam i czekam czy nie zaboli i w koncu zaczyna... straszne to jest. Przechodze z jednej dolegliwosci w druga :(
Który masz tydzień ciąży ? Najbezpieczniejszy jest 2 tc, pomogło mi dotrwać do urodzenia, że wzięłam kilka razy tabletkę,ale brałam jak już musiałam i było bardzo źle, teraz chce trochę pokarmic przynajmniej jeszcze z 3 miesiące chyba że mi się pogorszy i msm zamiar wziaśc trittico , podobno najlepszy jest na problemy z snem i ładnie reguluje sen , myślałam że nie będę karmić i odrazu wezmę ale nie ma tragedii po urodzeniu jest lepiej , ale jak się pogorszy tobmam zamiar wziaśc

Sardnas - to 17 tydzien.
Dobrze sobie radzisz... fajnie ze mozesz karmic, i tak jestes dzielna...
Ja oprocz tej bezsennosci od dwoch dni mam straszny spadek nastroju, nachodza mi nerwy z ktorymi sobie nie radze, nasluchuje bardzo organizmu, placze... zobacze jak bedzie dalej :( pozdrawiam

Roza1111 no wlasnie... wykluczaja nam jeden objaw, na chwile nas to uspokaja i pociesza ale zaraz pojawia sie nastepny. I tak jest naokraglo.

Sardnas - to 17 tydzien.
Dobrze sobie radzisz... fajnie ze mozesz karmic, i tak jestes dzielna...
Ja oprocz tej bezsennosci od dwoch dni mam straszny spadek nastroju, nachodza mi nerwy z ktorymi sobie nie radze, nasluchuje bardzo organizmu, placze... zobacze jak bedzie dalej :( pozdrawiam
Nie martw się, myślę że hormony robią swoje i ta depresyjna pogoda! Jak było słońce, to jakiś świat mniej przerażający był. Ja się w ten weekend zakopałam w łóżku i odpoczywam! Dziś wyszliśmy tylko na obiad do restauracji i tak się martwiłam, że gorzej się poczuje, brzuch mnie rozboli i tak się oczywiście stało...więc same mamy dużą moc sprawczą ;) która niestety działa głównie w tą złą stronę. Pamiętaj, że w końcu musi być lepiej! W piątek ryczałam w poduszkę w obawie przed szpitalem i ze strachu o małą, a dziś jest dużo lepiej :)
3maj się ciepło!

Wystraszona29 - myslisz? Moze to po prostu takie gorsze dni, jak piszesz, nie wiem. Faktycznie moze te nasze mysli wywoluja objawy tak jak u Ciebie?Pogoda faktycznie jest teraz tak fatalna, a to tez bardzo na mnie wplywa...
Ciesze sie ze juz lepiej sie czujesz! Ospoczywaj.

Wystraszona29 - a pisalas wczesniej ze masz problemy z choroba wrzodowa. Mozesz napisac jakie badania robilas na to? Czy w laboratorium czy gastroskopie czy cosinnego? I to mialas juz przed ciaza?

Wystraszona29 - a pisalas wczesniej ze masz problemy z choroba wrzodowa. Mozesz napisac jakie badania robilas na to? Czy w laboratorium czy gastroskopie czy cosinnego? I to mialas juz przed ciaza?
Problemy zaczęły się jak byłam nastolatką, jakieś 15 lat temu miałam takie bóle żołądka, gorączke itp itd i po kilku wizytach lekarz stwierdził, że to choroba wrzodowa. Dał mi leki i zalecił gastroskopię. Leki pomogły, a gastroskopia mnie przerażała i przeraża więc nie poszłam...
Ale mam typowe objawy wrzodowca. Źle reaguje na kawę, mleko, gazowane napoje, tłuste potrawy itp itd. Do tego na jesień i na wiosnę nawracają bóle żołądko. A działa na nie ranigast albo polprazol, w ciąży niestety raczej zakazane.
Myślę że w końcu się odważę na gastroskopię...ale to po ciąży na spokojnie ;)

No no rozumiem. No badanie faktycznie lekko przeraza. Wiesz... mam gorszy czas, caly dzien jest mi mocno nie dobrze, i caly czas mysle o zoladku czy to nie cos strasznego. A jak to teraz w ciazy sprawdzic czy to to? A bez sprawdzenia mozna oszalec. Ale tez szalec przez mdlosci to tez przesada... eh :(

reklama
No no rozumiem. No badanie faktycznie lekko przeraza. Wiesz... mam gorszy czas, caly dzien jest mi mocno nie dobrze, i caly czas mysle o zoladku czy to nie cos strasznego. A jak to teraz w ciazy sprawdzic czy to to? A bez sprawdzenia mozna oszalec. Ale tez szalec przez mdlosci to tez przesada... eh :(
W ciąży nie zrobią Ci ani gastroskopii ani rtg. A tylko tak się diagnozuje wrzody.
Myślę jednak, że masz po prostu mdłości ;)mi też długo było niedobrze. Do tej pory mam chwile, że mnie mdli. Do tego dziecko rośnie i uciska na narządy wewnętrzne to i gniecenie i ucisk są normalne. Przechodziłam od początku ciąży przez ciągłe bóle żołądka, i nikt nie był w stanie mnie przekonać, że to nic poważnego. Nadal miewam takie myśli niestety :hmm: ale już coraz mniej martwie się o siebie, a coraz bardziej o maleńką! Byle z nią było ok i była zdrowa:)
Postaraj się nie skupiać na objawach, bo wtedy się jeszcze nasilają niestety.

Do góry