reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

acha, to ja mam inaczej
Też tak nie miałam, bo czasem mnie coś ucisnęło w brzuchu jak mała się rozciągała ;) a od dwóch dni skurczy takich dostałam w podbrzuszu i nagle brzuch jak kamień dostawałam. Wziełam leki i póki co od 12 tak mi się nie działo. Leże ciągle i odpoczywam. A że z natury ciężko usiedzieć mi w miejscu to się męcze :laugh2:

Jeśli chodzi o szpital to na izbę przyjęć w razie czego mam się zgłosić. Oczywiście do szpitala gdzie mają oddział położniczy. Ja akurat jestem z Łodzi.
Leki też mnie martwią, tzn obwiniam się że dziecko faszeruje asentrą a teraz jeszcze czymś dodatkowo :( ale jak trzeba to trzeba..a myśl o szpitalu wpędza mnie w panikę, nie wyobrażam sobie tego! Zaraz będę miała wszystkie objawy co leżące tam kobiety :hmm: dlatego grzecznie odpoczywam i modle się żeby tam nie trafić.

reklama
Ja dziś czytałam o stanie przedrzucawkowym....i zaczęło się wkręcanie , mierzenie ciśnienia itp. Dziewczyny jak to u Was jest z ciśnieniem? Ja w domu mam b niskie u gina 140/80.

Też tak nie miałam, bo czasem mnie coś ucisnęło w brzuchu jak mała się rozciągała ;) a od dwóch dni skurczy takich dostałam w podbrzuszu i nagle brzuch jak kamień dostawałam. Wziełam leki i póki co od 12 tak mi się nie działo. Leże ciągle i odpoczywam. A że z natury ciężko usiedzieć mi w miejscu to się męcze :laugh2:

Jeśli chodzi o szpital to na izbę przyjęć w razie czego mam się zgłosić. Oczywiście do szpitala gdzie mają oddział położniczy. Ja akurat jestem z Łodzi.
Leki też mnie martwią, tzn obwiniam się że dziecko faszeruje asentrą a teraz jeszcze czymś dodatkowo :( ale jak trzeba to trzeba..a myśl o szpitalu wpędza mnie w panikę, nie wyobrażam sobie tego! Zaraz będę miała wszystkie objawy co leżące tam kobiety :hmm: dlatego grzecznie odpoczywam i modle się żeby tam nie trafić.

Leki w sensie takie co w szpitalu podają. Jestem bliska szaleństwa jak sobie wyobrażam że trafiam do szpitala i chcą mi coś podać

Nigdy w życiu

Ja dziś czytałam o stanie przedrzucawkowym....i zaczęło się wkręcanie , mierzenie ciśnienia itp. Dziewczyny jak to u Was jest z ciśnieniem? Ja w domu mam b niskie u gina 140/80.

A ja się naczytalam o odklejaniu łożyska itd.... Masakra

Ciśnienie mam książkowe 120/80

U gina masz wyższe z nerwów. To się często zdarza

A ja się naczytalam o odklejaniu łożyska itd.... Masakra

Ciśnienie mam książkowe 120/80

U gina masz wyższe z nerwów. To się często zdarza
Pewnie tak .Zresztą gin powiedział ost , że emocjonalna jestem. Typ nadwrazliwca. Ja podobnie ja Wy nie cierpię szpitala, powiedziałam mężowi,że w razie co biorę sale jednoosobowa i on lezy ze mną. Mówię chciałeś...to będziesz to ze mną przechodził..

Tez mnie boli cos od kilku dni nawet wczesniej mialam bole lekarz sprawdzil i powiedzial jedno. Niech Pani zwolni, poprostu. Mysle ze my wiele rzeczy robimy nie zwracamy uwagi tez a pozniej nas tu zakluje tu zaboli. Sama widze po sobie ze nie kiedy przejde po supermarkecie i juz np. plecy tak mnie bola ze szok. Posprzatam , schyle sie a nie daj co intesywniej jak goscie przyjechali to bylo latanie to tamto myslalam ze krew mnie zaleje a to tylko kilka h. Pozniej z tydzien odchorowywalam tak zle sie czulam
Co do cisnienia skacze ze stresu u mnie np. tetno tak uderza mocno ze szok i szybko przed wizyta.
Problem siedzi w glowie musimy sie poprostu starac uspokoic bo to nakreca nerwy nerwy generuja objawy wszystko sie spina a pozniej boli. Nie mowie ze oczywiscie wszystko to od naszego rozumu czesc faktycznie fizjologiczne zmiany. Chodz dla nas mala rzecz i juz lawine sciaga gdzie normalnie funkcjonujacy czlowiek nawet by nie zwrocil uwagi ze dzis gorszy ma dzien

reklama
Do góry