reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Dziewczyny. Coś jest nie tak że u każdej kryzys ;( chyba na prawdę ta pogoda daje nam w kosć i ma duży wpłym. U mnie też do dupy...żołądek mnie boli ciągle i wariuje...już się z życiem żegnam. Boje się choroby, śmierci, a z drugiej strony nie mam już siły tak żyć! Te natrętne, okropne myśli :(:sad:
Przykro mi, że każda ma teraz kryzys. Przetrwamy to!
Mam to samo. Z jednej strony boje sie smierci boje sie umre a z drugiej strony natretne mysli chwilami mi mowia ze ja nie chce juz tak zyc. I tak na zmiane. Chwilami tez nie wierze ze jestem w ciazy i boje sie ze pozniej sie dziecko urodzi a ja je odtrace.
Dziewczyny to mozna oszalec. I chodze taka przygnebiona non stop w swoim swiecie. Robie wszystko automatycznie a wy?

Ja caly czas nie wierze, ze w ciazy jestem a tez mam 14 tydz ogolnie.. na kiedy termin? Ja caly czas mysle, ze pewnie dzieckk w brzuvhu nie zyje lub nie oddycha :/ takie glupie mysli mam... z3 na pewni cos.bd nie tak... :/
To ja mam te mysli kazdego dnia. Ze pewnie juz serduszko przestalo bic itp.
I nie wierze w ta ciaze od paru dni. Mysle ze to jakis moj wymysl albo cos. A nawet nie chce mi sie gadac tylko plakac. I dodam ze nie biore narazie zadnych lekow.

Ja z kolei panicznie się boję śmierci ...
Boję się, że umrę przy porodzie. I też tak mam, że ta ciąża to jakaś iluzja. Nie mogę dopuścić do siebie takiej mysli, ale to chyba przez moja ciała sytuację. Nikt w koło się ze mną nie cieszy. Nikt nie chce o tym nawet ze mną porozmawiać, bo tylko słucham tekstów " coś ty sobie dziewczyno z życiem zrobiła". Partnera nie mam, ktory by mnie w tym wspierał.
W ogóle się czuję jakbym była w innym świecie. Najgorzej jak mam wyjść ... ta droga wydaje się być taka długa ... ona mi się rozciąga w oczach. Mam do jakiegoś punku zaledwie kilka kroków a ja to widzę jakby to było nie wiadomo gdzie ... nie wychodziłam z domu od 2 i pół miesiąca . Sporadycznie autem jak mnie mama gdzieś podrzucała. Bardzo się odzwyczaiłam, czuję się jakbym wyszła z klatki ...

Hej mam wrazenie jak bym czytala o sobie.
Tez mam wrazenie ze zyje nie na tym swiecie i wszystko w kolo jest obce. Chwilami nie mam juz sily.

U mnie jeden dzien jest lepszy a drugi fatalny dzisiejszy nalezy do tych fatalnych ... czuje sie zle mysle czy dziecko zyje jak urodze, ze pewnie dzis jak bede chciala zasnac bede miala znow blyski przed oczami, ta szyja mnie boli znowu, w ogole to jakas slaba i ociezala tez dzis jestem... :/

Hej dziewczyny
Mialyscir też co jakiś czas takie jakby pobolewania jak na miesiączkę ? Co jakiś czas mam są lekkie ale irytujące . Aha i nieraz jak kichne to tak mnie zakuje z lewej lub prawej strony jakby jajnik ale tak naprawdę mocno

Hej dziewczyny
Mialyscir też co jakiś czas takie jakby pobolewania jak na miesiączkę ? Co jakiś czas mam są lekkie ale irytujące . Aha i nieraz jak kichne to tak mnie zakuje z lewej lub prawej strony jakby jajnik ale tak naprawdę mocno
No ja mam od poczatkh bole brzucha wlasnie i duphaston biore od poczatku

Powiedzcie mi czy wy pod broda tez macie takie dosc duze kluski po obu stronach ja mam z jednej strony wieksza akurat powiedzcie bo mnie ciekawe czy kazdy tak ma czy to cos zlego :(

Hej dziewczyny
Ja tak miałam w pierwszym trymestrze i na początku drugiego, jak macica się powiększa może cię boleć :)

reklama
Do góry