reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

Czuję się tak samo w sumie... Żadnych oznak. Lekarz powiedział że wywołują po 8 dniach od terminu.

Niby znam te metody, ale zbyt mocno boję się porodu żeby sobie go sama fundowac :D
Mi niby beda wywolywac przed terminem z uwagi na to ze mam w karcie wpisane nadcisnienie.. chociaz to byl tylko jeden incydent i tlumaczylam lekarzowi, ze na tle nerwowym, ale cóż.. mam nadzieje, ze maly zechce wyjac szybciej, tak też mowi moj lekarz, mam sie nie oszczedzac:p

reklama
Hej dziewczyny.

Mialam pierwsza psychoterapie Pani doktor powiedziala ze wszystko zwalczymy na spokojnie. Tyle ze ja czuje sie nie za ciekawie. Wiecznie siedze i czytam na internecie jakies glupoty na temat depresji. I mysle ze moze to depresja a nie nerwcia. Od paru dni nic nie sprawia mi przyjemnosci, nic mi sie nie chce, wymiotuje nie sypiam. I do tego zaczelam sobie wkrecac ze nic mi nie chce ze nic nie przynosi mi radosci zycia i ze tak naprawde bez sensu to zycie.

Tez tak macie? Czy to hormony?

Hej dziewczyny.

Mialam pierwsza psychoterapie Pani doktor powiedziala ze wszystko zwalczymy na spokojnie. Tyle ze ja czuje sie nie za ciekawie. Wiecznie siedze i czytam na internecie jakies glupoty na temat depresji. I mysle ze moze to depresja a nie nerwcia. Od paru dni nic nie sprawia mi przyjemnosci, nic mi sie nie chce, wymiotuje nie sypiam. I do tego zaczelam sobie wkrecac ze nic mi nie chce ze nic nie przynosi mi radosci zycia i ze tak naprawde bez sensu to zycie.

Tez tak macie? Czy to hormony?
Hej Monia , z tego co wiem to nerwica i depresja często chodzą z sobą w parze, ja jak poszłam pierwszy raz do psychologa to powiedział mi że takie obawy są normalne , niestety jak jednego dnia dostałam atak paniki, i miałam coraz więcej nocy bezsennych to powiedział że to już są zaburzenia lekowe, nerwicowe . No i że przez to że się denerwuje tyle zaczynam się ppdlamywac , coraz mniej rzeczy mnie cieszy bo nie śpie nocami , dlatego powiedział że to zaburzenia lekowe z stanami depresyjnymi. Ja nie miałam nigdy nerwicy ale miałam tendencję żeby w nią wpaść , często się zamartwiała mnie, dużo rzeczy na głowie , mój ginekolog zrodzony powiedział że można było się tego spodziewać że tego dostanę w ciąży, bo nie dość że miałam tendencję to hormony w ciąży -- progesteron nas " zalewa".

Mi niby beda wywolywac przed terminem z uwagi na to ze mam w karcie wpisane nadcisnienie.. chociaz to byl tylko jeden incydent i tlumaczylam lekarzowi, ze na tle nerwowym, ale cóż.. mam nadzieje, ze maly zechce wyjac szybciej, tak też mowi moj lekarz, mam sie nie oszczedzac:p
Ja na każdej wizycie mam nadciśnienie :D chyba 140/95 miałam najmniej...

Kasia a powiedz tez masz takie bole w podbrzuszu jak przy okresie? Kurcze mi to sie zaczelo z miesiac temu, ale bardzo sporadycznie sie pojawialy. Od kilku dni przez mam to codziennie i dosc czesto w ciagu dnia
Mam podobnie, tylko potem okazuje się że to wzdęcia ... Nawet nie wiem jak czuć skurcze, szczerze mówiąc :D gdzieś wyczytałam że jak kobieta boi się porodu, to hamują się skurcze. Z moim podejściem to nigdy nie urodze :(

reklama
Gabarytowo też :D mi się wydaje że to jeden grzyb czy cc czy sn. Ból jest, strach tez...
...a urodzić trzeba:laugh2:ja dzisiaj sama trochę panikuje bo dopiero 34tc a mnie jakieś skurczę męczą,co próbuje przejść kawałek to jakiś ból z prawej strony na wys.kości łonowej.Mąż na kontrakcie,cała familia pojechała na Kaszuby a ja nawet nie ogarnęłam rzeczy do szpitala.Właśnie popijam meliskę może to nerwiczka się włącza:szok:

Do góry