reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Powiedzcie mi czy wy pod broda tez macie takie dosc duze kluski po obu stronach ja mam z jednej strony wieksza akurat powiedzcie bo mnie ciekawe czy kazdy tak ma czy to cos zlego :(
Ja też mam z jednej strony większą tą "kluchę". To powiększony migdałek. Nawet go usunąć powinnam, ale nie mogłam się zebrać. To na pewno nic złego. Zawsze możesz iść do laryngologa żeby się uspokoić :)

reklama
Ja też mam z jednej strony większą tą "kluchę". To powiększony migdałek. Nawet go usunąć powinnam, ale nie mogłam się zebrać. To na pewno nic złego. Zawsze możesz iść do laryngologa żeby się uspokoić :)
Bylam u laryngologa mowil, ze wszystko ok ale ja niestety tak mam, ze i tak swoje kombinuje .... :/ grr glupia nerwica... :/

Ja z kolei panicznie się boję śmierci ...
Boję się, że umrę przy porodzie. I też tak mam, że ta ciąża to jakaś iluzja. Nie mogę dopuścić do siebie takiej mysli, ale to chyba przez moja ciała sytuację. Nikt w koło się ze mną nie cieszy. Nikt nie chce o tym nawet ze mną porozmawiać, bo tylko słucham tekstów " coś ty sobie dziewczyno z życiem zrobiła". Partnera nie mam, ktory by mnie w tym wspierał.
W ogóle się czuję jakbym była w innym świecie. Najgorzej jak mam wyjść ... ta droga wydaje się być taka długa ... ona mi się rozciąga w oczach. Mam do jakiegoś punku zaledwie kilka kroków a ja to widzę jakby to było nie wiadomo gdzie ... nie wychodziłam z domu od 2 i pół miesiąca . Sporadycznie autem jak mnie mama gdzieś podrzucała. Bardzo się odzwyczaiłam, czuję się jakbym wyszła z klatki ...
No a w jakim wieku jestes? Bo ludzie tka mowie gdy mloda dziewczyna zajdzie w ciaze przewaznie ale nienalezy sie martwic zycie sie pouklada zdrowie najwazniejsze :)

Bylam u laryngologa mowil, ze wszystko ok ale ja niestety tak mam, ze i tak swoje kombinuje .... :/ grr glupia nerwica... :/
Ja też kombinuje zawsze...z tym migdałem też już umierałam, raka miałam w głowie, bo mi po anginie tak urósł. I nie ważne że laryngolog kazał usunąć i tyle, że nic poważnego. Wiedziałam swoje ;( aż co innego mnie zaczęło boleć i odpuściłam migdałki.
Teraz od stycznia w sumie mam fazę na brzuch. Ból żołądka, biegunki itp :(
Wyniki krwi w normie, próby wątrobowe itp itd. A ja dalej myśle, że usg brzucha może albo kolonoskopię...i tak w kółko. A jak wyjdzie dobrze, to co wymysle? Tomografie komputerową całego ciała? Chora głowa!

Ja też kombinuje zawsze...z tym migdałem też już umierałam, raka miałam w głowie, bo mi po anginie tak urósł. I nie ważne że laryngolog kazał usunąć i tyle, że nic poważnego. Wiedziałam swoje ;( aż co innego mnie zaczęło boleć i odpuściłam migdałki.
Teraz od stycznia w sumie mam fazę na brzuch. Ból żołądka, biegunki itp :(
Wyniki krwi w normie, próby wątrobowe itp itd. A ja dalej myśle, że usg brzucha może albo kolonoskopię...i tak w kółko. A jak wyjdzie dobrze, to co wymysle? Tomografie komputerową całego ciała? Chora głowa![/QUO
to jest moje marzenke wrecz miec tomograf lub rezonans calego ciala i pewnosc ale niestety koszta ogromne :( :p ja mialam rezonans glowy w pazdzierniku a teraz panikuje, ze znow hym poszla bo mogl sie zrobic tetniak itp bo mam te zwidy przed oczami... ja mam manie na te wezlh i na oczy :/

No u mnie to zawsze było tak że jak zaczynało bolec mnie gardło to pewnie rąk krtani po 3 miesiącach zaczęło boleć mnie w okolicy trzustki to pewnie rąk a najlepsze jest to że jak zaczynało boleć coś nowego to to stare przestawalo
Ostatnio mam jazdy bo jak przelykam to kłuję po prawej stronie tak jakby osc w gardle. Kuli tak tylko przy przelykaniu śliny . Przeszło
A teraz jak tylko dowiedziałam się o ciąży mam brak apetytu i te bóle żołądka :( których nigdy wcześniej nie miałam ! I już shizuje że to pewnie rąk żołądka .

No u mnie to zawsze było tak że jak zaczynało bolec mnie gardło to pewnie rąk krtani po 3 miesiącach zaczęło boleć mnie w okolicy trzustki to pewnie rąk a najlepsze jest to że jak zaczynało boleć coś nowego to to stare przestawalo
Ostatnio mam jazdy bo jak przelykam to kłuję po prawej stronie tak jakby osc w gardle. Kuli tak tylko przy przelykaniu śliny . Przeszło
A teraz jak tylko dowiedziałam się o ciąży mam brak apetytu i te bóle żołądka :( których nigdy wcześniej nie miałam ! I już shizuje że to pewnie rąk żołądka .

Mi wszystkie bóle przeszły jak leki zaczęłam brać w lutym. Jak ręką odjął ból brzucha czy kołatanie serca znikneły. W maju odstawiłam leki, a w czerwcu się zaczęło od nowa. I tak dzień w dzień w kółko się boję i ciągle o tym myślę, zwariować można! :mad::o
Jeb**a nerwica!

No ja nigdy lekow nie bralam probowalam dwa tyg max bralam i olewalam bo sie balam, ze ani piwka wypic ani nic przy tabletkach a lubie bardzo piwo... ;) no ale teraz juz postanowilam zaraz po porodzie pokarmie dziecko troche j ide po leki... mam dosc juz meczarni dwa lata juz tak zyje jakbh obok siebie ... dramat kieys bylam mega pozytywna osoba a teraz... brak slow tylko dla dziecka staram sie byc taka jak bylam kiedys zebg nie widzial mnie smutnej itp ale w glowie to siedzi caly czas

reklama
Mi wszystkie bóle przeszły jak leki zaczęłam brać w lutym. Jak ręką odjął ból brzucha czy kołatanie serca znikneły. W maju odstawiłam leki, a w czerwcu się zaczęło od nowa. I tak dzień w dzień w kółko się boję i ciągle o tym myślę, zwariować można! :mad::o
Jeb**a nerwica!
A masz już jakaś poprawę po serataninie ? Mówił ci lekarz czy masz brać ja do końca czy tylko drugi trymestr ? Za niedługo znów będzie lepiej jak wróciłaś do leków ':)

Do góry